Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πόσο πληγώνει ένα καυγάς;


Σήμερα φίλοι μου είχα σκοπό να σας βάλω όμορφες φωτογραφίες από το κτήμα μας όπου πέρασα την ημέρα μου, ώρες ηρεμίας, αγαπημένες στιγμές με τον άνθρωπο μου, το σκυλάκι μου, τα λουλούδια και τους καλούς μου γείτονες..όμως..όμως..
Κοιμάμαι νωρίς ξέρετε, είμαι από τις "κοτούλες" που μόλις το ρολόι δείχνει μετά τις 10 αρχίζει και χασμουριέται...Ο Δημήτρης βέβαια έρχεται αργότερα αφού δεν αφήνει ντοκιμαντέρ να μη το δει στο πλούσιο σε τέτοια κανάλι του ΟΤΕ.
Οι τοίχοι λεπτοί φίλοι μου, η χθεσινή ζέστη μας κάνει πλέον να κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα ιδιαίτερα εγώ που το κάνω ακόμα και χειμώνα. 
Χθες λοιπόν έγινα άθελα μου ακουστής μίας έντονης συζυγικής διένεξης με μάρτυρες δύο μικρά παιδάκια ηλικίας 8 ετών που τα ξέρω από τότε που γεννήθηκαν. Λέξεις που ξεστομίστηκα και δεν παίρνονται πίσω, φράσεις που πληγώνουν και βάζουν τοίχους απροσπέλαστους σε δύο ανθρώπους. Εγώ όμως θα σταθώ στα μικρά παιδιά...σε όσα άκουσαν και είδαν , σε όσα θα φωλιάζουν για ΠΑΝΤΑ στο μυαλό και τη καρδιά τους και υποσυνείδητα θα "οδηγούν" κάθε τους μελλοντική απόφαση σχέσης και ψυχικής γαλήνης.. Ήταν λες και μπήκα στη θέση τους, ήθελα να φωνάξω σε αυτούς τους δύο γονείς που τη μητέρα ιδιαίτερα εκτιμώ απεριόριστα ότι..ότι:
- Κάνατε ένα λάθος..λάθος επιλογές σας οδηγούν σε αδιέξοδες σχέσεις..λάθος αποφάσεις  σας κάνουν να νομίζετε ότι η γέννηση ενός παιδιού θα είναι το "τσιρότο" αυτής της ..αμυχής και μετά από λίγο ανακαλύπτετε ότι η αμυχή έγινα πληγή και το..τσιρότο..απλά ανίκανο να σταματήσει το αίμα .
Φίλοι μου θα σας φανεί ότι είμαι σκληρή όμως προτιμώ ένα διαζύγιο νωρίς παρά ένα συμβατικό γάμο για χάρη αθώων θυμάτων των παιδιών δηλαδή που θα έχουν τέτοιες εικόνες στο μυαλό τους Βέβαια υπάρχουν και ζευγάρια που το ξέρουν και η προσωπική τους απόφαση παίρνεται με σωστές κινήσεις . Ξέρω ζευγάρι που πήρε την απόφαση του χωρισμού χωρίς ούτε καν να το καταλάβουν τα παιδιά τους αφού ποτέ δεν είδαν και άκουσαν ούτε μια άσχημη λέξη του ενός για τον άλλο.  Με συμβουλή ψυχολόγου για μεγάλο διάστημα έδειξαν στα παιδιά τους ότι μπορούν δύο άνθρωποι να δουν ότι τους χωρίζουν πολλά και πρέπει ο καθένας να πάρει άλλο δρόμο  όμως έχουν κάτι που θα τους ενώνει πάντα ..αυτά τα ίδια. Οι άνθρωποι αυτοί ξανά παντρεύτηκαν και έκανα και άλλο παιδί ο καθένας όμως οι δύο οικογένειες πια έχουν φιλικές σχέσεις ( απλές βέβαια), συνεννόηση πάντα και τα παιδιά ΟΛΑ είναι σε άριστη σχέση και μάλιστα συναντιόνται στα γενέθλια τους .
Βέβαια περιττό είναι να σας πω ότι δεν μπόρεσα να κοιμηθώ από τη στεναχώρια μου και ένας από τους λόγους ήταν ότι όταν θα αντικρίσω σίγουρα αύριο τη μητέρα αυτή ξέρω ότι..θα ξέρει ότι άκουσα τα πάντα κι εγώ είμαι από τους πιο διακριτικούς ανθρώπους που μπορείτε να φανταστείτε.
Έκλεισα τα μάτια μου με τις φανταστικές μου εικόνες των δύο παιδιών που τα άκουγα να κλαίνε και προσευχήθηκα στη Παναγία να δώσει σε αυτούς τους ανθρώπους τη λύση που πρέπει να υπάρχει..
φίλοι μου..ώρα για την ..βαρετή..Αχτιδένια συμβουλή..( έγινα 62..τι άλλο θα ακούτε από μένα!)
Τα παιδιά σας είναι οι Αυριανοί Σύζυγοι, Πολίτες, Άνθρωποι, Φίλοι, Μητέρες και πατέρες..η μόνη σας υποχρέωση απέναντι τους δεν είναι να τους ετοιμάστε περιουσία..αυτό θα το φροντίσει η τύχη και εκείνα τα ίδια.
Η υποχρέωση σας είναι να "χτίσετε" μέσα τους το σωστό οικοδόμημα για να στεγάσουν αργότερα όλα όσα θα φτιάξουν  στη ζωή τους. Μάθετε τα να αγαπούν πρώτα τον εαυτό τους και να τον σέβονται γιατί αν δεν αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου πως είναι δυνατόν να αγαπήσεις τους άλλους;.
Αχτιδένια φιλάκια..

31 σχόλια:

Κωνσταντίνα είπε...

Πόσο σωστά τα λέτε...Τέτοιες σκηνές δυστυχώς τις θυμούνται πάντα τα παιδιά, όσο κι αν μεγαλώσουν. Μια διακριτική συμβουλή σας...ίσως...
Καλημέρα!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

εχεις δικιο αχτιδουλα μου. δυστυχως συμβαινουν και αυτα.

φιλακια πολλα!

Unknown είπε...

Πόσο δίκιο έχεις.. πόσο κρίμα μικρές ψυχούλες να βιώνουν τέτοια περιστατικά...
Σωστή η συμβουλή σου Αχτίδα μου...

Ανώνυμος είπε...

Οι καυγάδες αφήνουν τα σημάδια τους στις παιδικές ψυχές, και το λέω εκ πείρας, δυστυχώς. Χίλιες φορές ένα διαζύγιο παρά αυτά που θα ακούσουν ή ακούσανε. Φαντάζομαι τα ματάκια τους... Κρίμα. Σοφία

konstantina handy mama crafts είπε...

Δικιο έχεις...καλύτερα ένα διαζύγιο νωρίς παρά έναν συμβατικό γάμο! Στο μυαλουδάκι των παιδιών θα μένουν για πάντα τέτοια περιστατικά...όσα χρόνια κι αν περάσουν!

airis είπε...

Υπέροχη ανάρτηση αχτίδα μου! Ελπίζω να προβληματίζονται σοβαρά όσοι βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση...
Τι να λέμε τώρα... Πάνατ τα παιδιά την πληρώνουν κι είναι άδικο!!!
Τελειώνω το βιβλίο του Κορτώ "το βιβλίο της Κατερίνας" που θεωρώ ότι καταδείχνει όσο κανένα άλλο ( είναι και η αληθινή του ιστορία) πόση ζημιά κάνουν οι εγωισμοί των γονιών που από τους ίδιους θεωρούνται μάλιστα και δείγμα αγάπης!

Συμφωνώ με τις συμβουλές σου .
Σε φιλώ !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου πιστεύω ότι τα παιδιά είναι ένας λευκός πίνακας που επάνω του γράφουμε ΕΜΕΙΣ..οι γονείς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, φίλη μου ότι συμβαίνουν γνωστό..όμως δεν πρέπει να υπάρχει μία "παιδεία" ώστε να εξαλειφτεί το φαινόμενο;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ martha μου αυτά τα διδυμάκια τα έχω ζήσει από τότε που γεννήθηκα,τα παιδιά έχουν αλλάξει χαρακτήρα ξέρεις και ο λόγος γνωστός.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου δεν αγαπώ ούτε συμβουλεύω για διαζύγιο όμως το προτιμώ από μία τέτοια θλιβερή κατάσταση.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ konstantina handy mama crafts, όταν ήταν ακόμη αρραβωνιασμένη η κοπέλα το είχα δει από τη συμπεριφορά του ότι θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ airis, φίλη μου ξέρω ότι θα πείτε ότι είναι φαινόμενο των καιρών..δεν το δέχομαι..δεν θέλω να βλέπουν οι νέοι μας το γάμο και τα παιδιά απλά σαν υποχρέωση κοινωνική στη ζωή τους να τον κάνουν.Και..άσχετο..δεν μπορώ να γράψω σχόλια στο μπλοκ σου!!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αγαπημενη μου φίλη..πολλες φορες είναι καλητερα χωρια ... οι παιδικές ψυχές πληγώνονται τόσο πολύ!!! καλά τα λες... και σαν καθηστερημενη.. καθε φορα... το ξερεις οτι δεν σε προλαβαίνω καθε μερα.. αλλα αυτήν την φορά δεν πρόλαβα να σου ευχηθώ για τα γενεθλιά σου..δέξου λοιπόν.. εστω και σήμερα.. τις ευχές μου για χρόνια πολλα γεματα υγεία.. πρωτα.. και αγάπη.. αυτά χρειαζόμαστε.. κορίτσι μου...
και εσύ την έχεις απο όλους .. να είσαι κλα και να χαίρεσαι την ομορφη οικογένειά σου Αχτιδα μου.. πολλα πολλα φιλακιαααααα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα δε θέλω να σε προσβάλω, αλλά και τα δύο παραδείγματα είναι εξίσου προς αποφυγήν κι όχι προς παραδειγματισμό κι αξιέπαινα όπως νομίζεις! και τα δύο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα φίλη μου σ' ευχαριστώ σου έστειλα ένα μήνυμα να βοηθήσουμε κάποια στη Κρήτη δεν το έλαβες;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμη, λυπάμαι μα δεν συμφωνώ καθόλου.Ο γάμος είναι μία σχέση που πρέπει να είσαι καλά μέσα σε αυτόν, να είσαι ευτυχισμένη, να χαίρεσαι κάθε του μέρα, τον έρωτα, την εκτίμηση, τη συνομιλία, τα δύσκολα και τα εύκολα.προτιμάς ένα γάμο συμβιβαστικό, να ανέχεσαι τη προδοσία, την ατίμωση, τη χειροδικία πολλές φορές, την αδιαφορία, τη μοναξιά; ΠΟΤΕ..Αν δεν έχω ότι θέλω και ότι μου αναλογεί στη ζωή του προτιμώ μόνη μου ή να δοκιμάσω άλλη σχέση.όσο για τα παιδιά είναι εγκληματικό να ακούνε και να αντιλαμβάνονται ότι ότι γονείς τους δεν είναι ευτυχισμένοι.Φίλη μου ο γάμος είναι πηγή αγάπης και ευφορίας ψυχής και σώματος..Λυπάμαι μα βρίσκω τις ιδέες σου αναχρονιστικές και καταπιεσμένες.Αν ο άνδρας σου σε απατούσε, σε χτυπούσε,χαρτόπαιζε, ξενυχτούσε αλλού, τεμπέλιαζε, σου στερούσε την ευχαρίστηση να πάτε όπου θέλεις εσύ με φίλους και φίλες , να μη νοιάζεται για την ευτυχία σου πρώτα από όλα..θα κρατούσες ένα τέτοιο άνδρα απλά για να λες ότι είσαι παντρεμένη;Βέβαια το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα .

Théodora είπε...

''όσα θα φωλιάζουν για ΠΑΝΤΑ στο μυαλό και τη καρδιά τους και υποσυνείδητα θα "οδηγούν" κάθε τους μελλοντική απόφαση σχέσης και ψυχικής γαλήνης.. ''

Θα μείνω σε αυτή τη φράση.. Δυστυχώς, έτσι είναι..γι αυτό είναι έτσι ο κόσμος μας..

Να είστε καλά! :)

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου πόσο δίκιο έχεις'''το έζησα και ξέρω΄΄έχω ένα παλικάρι στα 25 απο τον πρώτο μου γάμο και η κόρη στα 15 με τον άντρα μου΄΄΄τα λατρεύει και τα δυο και δεν ξεχωρίζει κανένα''Αν έμενα στον πρώτο γάμο και εγώ και το παιδί μου θα ήμασταν δυστυχισμένοι''''
ΜΙΝΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Théodora μου σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο καλώς ήρθες στο..καναπέ μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, το ξέρω φίλη μου τα έχουμε πει..ξέρω ότι όταν κάτι το κάνεις με σωστές κινήσεις όλα θα βρουν το σωστό δρόμο τους.

Ανώνυμος είπε...

@ Παρασκευή από Λάρισα.
Κα Αχτίδα διάβαζα και έκλαιγα γιατί έζησα μία τέτοια κατάσταση με τους γονείς μου..δεν ξέχασα ποτέ όλα αυτά, απομακρύνθηκα και από τους δύο στα χρόνια που ήρθαν .Δεν έχω παντρευτεί αν και έφθασα στα πρόθυρα 2 φορές.Σας διαβάζω χρόνια, είστε η πρωινή μου παρέα με το καφέ πριν φύγω στη δουλειά μου .Έχετε απόλυτο δίκιο, δεν ξεχνάς και δεν συγχωρείς ποτέ καλή μου φίλη.

Paraskevi Lamprini M. είπε...

ωραία τα λες.. ας ελπίσουμε οτι θα φτιάξουν τα πράγματα... για το καλύτερο των παιδιών.. και του ζευγαριού...
καλό Σαβ/κο, αχτίδα μου!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

ωραία τα λες.. ας ελπίσουμε οτι θα φτιάξουν τα πράγματα... για το καλύτερο των παιδιών.. και του ζευγαριού...
καλό Σαβ/κο, αχτίδα μου!

Ariadni St. είπε...

Τα λέτε πολύ ωραία! Και γω στεναχωριέμαι όταν μαλώνουν μπροστα σε παιδιά, κρίμα είναι.
Καλη μας ξεκουραση

ANNA FLO είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω! Φυσικά είναι προτιμότερο ένα διαζύγιο.....Φυσικά τα παιδιά είναι το Α και το Ω της οικογένειας και οι υποχρεώσεις των γονιών είναι αυτές ακριβώς που γράφεις στο τέλος της ανάρτησής σου.
Κρίμα..............δεν μπορώ ούτε να φανταστώ πώς νιώθουν αυτά τα παιδιά....
Κρίμα!!!!!!!!
Καλό Σ/Κο να έχεις Αχτίδα μου

nikol είπε...

Αχτίδα μου αγαπημένη αυτή σου η ανάρτηση σήμερα με βρίσκει να συμφωνώ μαζί σου σε όλα . Αυτήν την περίοδο ανάμεσα στα δικά μου θέματα βιώνω τον άσχημο χωρισμό ενός δικού μου ζευγαριού με παιδιά 9 και 6 ετών!! Φρίκη νιώθω για όσα μου διηγούνται τα παιδιά , που και τα δυο δηλώνουν άρνηση και για τους δυο γονείς και μένουν προσωρινά με την γιαγιά που είναι και αδελφή μου !!Πληγωμένες ψυχούλες από τον εγωισμό των γονιών !!
Σε φιλώ με αγάπη και είπαμε χαιρετισμούς πάντα στον Δημήτρη σου

Unknown είπε...

@αχτιδα,αχ κ εμένα με πληγώνει κ με προβληματίζει αυτό μανούλα μου.όλα σωστά αυτά που λες κ συμφωνώ.σάγαπώ κ μου λείπεις πάντα .εχουμε πολλά όντως να πουμε

Pepi είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω! Αλλωστε, και εγώ η ίδια , το έκανα και πράξη θεωρώντάς το πιο σωστό για όλους!
Πρώτη προτεραιότητα είναι οι παιδικές ψυχούλες που δεν φτάινε σε τίποτα !
Φιλιά και καλό ΣΚ!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο..
Τα παιδιά δεν πρέπει να είναι παρόντα σε τέτοιους καυγάδες που τους σημαδεύουν για πάντα..
Απορώ με ορισμένους γονείς.. τι έχουν στο κεφάλι τους.

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Άσε.. ακούω και εγώ από τους από πάνω.. ένα σωρό.. ευτυχώς τα παιδιά τους μεγάλωσαν και έχουν φύγει..

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάλι αναρωτιέμαι, γιατί - ως ο πιο διακριτικός άνθρωπος που λες ότι είσαι- ένα προσωπικό οικογενειακό γεγονός κάποιων ανθρώπων, τον αναφέρεις σε δική σου ανάρτηση, "φωτογραφίζοντας" τους κιόλας αφού είναι γείτονές σου με 8χρονα παιδιά. Λυπάμαι

ΒΙΒΗ-ΑΘΗΝΑ