Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Έγινε κάτι;..θα γίνει κάτι;


 Η..επόμενη μέρα..έτσι δεν θα έλεγε κάποιος στη τηλεόραση; Εγώ πάντως το μόνο που κράτησε εδώ στη Θεσσαλονίκη μας από τις εκλογές ήταν το ψήφισμα για το νερό που κι εγώ είπα το "Όχι" στην ιδιωτικοποίηση του ΟΥΘ. 
Ε! πια..αυτό το ξεπούλημα μου τη..δίνει! Θέλετε να σας πω τι θα ζητούσα από κάποιον που θα ήθελε να μπει στο "σκάφος" της εξουσίας;..
Θα ΄θελα ανθρώπους που θα έλεγαν ότι θα προσφέρουν τη δουλειά τους στο σύνολο απλά με ένα κοινό μισθό..
Θέλω να φορολογούνται όπως  εγώ και όλοι γύρω μας. Να έχουν το φόβο της δίωξης όπως όλοι μας.. 
Θέλω να πληρώνουν από τη τσέπη τους φίλοι μου το αυτοκίνητο τους, το νοίκι του γραφείου τους , τους υπαλλήλους τους ..όπως όλοι μας.
Όταν κάποιος πιάνει μια δουλειά ( γιατί φίλοι μου τη δουλειά τους οφείλουν να κάνουν ) πληρώνει από το μισθό του όλα τα έξοδα του σπιτιού και της δουλειάς του..λεωφορείο, καφεδάκια,μετακινήσεις τους. Είναι λοιπόν φοβερό να κάνουν το ίδιο και αυτοί;
Ακόμα θα ήθελα να σταματήσει αυτή η .."κληρονομιά" της εξουσίας από γιο σε μπαμπά και θείο και μαμά και παππού και....
Θα'θελα..θα'θελα..τα σωστά νομίζω και τα λογικά που ισχύουν και για μας.
Αναρωτιέμαι αν δήλωναν παρόν στις εκλογές αν όλα αυτά τους τα είχαν νόμο και τα ήξεραν σαν δεδομένο λίγο πριν πάνε για την αρπαγή της εξουσίας.
Δεν είμαι πολιτικοποιημένο άτομο, πάντα όμως προσπαθούσα να είμαι νομοταγής πολίτης , δημότης, άνθρωπος του συνόλου και να θέλω απλά το καλό των γύρω μου γιατί όταν οι γύρω μας είναι καλά ..χωνέψτε το..θα είμαστε κι εμείς όλοι..
Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι γι' αυτούς που ανεβαίνουν στην εξουσία να θέλουν κάτι τέτοιο και να μεταμορφώνονται μόλις καθίσουν στο καρέκλα σε ότι κάποτε πολέμησαν.
Έτσι απλά σας καλημερίζω μετά από όλο αυτό το..ταβατούρι ..και δεν περιμένω να γίνει κάτι από αυτά..η ελπίδα για το άριστο έχει εξαφανιστεί..αν και..αν και..ίσως..ποιος ξέρει...γίνεται το μαύρο άσπρο;...
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου 

18 σχόλια:

nasia είπε...

Καλημέρα Γεωργία.
Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου. Θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να προβληματιστούμε και να αναλογιστούμε σοβαρά τι έχουμε κάνει στη ζωές μας τα τελευταία χρόνια με την στήριξη πολιτικών που μας οδήγησαν στην κοινωνική και οικονομική παρακμή. Είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι μας συμβαίνει. Αν σκεπτόμασταν, όπως γράφεις ίσως κάποια πράγματα να μην είχαν συμβεί. Ποτέ δεν είναι αργά αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη που έχουμε ως πολίτες.

Pinelia είπε...

Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένας πατριώτης που να μπορούμε να εμπιστευτούμε!Όλοι είναι μία από τα ίδια!Όπως λέει όμως και η Νάσια, είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι μας συμβαίνει....!Πολλά φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΛΕΝΕ: ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΡΙΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ; ΜΕΤΑ ΕΞΕΠΛΑΓΕΙΣ; ΤΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ Ε ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ! ΟΠΩΣ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 33 ΧΡΟΝΙΑ! ΚΑΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ! ΑΛΛΑ ΑΧ ΔΕ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΞΕΓΕΛΑΣΤΗΚΑ ΑΧ ΑΧ! ΚΑΙ ΠΑΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ Ή ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΑΛΛΙΩΣ! ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ! ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ 100, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ 1 ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΘΑ ΕΚΛΕΒΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ 100! ΑΝΤΕ ΠΙΑ!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

τι να πω κι εγω βρε αχτιδουλα μου! για να δουμε!

φιλακια πολλα!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πόσο συμφωνώ κι εγώ με τα λεγόμενά σου Αχτίδα !! Δυστυχώς όμως ο κόσμος ψηφίζει με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και όχι το γενικό καλό του τόπου !!!Και βέβαια οι πολιτικοί φέρονται κι αυτοί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.... που είναι αυτός ο διαφορετικός να τον ψηφίσουμε και με τα δύο χέρια !!!Και βέβαια πάντα την πληρώνουν οι σωστοί πολίτες που είναι και οι πιο λίγοι !!! Πάντα ελπίζουμε μήπως αυτός ο κόσμος αλλάξει καμιά φορά !!! Πολλά φιλιά !!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πόσο δίκιο έχεις Αχτίδα.
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nasia μου ο προβληματισμός έχει γίνει πλέον δεύτερη φύση μας..Πολλές φορές φορές όμως σκέπτομαι ότι η ευθύνη η δική μου σαν πολίτης ήταν απλά γιατί εμπιστεύτηκα κάποιους .Μήπως όμως όλοι μας στη ζωή δεν εμπιστευτήκαμε κάποτε κάποιον ακόμα και της οικογένειας μας και μας πρόδωσε;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Pinelia μου πίστεψε με πάλεψα με τον εαυτό μου για να ψηφίσω..ψήφισα απλά και υποχρεωτικά..κανένας δεν με αντιπροσώπευε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος. Η Κοινωνία μας, το κράτος φίλη μου είναι σαν το γονιό..Πρέπει πρώτα από όλα να δίνει το καλό παράδειγμα, να μαλώνει, να τιμωρεί δίκαια, να επανορθώνει τα λάθη του, να ανταμείβει εκείνο που κοπιάζει ..δίκαια..Πρέπει ο γονιός να εκπέμπει δικαιοσύνη και σεβασμό, αγάπη για να αποκτήσουν και τα παιδιά του τα ίδια χαρακτηριστικά.Πράγματι ..κάποιοι μέχρι πριν λίγο ψήφιζαν κατά το συμφέρον τους.Εσύ έβαλες το χέρι στη καρδιά πριν γράψεις να σκεφτείς αν έκανες στη ζωή σου ίσως το ίδιο ή το σωστό;..όλοι πιστέψαμε σε κάτι,όλοι κάναμε λάθη και ίσως αργότερα τα διορθώσαμε ..όμως φταίμε εμείς που ξεγελαστήκαμε; Και τι πρέπει να κάνουμε; να κηρύξουμε πόλεμο ο 'ένας με τον άλλο; διχασμό;..με ρωτάς αν τα ήξερα πριν όλα αυτά..Μα πίστεψα και εμπιστεύτηκα..είναι απλό..όπως πιστεύει κάποιος το παιδί του, το γονιό του, τη γυναίκα και η φίλη..Εκείνος που μας οδήγησε εδώ είναι πιστεύω ο εκάστοτε κυβερνών και η αντιπολίτευση του επίσης .γιατί αυτό σημαίνει αντιπολίτευση..να καραδοκεί για λάθη..να μας προστατεύει από τον εκάστοτε κυβερνών.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ. τι να δούμε γλυκιά μου;..τι πιστεύεις ότι θα γίνει καλύτερο;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, δεν συμφωνώ ολικά με αυτό, εγώ προσωπικά δεν ψήφισα ποτέ με γνώμονα το δικό μου συμφέρον..Απλά δεν υπάρχουν αληθινοί ηγέτες, ήρωες, άνθρωποι που αγαπούν τη πατρίδα περισσότερο από την εξουσία.

"ζαχαρούλα.." είπε...

όλα γίνονται αρκεί να το θέλουμε και να μάθουμε να σκεφτόμαστε, να φιλτράρουμε όσα ακούμε..

φιλιά πολλά πολλά αχτιδούλα μου!!!!!

Hengeo είπε...

Αχτίδα καλά τα λες εσύ, έλα όμως που αυτός ο κόσμος δε λειτουργεί πάντα με τη λογική..

Καλή εβδομάδα!

κυκλάμινο είπε...

Ησύχασε Αχτίδα μου δεν έγινε κάτι ούτε θα γίνει. Απλά είχαμε εκλογές.
(πέρα από την πλάκα-απογοήτευση )δεν είδα τίποτα καινούριο που να μην έχουν μπει παλιοί από αλλού. Ελπίζω όμως στο μέλλον κάτι να γίνει. Φιλάκια

ANNA FLO είπε...

Και εγώ ακριβώς αυτά θα ζητούσα από αυτόν που θα πάρει την εξουσία............αλλά ..............πού ξέρεις, μπορεί το μαύρο να γίνει άσπρο!
Καλό απόγευμα φίλη μου!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΧΤΙΔΑ! ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΛΕΨΗ Η ΙΔΙΑ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, η ΚΑΛΟΠΙΣΤΙΑ ΜΑΣ, Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, Η ΚΡΕΜ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΑΙ Η ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΟΛΕΣ Η ΤΥΦΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΖΙΒΑΓΚΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ!

ασωτος γιος είπε...

όπως έγραψα και καπου αλλου δεν υπάρχει φως στο τούνελ μονο το φως έξω το δυνατό το ελληνικο , να το κοιτάζουμε και να ηρεμούμε

ikaxela είπε...

Τελικά ψηφίζω Αχτίδα... χαχααχχα! Χρόνια πολλά και καλά με καθόλου πόνο και αμέτρητες αγκαλιές. Σε φιλώ!