Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Σας έλειψα;




          (Η Κλώντη μου με νέο λουκ κόμμωσης...)

Σας εγκατέλειψα φίλοι μου και δεν ξέρω αν χοροπηδάτε από τη χαρά σας γι' αυτό ή με..επιθυμήσατε! Είδατε χιούμορ που το έχω η αφιλότιμη;
Σπίτι ήμουν απλά έπρεπε να δουλέψω λιγάκι γιατί έχω ακόμα από το παλιό μου μαγαζί- εργαστήρι πιστές πελάτισσες που δεν με βαρέθηκαν έστω και αν τους λέω ότι η "δουλειά" μου δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Δύο Αγιογραφίες δουλεύω "εμπορικές " και αποφάσισα την επόμενη φορά να σας δείξω τι εννοώ με αυτό τον όρο. 
Επί 35 χρόνια έχω ζωγραφίσει τα πάντα..ούτε καν ξέρω να μετρήσω πόσα και τι..όσο για την Αγιογραφία έχω κάνει από ..τοιχογραφίες σε μικρά εκκλησάκια μέχρι βιτρό σε εκκλησία .
Υπάρχει όμως και η εμπορική πλευρά εν γνώση του πελάτη που θέλει κάτι σε μικρή τιμή για δώρο ή για τον εαυτό του επειδή δεν διαθέτει τα χρήματα για κάτι ακριβό όσο και αν το αξίζει..
Τότε φίλοι μου προσαρμόζεις τα υλικά , τα χρώματα, το πάφυλλο, το ξύλο, το χρόνο ζωγραφικής που ασχολείσαι  με τη δουλειά σε απλή μορφή ώστε να πέσει η τιμή. Απλά φρόντιζα όσο μπορούσα αυτά τα 35 χρόνια η εμπορική πλευρά της δουλειάς μου να είναι τέτοια ώστε να μη με κάνει να ντρέπομαι.
Σας άναψα τη περιέργεια ;..τι ατιμούλα είμαι!!!! Προσεχώς λοιπόν..Θα σας τα έδειχνα ίσως σήμερα αλλά διέκοψα τη ζωγραφική γιατί ..κουράζομαι πλέον με τη προσπάθεια που κάνω να κρατώ το χέρι μου σταθερό και γιατί είχα να κάνω και άλλα. 
 Σήμερα η μέρα που ασχολούμαι με την οικογένεια από το "Άρτος και Δράση" και κάποιο άλλο συσσίτιο που βοηθώ και αφού δεν μπορώ να πάω λόγω του γνωστού προβλήματος με το πόδι μου έκατσα και έφτιαξα εδώ ότι ήθελα να στείλω. 
Έφτιαξα από..κέικ μέχρι πίτα τυροσπανακόπιτα ( με έτοιμο φύλλο), μαγιονέζα σπιτική , πατατοσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες ζύμη , σαρδέλες με σάλτσα και κολοκυθάκια γεμιστά.
 Ο Δημήτρης μου το..έσκασε αφού πρώτα μου αγόρασε όσα του έκανα λίστα, το έσκασε που αλλού;..στο κτήμα!
Όμως  επιθύμησα κι εγώ τη γαλήνη του και την.."επίβλεψη" (χι!χι! ) και έχω σκοπό αύριο να πάω μαζί του γιατί την επόμενη έχω τα μαθήματα με τα μικρά κοριτσάκια .
Όταν ο καιρός είναι καλός και Ανοιξιάτικος είναι Παράδεισος εκεί και έχω και άλλο λόγο να πάω γιατί πρέπει να ετοιμάσω μέρος για τα δύο γατάκια που θα πάω εκεί για τα καημένα τα..Μίκυ μου που έχουν κάνει τον άνδρα μου να φρίξει! Λέτε να τα κυνηγήσουν;...
Φίλοι μου η μέρα μου είναι κάπως..ελλειπής χωρίς τη κουβεντούλα μαζί σας στον..φανταστικό καναπέ μου!
Αχτιδένια φιλάκια..

14 σχόλια:

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα να περνάς κάθε μέρα και να κάνεις ότι σε ευχαριστεί.
Φιλάκια ...

ANNA FLO είπε...

Περιμένω αλήθεια να μου εξηγήσεις αυτά περί εμπορικής αγιογραφίας!!!!!!!!!!Πρέπει να είναι υπέροχο να ζωγραφίζεις εκκλησάκια, έτσι;;;
Είσαι πολυάσχολη!!!!!!!!!Χαίρομαι αφάνταστα που είσαι τόσο δημιουργική και μέσα σε όλα τα αχ και βαχ, που δικαίως νιώθεις, κατά καιρούς!!!!!! Να σαι καλά Αχτίδα μου και να μην πάψεις ποτέ να δημιουργείς!!!!!

Ανώνυμος είπε...

εγω σου ειπα Αχτιδουλα, να σε αξιωσει ο Θεος να αγιογραφησεις και τη δικη σου εκκλησια! και να την κανεις μεγαλη περι των 33τ.μ. να χωρουν πολλοι πιστοι για αγρυπνιες και εορτες!

Maria Fe είπε...

Η δημιουργικοτητα παντα μας ευχαριστει. ακομα και το μικρο πραγματακι..Οταν το κανεις με αγαπη και μερακι σου προσφερει απεραντη ικανοποιηση..Να ειστε παντα καλα να φτιαχνετε υπεροχα πραγματα και να τα θαυμαζουμε.
Καλο απογευμα και συντομα σιδερενια ξανα.

Gina-Teta είπε...

Aχτιδένια φιλάκια και σε εσένα και πάντα με καλή διαθεση για δημιουργία! Φιλάκια στην Κλώντη σου. Κουκλίτσα το γλυκό μου!

Ριτα Τρικαλα είπε...

ΚΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ!Η ΚΛΩΝΤΟΥΛΑ ΘΕΑ!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΑΣ!

Hfaistiwnas είπε...

Και πολλά έκανες πάντως!
Ξεκούραση δεν είπαμε???
Τα γατιά στο κτήμα θα μέινουν όμως; Ή θα φύγουν;;;

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Και μας μας λείπεις όταν δεν γράφεις καθημερινά, γι αυτό να το φροντίζεις, σε περιμένουμε !!! Να είσαι καλά βρε Αχτίδα και πάντα να έχεις όρεξη για δημιουργία !!
Καλό βράδυ !!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

μια κουκλα η Κλωντη! χιχιχι

να περνας ομορφα ευχομαι! φιλακια πολλα! <3 <3

Κωνσταντίνα είπε...

Καλημέρα! Ότι και να φτιάξετε υπέροχο είναι, πόσο μάλλον οι αγιογραφίες. Τα γατάκια σίγουρα θα είναι χρήσιμα στο κτήμα. Θα κηνυγούν τα πάντα, σαύρες, ποντικάκια, θα δείτε...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΕΊΜΑΙ ΠΤΩΜΑ!

Aby Craft είπε...

Μας έλειψες Αχτίδα!!!! Ελπίζω να σου δίνουν έστω και μία μικρή ευχαρίστηση τα πιο εμπορικά σου έργα. Σε φιλώ!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

μπραβο Χρυσοχέρα μου... νασαι παντα καλά..και να τα λεμε!!!!

Hengeo είπε...

Καλά να περνάς Αχτίδα!