Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κατασκευάζοντας και ..μαγειρεύοντας!


Σήμερα άκουσα ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι η τελευταία βροχερή και κρυουλιάρα του μήνα, έπιασε τελικά το κόλπο με το αλάτι πίσω από τη σκούπα αν και αντί για χορταρένια έβαλα την..ηλεκτρική!
Δύσκολη μέρα από το πρωί, η Ιωάννα μου αρρώστησε ξαφνικά και έφυγε ο άνδρας μου για βοήθεια στο μαγαζί και να φέρει τα μικρά. 
Μετά μία άσχημη είδηση από φίλη..ο υπέροχος σκύλος της ο Σίζαρ που τον θαύμασα το καλοκαίρι στη Κομοτηνή για τη πειθαρχεία του σκοτώθηκε από μία μηχανή που έτρεχε με ταχύτητα.. 
Αισθάνθηκα άσχημα πρώτα γιατί ήταν ένα υπέροχο σκυλί και δεύτερο γιατί σαν από διαίσθηση της είχα κάνει παρατήρηση την τελευταία φορά που ειδωθήκαμε γιατί έβγαζε το σκύλο της βόλτα χωρίς λουρί.. Είναι κάτι φίλοι μου που θεωρώ απαράδεκτο για πολλούς λόγους και θυμώνω όταν το βλέπω.
Και τι κάνω όταν στεναχωριέμαι;...Στο εργαστήρι μου, δούλεψα λίγο το πίνακα που φτιάχνω και μετά πήρα ότι βρήκα μπροστά μου από τα..μαζώματα που έχω και έφτιαξα κάτι ακόμα για τα μπαζάρ που θα μου παρουσιαστούν. 
Παλιές φτηνές ξύλινες κορνιζούλες που ο άνδρας μου πέταξε από το μαγαζί κι εγώ..μάζεψα η..ρακοσυλλέκτρια!



Έβγαλα τα τζάμια, έκοψα χαρτόνια και τα έντυσα με τη λινάτσα και οι πήλινες φιγούρες μου που κάνω βρήκαν τη θέση τους.



Όπως λέω συχνά θέλω κάτι να απασχολούμαι ιδιαίτερα όταν έχω τις ..στραβές και τις στενάχωρες μου όπως σήμερα..
Έτσι μου φτιάχτηκε το κέφι, έκανα και ένα καφεδάκι και περίμενα τον άνδρα μου να..μαλώσουμε  ποιανού το φαγητό ήταν καλύτερο!!
Θράψαλα με πράσα έφτιαξε και ομολογώ ότι ήταν υπέροχα σε γεύση και νοστιμιά! Εγώ πάλι μαγείρεψα σαλιγκάρια και..ξέρω..ξέρω..θα στραβομουτσουνιάσετε με το άκουσμα τους όμως εγώ και η κόρη μου η Ειρήνη τα αγαπούμε. Τα φτιάχνω και τα μοιράζομαι με άλλες δύο γειτόνισσες που ξέρω ότι τα αγαπούν και χαίρονται όταν τους δίνω.



Βέβαια έκανα και πουρέ με βραστές πατάτες και λουκάνικα για τον παππού μας που είναι..σούπερ παππούς και του αρέσουν τέτοια.
Αύριο λέω να πάω στο σισίτο να μαγειρέψω ανάλογα βέβαια αν με χρειάζονται ή είναι καλυμμένοι.
Φίλοι μου θα το πω ξανά εσείς που έχετε σκυλάκια μη τα βγάζετε χωρίς λουρί έξω..είναι επικίνδυνο και έχει πλέον και πρόστιμο μη ξεχνάτε..Του βγάζετε το λουρί μόνο όταν βρίσκεστε σε χώρο που μπορεί να τρέξει άφοβα και χωρίς κινδύνους.
Ας ελπίζω σε γρήγορη ..αναχώρηση του συννεφιασμένου καιρού και βέβαια μία όμορφη μέρα να έχουμε όλοι μας.Καλημέρα λοιπόν, καλημέρα όλη μέρα!
Αχτιδένια φιλάκια.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημερα,λοιπαμαι για τα ασχημα νεα που εμαθες,περαστικα στην ιωαννα.ομως χαιρομαι που επιτελους θα ζεστανει ο καιρος και θα φυγει αυτη η ατελειωτη υγρασια που με εχει τρελανει στο πονο.ΑΧ!!ΑΧ!!τα κοκαλακια μου.Στελα.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Καλημερα αχτιδουλα μου.
Λυπαμαι και γω για τα ασχημα νεα...

Μπραβο για τις δημιουργιες σου!
Υπεροχες!

Φιλακια πολλα!

Hfaistiwnas είπε...

Η φαντασία σου όμως οργιάζει! χαχαχα! Πανέμορφα τα έφτιαξες! :)
Χωρίς λουρί όντως δεν πρέπει..

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΡΙ ΣΤΟΥς ΔΡΟΜΟΥΣ! Πιο δυνατά δεν μπορώ να το φωνάξω! Γλυτώνουμε από προβλήματα, είτε τραυματισμούς, είτε πρόστιμα! Ο δικός μου δεν τα πάει καλά με τα άλλα σκυλιά, γίνεται άκρως επιθετικός και ορμάει να δαγκώσει. Αρσενικά θηλυκά δεν έχει σημασία! Μια και δεν θέλω τραυματισμούς και αίματα, το λουρί είναι η λύση! Κρίμα το σκυλάκι! Ααα, και τα σαλιγκάρια πεντανόστιμα! Τρελλαίνομαι γι' αυτά! Καλημέρα. Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να πω περαστικά στην Ιωάννα! Άτιμες ιώσεις! Σοφία

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στέλλα, φίλη μου ευχαριστώ , όντως είναι ίωση, αχ! αυτή η εποχή..δεν ξέρεις τι να φορέσεις.Έχει ζέστη στο εργαστήρι που ψήνει τα γλυκά , βγαίνει έξω με φανελάκι και...ίωση!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, καλημέρα Κική μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, δεν μπορείς να φανταστείς τι πανέξυπνο λυκόσκυλο ήταν, παράδειγμα για εκπαίδευση.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Σοφία, ξέρεις με θυμώνει αυτό το θέμα..Μια φορά στο πάρκο μία κυρία με 2 σκυλιά ..ελεύθερα..επιτέθηκαν σε μένα και στη Κλώντη.Φαντάσου να ήταν κάποια άλλη που δεν ξέρει από σκυλιά.

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Περαστικά στην Ιωάννα σου.
Μμμμμ Σαλιγκάρια! τρελαίνομαι και φαίνονται τόσο λαχταριστά και νόστιμα!!!
Καλή σου ημέρα και η άνοιξη έχει ήδη έρθει... Απλά μας κάνει λίγα ναζάκια πριν βγει στην σκηνή για την παράστασή της!

Unknown είπε...

Τη όμορφα καδρακια έκανες πάλι Αχτιδα !!!
Περαστικά στην Ιωάννα .
πολλα φιλιά

Hengeo είπε...

Αχτίδα πολύ όμορφα τα κάδρα!

Περαστικά στην Ιωάννα, σέρνονται πολλές ιώσεις τις τελευταίες μέρες..

Καληνύχτα!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα τα κάδρα.
Περαστικά στην κόρη σου.
Φιλάκια ...

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αχ βρε Αχτίδα, αν ήμουν κοντά θα ερχόμουν ευχαρίστως για σαλιγκάρια !!Όσο για τα δυσάρεστα έχεις δίκιο και γι αυτό ότι περνάει απ το χέρι μας κάνουμε.... Τα καδράκια σου είναι καταπληκτικά και πολύ ιδιαίτερα !!!Σε φιλώ !!!!!