Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ένα όμορφο ΣΚ ελπίζω και σχέδια για τη..Δευτέρα!




Άνοιξε όπως βλέπετε το μπουμπουκάκι μου και το έβαλα δίπλα μου στον υπολογιστή για να το βλέπει ο άνδρας μου και να χαίρεται γιατί σήμερα μου αγόρασε μία...Αρμπαρόριζα για να κάνω λέει..ποτό που όλο του το λέω! Τέλος πάντων..ας το δεχθώ ότι δεν την πήρε για τις δικές του μαρμελάδες. 
Με τον εγγονό μας το ΣΚ και είναι τόσο γλυκούλης και τσαχπινούλης που εγώ η χαζογιαγιά τον φωτογράφισα και καμαρώνω.



Όλα τα εγγόνια μου πάντως το χαμόγελο το έχουν στο..τσεπάκι τους..άραγε ποιον μοιάζουν; Ο μεσαίος μάλιστα ο Πασχάλης μου ζήτησε ο τρυφερούλης μου να του φτιάξω δωράκι για το..πρόσωπο!!!!!!!!!  Του έφτιαξα κι εγώ ένα μενταγιόν  με κεραμικό και του ζωγράφισα επάνω δύο καρδούλες και ένα μικρό στεφανάκι από λουλούδι!! Το πακετάρισα όμορφα, του μόστραρα επάνω και μία τσόχινη καρδούλα..και του την έστειλα με τη συμβουλή..να είναι τρυφερός με τα κορίτσια μα..να κρατάει πάντα ένα καθάριο μυαλό ώστε  να μπορεί να ξεχωρίζει την αλήθεια από τη πλάνη!
Μεσημεράκι  αφού πρώτα  πήγαμε με το Δημήτρη μου πάλι τη  βόλτα μας στα..υλικά  κτισίματος ( μέχρι να τελειώσει η τουαλέτα που θέλει να φτιάξει θα με τρελάνει στα υλικά και τα σχέδια!) αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεσημεριανό γεύμα ουζάκι για μας τους δύο! 



Μπακαλιάρος τηγανιτός, σκορδαλιά, μύδια αχνιστά με λεμόνια από τη Κρήτη που μας έστειλε η γλυκιά μου φίλη Ιουλία , καυτερή πιπεριά για το..σύζυγο, μύδια πιλάφι, τυροκαυτερή που έκανα εγώ και βέβαια..ουζάκι τα δυο μας.
Επειδή βέβαια όλα είναι ομορφότερα όταν τα μοιράζεσαι με άλλους ,μια πιατέλα για τη γειτόνισσα νομίζω τη χάρηκε όσο δεν λέγεται κουρασμένη όπως γύριζε από τη δουλειά της.
Αύριο η Κυριακή μου θα είναι μάλλον μία προετοιμασία στο σπίτι μας γιατί πήρα χαρμόσυνο μήνυμα ότι τη Δευτέρα έρχονται να φιλοξενήσω φίλους μας από τη Λάρισα..Φίλοι καρδιακοί, εκείνη συνάδελφος και πρώτη μου συνεταίρος έστω και για λίγο γιατί απλά..παντρευτήκαμε και χωρίστηκαν οι πόλεις μας. 
Ο άνδρας της μάλλον..αδελφό θα τον πω..ήταν εκείνος που παρέλαβε τον άνδρα μου τη πρώτη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα, μου τον πήγε σε..τσιπουράδικο ο ..γλετζές Βολιώτης και μου τον έφερε πίσω κάτι σαν...κοτόπουλο σκνίπα! 
Έχω λοιπόν χαρά μεγάλη γιατί φίλοι μου το αίμα δεν συνδέει τόσο τους ανθρώπους όσο αυτά που έχουν ζήσει μαζί.
Σας εύχομαι καλό ΣΚ λοιπόν και αν σας εγκαταλείψω για λίγο μη μου θυμώσετε..( βλέπω να πανηγυρίζετε ή κάνω λάθος; ), έχω πολλά να δώσω και άλλα τόσα να πάρω !
Αχτιδένια φιλάκια!

8 σχόλια:

Maria Naka είπε...

Να περασετε υπεροχα!!!! Γλυκαο μικρουλης σκετη τσαχπινια!

Rena είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου,όμορφο το τριαντάφυλλο όσο για τον μικρό μάλλον σε έχει καταλάβει και παίρνει πόζες για να τον φωτογραφίζεις χαχα!!!!!!
Φιλάκι πολλά!!!!!

Hengeo είπε...

Καλό υπόλοιπο Σ/Κ αν και βλέπω ότι μια χαρά τα περνάτε! :)

Funky Monkey είπε...

Καλά να περάσετε, Αχτίδα! Φιλιά!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλησπέρα και καλή νέα εβδομάδα από αύριο...να χαίρεστε τον εγγονό σας... μπακαλιάρος κ σκορδαλιά ειναι το παραδοσιακό φαγητό της Κεφαλλονιάς , το δεύτερο νησί καταγωγής μου

Hfaistiwnas είπε...

Καλά να περάσετε εύχομαι!
Καλή εβδομάδα!

Μαργαρίτα είπε...

Αχ τέλειοι φαίνονται οι τσιπουρομεζέδες!!!!
Καλό απόγευμα!

Achilleas είπε...

Είναι υπέροχο και μοναδικό να είσαι χαζογιαγιά με τέτοιον μοναδικό εγγονό. Να τον χαίρεσαι με υγεία και χαρά. Το τριανταφυλλάκι πολύ όμορφο. Όσο για τους μεζέδες δεν έχω λόγια !!
Καλό βράδυ !!!