Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αμπελοφιλοσοφίες πρωινιάτικα;..ε! καιρός ήταν!


Κλεμμένο το απόφθεγμα όμως είναι καλή αρχή για κάθε δύσκολη στιγμή μας , τι λέτε;.
 Καλημέρα να πω με το καφέ στο χέρι, τη Κλώντη στην αγκαλιά μου  και σκέπτομαι ότι τελικά η ..μοίρα μου είναι να με απασχολούν προβλήματα και έννοιες ΑΛΛΩΝ , να συμβουλεύω να προσπαθώ να βοηθώ γιατί..όπως έχω πει άπειρες φορές τα προβλήματα μας τα λύνουμε ΜΟΝΟΙ μας διαφορετικά ΔΕΝ λύνονται. 
Κάθε λύση φίλοι μου ξεκινάει από μέσα μας..για μας και τους γύρω μας, τέρμα..είναι οι αποφάσεις που βάζουμε στη ζωή μας κάθε μέρα!
Σήμερα είμαι όπως βλέπετε σε μία..φιλοσοφική διάθεση γιατί χθες με απασχόλησαν τα προβλήματα δύο φίλων που μου τηλεφώνησαν όμως δυστυχώς όσο και να το θέλω δεν μπορώ να βοηθήσω διαφορετικά απλά να σταθώ στο πλάι τους .
Μη νομίζετε ότι εγώ δεν είχα , δεν έχω και δεν θα έχω  (σίγουρα ) στο αύριο δικά μου όμως θαρρείς κάτι μέσα μου με κάνει να τα ξεπερνώ με διαφόρους τρόπους. Νομίζω το γεγονός ότι όταν ζωγραφίζω σκέπτομαι και απομονώνομαι από τα "γήινα" με βοήθησε από την εφηβεία μου ακόμη ( τυχερούλα η μητέρα μου) να τα ..βάζω σε σειρά , να τα αξιολογώ και να δίνω τις λύσεις που μπορώ να δώσω. Όσα δεν κατάφερνα να επιλύσω τα άφηνα στη λύση του Θεού που στο μέλλον αποδεικνύεται η σωστή και πρέπουσα.
Τη πρώτη φίλη τη γνωστή πια "Μαίρη" δεν μπορώ να κάνω κάτι όσο και αν την αγαπώ..η λύση ξεπηδάει από μέσα της, απλά να την ακούω και να την ..κατσαδιάζω και εκπλήσσομαι που αυτό και μόνο την βοηθάει. Μαιρούλα θα σε..κατσαδιάζω κάθε μέρα..!
Την άλλη την πιο αγαπημένη από χρόνια φίλη μου της ανοίγω αγκαλιά γιατί αυτό χρειάζεται τώρα, αγκαλιά και κατανόηση. 
Όταν το παιδί σας κάνει ένα λάθος που δεν ξεκίνησε για..λάθος μα το έκανε  λάθος η ζωή και άλλοι παράγοντες εμείς σαν γονείς πρέπει να στεκόμαστε δίπλα τους σιωπηλοί και απλώς να ανοίγουμε την αγκαλιά που σας έλεγα . Το να υπενθυμίζεις στο παιδί σου το λάθος του, τα "αν" και τα "έπρεπε" απλά το φορτώνουμε με περισσότερο βάρος και διπλασιάζουμε τη δυστυχία του.
 Βέβαια τους δίνω το δικαιολογητικό της ηλικίας και της άγνοιας των προβλημάτων στη πόλη όμως...ο γονιός πρέπει να είναι γονιός πάνω απ' όλα , στήριγμα, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΡΤΑ , διέξοδος και φως στο σκοτάδι.
Σε πολλά διαφώνησα με τις κόρες μου στη ζωή μας όμως δεν μπορούν να αρνηθούν ότι ποτέ δεν τους χτύπησα το λάθος απλά στάθηκα δίπλα τους στις δικές τους αποφάσεις γιατί η ζωή είναι δική τους και πρέπει να τη ζουν όπως εκείνες επέλεξαν .. 
Είμαι όπως λέω από τις τυχερές γιατί εκτός από ένα θαυμάσιο σύζυγο είχα πρώτα από όλα υπέροχους γονείς που έστω και συνεχώς εργαζόμενοι και απόντες πολλές φορές από τη ζωή μου ήταν πάντα δίπλα μου όταν τους χρειαζόμουν χωρίς να κρίνουν απλά να αγκαλιάζουν τα λάθη μου. Τώρα μπορώ πια να ξέρω με τη γνώση και τη σχετική "σοφία" της ηλικίας μου ότι τους οφείλω ότι είμαι και όσα κάνω και θα κάνω για τους άλλους.
Φίλοι μου συγχωρέστε με για τη σοβαρότητα της φιλοσοφικής μου όπως είπα σημερινής διάθεσης..δεν μου λείπει ποτέ το χιούμορ και το ξέρετε καθώς και το ροζ συννεφάκι μου παρκαρισμένο πάντα δίπλα μου. Απλά θέλω να σας πω ότι οφείλουμε σαν άνθρωποι να στεκόμαστε δίπλα σε συνανθρώπους μας,  γνωστούς ή αγνώστους με έργα ή με λόγια, με σκέψεις ή προσευχές  για επίλυση .
Ο καφές μου τελείωσε, η Κλώντη θέλει..κονσέρβα, το μανίκι στο πλέξιμο μου ...προσευχές (χι! χι!) κι εγώ..για σας..
Αχτιδένια φιλάκια!

25 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Αχτιδουλα μου καλημερα!
Εισαι τοσο ζεστος ανθρωπος που ειναι απολυτως λογικο να ερχομαστε ολοι σε σενα για την αγκαλια και τον καλο σου λογο!
Εχεις απολυτο δικιο σε οσα ανεφερες και συμφωνω απολυτα με το σκεπτικο σου!
Να στηριξεις τους φιλους σου και ολα θα πανε καλα!
Ο χρονος γιατρευει τετοιου ειδους προβληματα!

Θελω επισης να σου πω οτι εχθες ελαβα το δωρακι σου! Ειναι υπεροχο! Το αγαπησα αμεσως! Ευχαριστω παρα μα παρα πολυ! Δε μπορεις να φανταστεις τι χαρα μου εδωσες! Δεν ειχα δει ποτε κατι παρεμφερες. Ενθουσιαστηκα! Χαρηκα και συγκινηθηκα με την αφιερωση σου!

Ευχαριστω, ευχαριστω, ευχαριστω! Εισαι μια καταπληκτικη προσωπικοτητα!

Θελω να σου πω οτι επιφυλλασομαι για το μελλον! :)

Και επισης να πω οτι θα κανω καποια απο τις ακολουθες μερες αναρτηση σχετικη με το υπεροχο δωρακι σου!

Α και κατι για το τελος. Το τηλεφωνο σου ειναι γουατς απ η κοσμοτε; :)

Καλη συνεχεια! Φιλακια πολλα! <3

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, χαίρομαι που σου άρεσε γλυκιά μου, δεν μου οφείλεις καμία ανταπόδοση.Η χαρά σου είναι το δικό μου δωράκι.Έχω σύνδεση cosmote 6972924701 μα αν μου στείλεις το σταθερό σου έχω δωρεάν από το σταθερό μου.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχ αχτιδα μου μη βαζεις το τηλ σου εδω φανερα. υπαρχουν πολλων λογιων ανθρωποι! το εχω το τηλ σου το εγραφε πανω αλλα εχω καρτα μονο για γουατς απ γι αυτο σε ρωτησα για να σε παρω.

σταθερο αγαπη μου δεν εχω εδω... εχω μονο στο χωριο, στο πατρικο μου σπιτι...

θα σου στειλω μυνημα ομως το απογευμα. ξερεις να το διαβασεις ε;

Άμυ (Ψυχής σιωπές) είπε...

Θα συμφωνήσω με την Εκφρασούλα..είσαι απίστευτα ζεστή και γλυκιά ψυχή...και ειλικρινά χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω έστω και από εδώ...την καλημέρα μου :))

YΓ.ένα γλυκό φιλί στην Κλώντη από μένα!

Elena είπε...

Υπέροχη ανάρτηση γλυκιά μου.... Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που υπάρχουν τόσο μοναδικοί άνθρωποι στην μπλογκογειτονιά μας! Φιλάκια!

Unknown είπε...

Αχτίδα μου, εμένα μου αρέσει και η φιλοσοφική σου διάθεση... Μου αρέσει πολύ...
Την πιο γλυκιά και ζεστή μου καλημέρα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, το τηλέφωνο μου το παίρνουν έτσι κι αλλοίως από τη κόρη μου,..οπότε δεν την γλυτώνω..το πολύ πολύ να μου κάνουν..εξομολόγηση να έχω και τα τυχερά μου!!Χαρά ο άνδρας μου που θα κάνειιιιι!Μπορεί και να με βρίσουν..οπότε θα τους κάνω εγώ καλό..θα ξεσπάσουν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άμυ (Ψυχής σιωπές) κι εγώ γλυκιά μου είσαι ένα τρυφερό πλάσμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Elena μου εγώ σας ευχαριστώ για τη παρέα που μου κάνετε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ sofia sofaki, τόχω..τόχω η άτιμη το φιλοσοφικό μου!Φιλάκια!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΠΟΣΟ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΖΕΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΙΛΗ...ΕΤΣΙ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ..ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΙΑ

Hfaistiwnas είπε...

Καλό ΠΣΚ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βασιλική μου σ' ευχαριστώ και χαίρομαι που μπορώ να σου κάνω παρέα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, επίσης αγαπημένε μικρέ μου φίλε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ! ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ! ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ! ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ 'ΔΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ Η ΓΡΙΑ' ΚΑΙ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ! ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, καλημέρα γλυκιά μου. Μη με ηρωποιείς, ένας απλός άνθρωπος είμαι με χίλια ελαττώματα κι εγώ. Σ' ευχαριστώ που μου κάνεις παρέα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα καλημέρα φίλη μου.

Georgia lucky button είπε...

Καλημέρα!!!
Αγαπημένη Αχτίδα μπορείς να βρεις τα πατρόν που μου ζήτησε στο παρακάτω σύνδεσμο, προσπάθησα να σου τα στείλω με μειλ αλλά δεν μπόρεσα.
Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!
Καλό Σαβ/κο :)
http://lucky-button.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

Georgia lucky button είπε...

Στην ανάρτηση: «Και δυο τελάρα καρδιές!»

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Georgia μου συνονόματη σ' ευχαριστώ!

Rena είπε...

Οι συμβουλές σου πολύτιμες όπως πάντα!!!!!!!!!!!11
Φιλάκια!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδα μου ησουνα και θα εισαι ο συμβουλατορας μας...Τα πολλα μπραβο μου και την αγαπη μας!!!!!Εισαι μια οντοτητα να σε χαιρομαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Hengeo είπε...

Αχτίδα σωστές τις βρίσκω τις αμπελοφιλοσοφίες σου!

Καλή Κυριακή!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Καλή σου μέρα , Αχτίδα μου !!!
Όλες οι αναρτήσεις σου έχουν μια νότα αισιοδοξίας !!!!