Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Πάλι τους δρόμους πήρα!


Ο μήνα μου μπήκε με..ταξιδάκι φίλοι μου..δεν έχω καθισιό η άτιμη! Ύστερα θέλω να μου περάσει ο πόνος στο πόδι μου..κούνια που με κούναγε..
Που πήγα;..Λοιπόν εδώ στη γειτονιά γινότανε μία ημερήσια εκδρομή στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας, πήρα που λέτε το Δημήτρη μου και νάμαστε στο πούλμαν στη πλατεία Ελευθερίας στις ..6 το πρωί  κι εγώ βέβαια με το..μπαστούνι! Δεν ντρέπομαι κι όλας η αφιλότιμη αν και όλοι μέσα στο πούλμαν ήταν της..κλάσεως μας..από τα ..ήντα και άνω, δηλαδή..σιτεμένοι έφηβοι!!!!


Δυστυχώς το πούλμαν ήταν σαν κι εμάς..υπερήλικο  κι αυτό...ο άνδρας μου μουρμουρούσε μα η παρέα ήταν πολλή καλή και σε λίγο ξεχάστηκαν τα κουνήματα και η στενότητα του χώρου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακούς μέσα σε ένα εκδρομικό με άγνωστους ανθρώπους..ήταν πίσω μας στις θέσεις δύο κύριοι που σε όλη τη διαδρομή ανταλλάσανε ..συνταγές και τρόπους να κονσερβοποιείς λαχανικά!
Τότε ένας άλλος πέταξε τη μαγική λέξη για τον Δημήτρη μου..πήγαινε λέει στο Πετρίτσι για να αγοράσει φυτά γιατί πέρσι οι ντομάτες του ήταν οι καλύτερες και φορτωμένες!!! Κεραίες πέταξαν τα αυτιά του άνδρα μου!!!!
Φθάσαμε επιτέλους γιατί..είπαμε..ΑΥΤΟ το πούλμαν δεν έτρεχε πάνω από..70!!!




Καθίσαμε σε ένα " καφεουζεριμπυροταβερναψησταριαφαστφουντάδικο" (!!!!!!!!!!!!!!!) που βρισκόταν κολλητά σε ένα υπέροχο πάρκο  και πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν καθαρό, ευγενικοί οι σερβιτόρα και  υπέροχα τα όσα έψηνε. Καθίσαμε λοιπόν για ένα..πρωινό μία παρέα 6 ατόμων που γίναμε κολλητοί και καταλήξαμε να παραγγείλουμε κάτι να "τσιμπήσουμε".Εγώ είπα ότι δεν μπορώ να φάω τέτοια ώρα μερίδες έτσι προτίμησα να πάρουμε απλά από ένα σάντουιτς εμείς οι δύο..
Μας το έφεραν και μείναμε με ..ανοιχτό το στόμα..αυτό δεν ήταν σάντουιτς φίλοι μου ήταν κάτι σαν..ιπτάμενος δίσκος στο πιάτο!


Αν σας φαίνεται μικρό σας πληροφορώ ότι ήταν ένα ολόκληρο πιάτο δεν μπορούσες ούτε καν να το..δαγκώσεις..


Έφαγα το μισό με..μαχαιροπείρουνο !!!Το υπόλοιπο πήγε σε ένα σκυλάκι πεινασμένο που βρήκα αργότερα σε μία στάση της επιστροφής γιατί ..το πήρα μαζί μου!
Τότε είδα και μία πανέμορφη γατούλα..Βουλγάρα βέβαια μα..πολλή φιλική και χνουδωτή! Στη τσάντα μου είχα το μικρό ταπεράκι με κροκέτες που κουβαλώ πάντα και  τη τάισα!



Ξεκινήσαμε για τη ζωοπανήγυρη και τη λαϊκή που γινόταν μα η αλήθεια είναι ότι είχα κι όλας αρχίσει να κουράζομαι. 


Έχετε δει πιο μεγάλο και όμορφο κόκκορα;..εγώ πάντως όχι! Μήπως είδατε τόσο μεγάλα κουνέλια;.το καθένα ήταν διπλάσιο από τη Κλώντη μου!


και τι δεν είδα..χηνάκια, κοτοπουλάκια, ψαράκια..
Φθάσαμε στα λουλούδια...


Βέβαια δεν αγόρασα από αυτά..όμως αγόρασα πολλές τριανταφυλλιές για το κτήμα μας,  πάμφθηνες αφού οι δύο τριανταφυλλιές κόστιζαν μόνο ..3 ευρώ!!! Πήρα βέβαια και αναρριχώμενες για τους φράκτες στη γωνία που τόσο ήθελα, η μία ήταν πολύχρωμη γκρενά με ροζ ανταύγειες μέσα της..
Και φθάσαμε στο κυρίως μενού!!Τα φυτά που ένα σωρό γυναίκες και .άνδρες πουλούσαν στη σειρά.


Ασυγκράτητος ο Δημήτρης μου, χθες ακόμα φύτεψε στο θερμοκήπιο 60 φυτά..είμαι περίεργη που θα φυτέψει τώρα τα...120  που αγόρασε, χώρια τους σπόρους λες και δεν είχαμε από αυτούς!!!!!!!
Χάζεψα με περιέργεια τις κατασκευές που πουλούσαν με ..κουκουνάρες πεύκου..




Πολλή μεγάλη ενόχληση οι άνθρωποι που προσπαθούν να σου πουλήσουν διάφορα, να σου ζητήσουν χρήματα, τσιγάρο και..πορνεία δυστυχώς. Ντρέπομαι να σας γράψω το τι τιμές ψιθύριζαν στους άνδρες της παρέας ( συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου δηλαδή) συνεχώς..όπου και να πηγαίναμε.
Καθίσαμε στη καλύτερη καφετέρια τους και ήπια το χειρότερο καφέ που έχω πιει ( που μάλλον ΔΕΝ ήπια )  αφού της ζήτησα σκέτο και...2 φορές συνεχώς μου έφερε γλυκό που δεν πίνω.
Η κούραση μου ήταν αφάνταστη, με το ζόρι περπατούσα και κάθισα με ευχαρίστηση σε μία ιταλική πιτσαρία που μας σύστησαν όπου πράγματι φάγαμε υπέροχες πίτσες.  Μαζί μας έφεραν  κρασί λευκό δικό τους που το προσέφεραν σε ποτήρι σαμπάνιας  με φέτα λεμόνι μέσα στο ποτήρι και κάτι σαν γκαζόζα. Για γλυκό πικρή σοκολάτα σε φετούλες χυμένη πάνω σε φουντούκια και γαρνιρισμένη με παγωτό με μπισκότα ΟΡΕΟ.
Επιτέλους πήραμε το δρόμο του γυρισμού..επιτέλους..δεν άντεχα άλλο και σκεπτόμουν πως θα κουβαλούσε ο άνδρας μου τα τόσα πράγματα που είχε αγοράσει!!!
Μια στάση μέσα στο Ελληνικό έδαφος σε έναν που έφτιαχνε γιαούρτια σε πήλινα..ευτυχώς δεν αγόρασε γιατί απλούστατα δεν είχε άλλο χέρι για να το σηκώσει..
Σπίτι μου..σπιτάκι μου..δεν είμαι εγώ για ταξίδια τέτοια με πούλμαν αν και οι άνθρωποι που γνωρίσαμε ήταν όλοι τους υπέροχοι και γλετζέδες. Βρήκα φίλοι μου και κάποιον να υιοθετήσει το ένα από τα δύο σκυλάκια που χαρίζει η γειτόνισσα μας στο κτήμα και καταχάρηκα γι' αυτό.
Αύριο ξεκινάει άλλη ..Οδύσσεια αφού με θέλει μαζί του στο κτήμα να δω που θα βάλει τις τριανταφυλλιές και τα..120 φυτά του!!!!!!  Είμαι κι εγώ περίεργη και γι΄αυτό και μόνο το λόγο θα πάω!
 Κουρασμένη;..ΝΑΙ..παυσίπονα; ΝΑΙ...Θα ξαναπάς τέτοια εκδρομή;  ΟΧΙ! 
Αχτιδένια φιλάκια!

26 σχόλια:

Mia Petra είπε...

"Καφεουζεριμπυροταβερναψησταριαφαστφουντάδικο"!!!!!!!! Αχαχαχαχα! Κρίμα που δεν θες να ξαναπάς, έδειχναν όλα πολύ ωραία και κυρίως το χάμπουργκερ!!!! Καλό ξημέρωμα, πολλά φιλιά Αχτίδα μου!

Ανώνυμος είπε...

αχ αχτιδούλα μας πόσο ωραία η εκδρομούλα σας! και τί φαγητό, τί τοπία, τι λουλούδια, τι και όλα τόσο μα τόσο φθηνά και καλά! εδώ τα σάντουιτς και όλα τα αγαθά η ελληνική απατεωνιά-κουτοπονηριά-αισχροκέρδεια τα επιτάσσει ελάχιστα και πανάκριβα!να ξαναπάς φυσικά! είμαι σίγουρη πώς η παρέα σου είναι απαραίτητη!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πολύ ωραία η βόλτα σας, καλή ξεκούραση !!! Φιλιά !!!!

Achilleas είπε...

Πολύ καλή ευκαιρία και υπέροχη η βόλτα σας.
Καλή Κυριακή !!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Απολαυστική ανάρτηση και πολύ ενδιαφέρουσα γιατί ταξιδέψαμε κι εμείς μαζί σου !!!!
Να είσαι καλά και να ξαναπάς (κι ας λες το αντιθετο !!!) Καλή Κυριακή !!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Joan Petra, δεν έβρισκα λέξη να το ..περιγράψω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου να θυμάσαι ότι σαν την Ελλάδα μας δεν υπάρχει, σου το λέω εγώ που έχω ταξιδέψει από μικρή σχεδόν παντού.Έζησα σε ξένο μέρος και το ξαναλέω..η πατρίδα σου είναι μία και μόνη για σένα.Οι κακιοί και οι ψεύτες και οι κλέφτες υπάρχουν παντού ..παντού.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, ωραία ήταν μα κουράστηκα με το πούλμαν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Alexandros A, καλημέρα φίλε μου καλό μήνα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikiad.blogspot.gr να ξαναπώ μα χωρίς να πονάω φίλη μου, χωρίς πούλμαν και χωρίς μπαστούνι..κουράστηκα.

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Καλημέρα αχτίδα μου!
Βουλγαρία έχω πάει κ εγώ. Κ μου'χε κάνει εντύπωση αυτή η άνιση κατανομή πλούτου-φτώχειας, η ευγένεια (των περισσότερων) Βουλγάρων.

υγ: Ο καφές τους, βέβαια, ήταν εντελώς απαράδεκτος! :)

marilia είπε...

Καλέ, δεν είναι μεγάλα τα κουνέλια!!! Η κακομαθημένη πριγκίπισσά σου είναι... νιάνιαρο τσέπης!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!! Μέχρι και ο Μίου μας είναι μεγαλύτερος και πάω στοίχημα γι' αυτό! :Ρ χαχαχαχαχαχααχαχαχαχα!!!

Φιλάκι γλυκό και να ομορφοπερνάτε πάντα! :)

Kitchen Stories είπε...

Μας έκανες να γελάσουμε με τις περιπέτειές σου!

Άκου Βουλγάρα η γάτα μα πολύ φιλική!
Χαχαχαχα!

Και στο επόμενο με το καλό!
Z.

Rena είπε...

Εκδρομή στη Βουλγαρία!!!!!!!!
Πραγματικά θαυμάζω την όρεξη και το κουράγιο σας!!!!!!!!!!!!!
Και επειδή σας έμαθα πια είμαι σίγουρη πως θα ξαναπάτε!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!

konstantina handy mama crafts είπε...

ωραία περάσατε και με καλή παρέα! Καλή ξεκούραση τώρα!! Φιλιά!!

cook είπε...

διασκέδασα ως κι εγώ που δι'αβαζα!παντα τετοια αχτιδούλα:)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σεβάχ ο Θαλασσινός έχεις δίκιο φίλε μου πράγματι μου έκανε εντύπωση μερικά ακριβά μαγαζιά που υπήρχαν με ρούχα..Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπήρχαν Βούλγαροι που μπορούσαν να αγοράσουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia υπονοείς κάτι για το σκύλαρο μου που σήμερα όρμησε να..δαγκώσει ένα σκύλο τόσο μεγάλο που την ..κοίταξε απλά με περιέργεια εφ..υψηλού και..την αγνόησε!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kitchen Stories, γιατί βρε κοριτσάκι μου..Βουλγάρα δεν ήταν;ούτε το πς..πς..δεν καταλάβαινε!

Magia da Inês είπε...

.°º。✿✿彡

Ótimo mês de maio!!!
Bom domingo!
Boa semana!
Beijinhos.
✿✿° ·.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου αύριο γιορτάζεις και σήμερα σε είχα στο νου μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ konstantina μου και σήμερα ωραία πέρασα, πήγα στο κτήμα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ cook, χαίρομαι φίλη μου που χαίρεστε μαζί μου.

Ανώνυμος είπε...

Φιλάκια γλυκιά μου. ...ωραία εκδρομή. ..φιλακια βασω λαρισα

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση.
Φιλάκια ...

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση.
Φιλάκια ...