Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Είχα καιρό να σας ζαλίσω;..


Αυτό το τριήμερο που λόγω ..ιού έμεινα εκτός..καναπέ μπλοκόσπιτου μου λείψατε είναι αλήθεια γιατί ήθελα μετά μανίας να μπω στα σπίτια σας μάθω τα νέα σας μα η λογική και η συμβουλές του τεχνικού μου με κράτησαν εκτός. Δεν θα μετέφερα με κανένα τρόπο κάτι σε σας.
Τέλος καλό όλα καλά και άρχισα να σουλατσάρω από..κλαδί σε κλαδί που λένε! Πως πέρασα;..Ένα γεμάτο τριήμερο..γεμάτο από το μικρό εγγονό μου που τον..φιλοξένησα όλες αυτές τις μέρες λόγω μετακόμισης της κόρης μου σε μεγαλύτερο σπίτι.
Ένα πρωινό λοιπόν πήγαμε σε παιδότοπο γνωστού πολυκαταστήματος..τα τραπεζάκια κολλητά και οι συζητήσεις χωρίς να το θέλεις "κοινές" αφού άκουγες τα πάντα.
Ήταν ένα ζευγαράκι δίπλα μας με ένα 5χρονο αγοράκι και ένα φίλο τους και η κουβέντα τι άλλο;..το οικονομικό! 
Μιλούσε η μητέρα , ένα νέο κορίτσι στην ηλικία σίγουρα των κοριτσιών μου..Πριν 5 χρόνια που ήταν να γεννήσει και ρώτησε τη κλινική της ζήτησαν 5000 ευρώ..δεν είχε..οι γονείς μάλλον δεν μπορούσαν να βοηθήσουν και πήρε το ποσόν από τράπεζα δάνειο.. Πέρασαν 5 χρόνια..έδινε κάθε χρόνο 300 ευρώ το μήνα και χρωστάει ακόμη...3500 ευρώ λόγω τόκων..και αναρωτιόταν πως θα τα καταφέρανε τώρα που οι μισθοί τους μειώθηκαν και τα έξοδα του παιδιού μεγάλωναν..
-Δεύτερο παιδί;..Χαζός είσαι; είπε στο φίλο τους.. Έρχομαι εδώ δήθεν ότι αγοράζω πράγματα και τον βάζω στο παιδότοπο που είναι δωρεάν!!!
Η πραγματικότητα φίλοι μου...με απασχόλησε η κουβέντα τους όλη τη μέρα!

Και τώρα το βραβειάκι μου από τη φίλη Σοφία Αρσενίου από το μπλοκ Το στέκι της Σοφίας  που όμως δεν έχω ...εικόνα του!! Σοφία μου δεν κοροϊδεύω..ξέρω είσαι πρωτάρα.. το δέχομαι νοητά αν και ξέρεις ότι δεν τα μπορώ τα βραβεία παιχνίδια γιατί δεν μου αρέσει να διαλέγω μετά φίλους.
Μου ζητάει:

1 Να γράψεις 11 πράγματα για τον εαυτό σου

2 Να απαντήσεις σε 11 ερωτήσεις αυτού που σου έκανε  και να γράψεις 11 ερωτήσεις σε αυτούς που εσύ θα έκανες

3 Βράβευσε 11 άτομα

4 Ενημέρωσε τα άτομα που βράβευσες

Σοφία μου για να μη σου χαλάσω το χατήρι επειδή σε αγαπάω και σε θεωρώ σαν ένα ξεχωριστό άτομο σε καλοσύνη και δοτικότητα  με μέλλον στη μπλοκογειτοτονιά μας θα κάνω το..μισό παιχνίδι σου!

Λοιπόν: 11 πράγματα για μένα: Σκέφτηκα να σας πω τα ..ελαττώματα μου!
1) ευκολόπιστη, μπορείς να με ξεγελάσεις με το ίδιο πράγμα συνεχόμενες φορές
 2) βιαστική, θέλω τα πάντα να τα κάνω γρήγορα 
3) βαριέμαι εύκολα, βαριέμαι να απασχολούμαι με τα ίδια, να μένω στα ίδια, να πηγαίνω στο ίδιο μέρος ( τρέμει ο άνδρας μου για το κτήμα)
 4) κλαίω πανεύκολα, κλαίω με ταινίες, με βιβλία, με διηγήσεις με λέξεις που μου είπαν και τις σκέπτομαι μετά και ...κλαίω..
5) δεν αγαπώ τις δουλειές του σπιτιού , τις μισώ..τις κάνω από ανάγκη..γι' αυτό έχω από νέα ακόμη πάντα βοηθό στο σπίτι.
 6) είμαι φλύαρη, δεν βάζω γλώσσα μέσα η αφιλότιμη..αν με δείτε σε παρέα να μη μιλώ να ξέρετε ..κάτι έχω!
7)επηρεάζομαι συναισθηματικά από τα δρώντα γύρω μου σε σημείο να..αρρωσταίνω..μπορώ να ξενυχτήσω σκεπτόμενη κάτι άσχημο που είδα .
8) όταν είμαι πολύ πικραμένη ή στεναχωρημένη... απομονώνομαι από όλους και όλα χωρίς ίσως να το δείχνω φανερά. Βέβαια είμαι και σαν τον..Φοίνικα  ..ξαναγεννιέμαι από τις στάχτες μου.
9) θυμώνω σπανιότατα σχεδόν ΠΟΤΕ..μα όταν θυμώσω είμαι..θυελλώδης και κάτι σαν..τσουνάμι!
 10) ξεχνάω πολύ και ίσως αμελώ να πάρω τηλέφωνα σε όσους αγαπώ συχνά..μα όσοι με αγαπούν αληθινά ξέρουν ότι είμαι και θα είμαι κοντά τους όποτε με χρειαστούν και θέλω να με νοιώθουν.
 11) ΟΜΟΛΟΓΩ..κακομαθημένη από παιδί σε αγάπη και  δηλώνω απαιτητική από τον άνθρωπο που βάζω στη καρδιά μου και στο κρεβάτι μου.Τα θέλω όλα..ποτέ ημίμετρα, θέλω να με αγαπούν, να με προσέχουν, να μου το δείχνουν, να με ..κανακεύουν . Όμως κάνω κι εγώ το ίδιο και πάνω απ' όλα είμαι απαιτητική από τον εαυτό μου γι' αυτό και είμαι αυτό το τελευταίο καιρό λίγο στεναχωρημένη και απογοητευμένη με ..μένα..γιατί παύω να είμαι..ΕΓΩ..!

Και πάμε πάλι στη Σοφία με τις ερωτήσεις της:


ΕΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΓΩ

1 Πως θα αντιδρουσες αν αντιλαμβανοσουν ενα περιστατικο κακοποιησης

2 Βλεπεις ενα σπασμενο γυαλι.Τι σκεψεις σου ερχονται στον νου

3 Ποιο ζωο αγαπας και γιατι

4 Τι χρωματα κυριαρχουν στο σπιτι σου

5 Με ποιον θα ηθελες να εισαι αυτη τη στιγμη και που

6 Τι σκεφτεσαι οταν βλεπεις τον αριθμο 11

7 Σε ποια εποχη θα ηθελες να ζησεις και γιατι

8 Ποιο ειναι το αγαπημενο σου αρωμα

9 Εχης καποιο παθος που θες να καταπολεμησης

10 Ποιο ειναι το χαρακτηριστικο ενος αντρα που θα τον επελεγες

11 Αν ησουν υπουργος ποιο υπουργειο θα ηθελες να εχης

1) Θα ..τσάκιζα στο ξύλο αυτόν που το έκανε..απλά!(είπαμε..θυελλώδης!)
2) Να προσπαθήσω να το κολλήσω.
3) Τα πάντα..όλα τα ζώα..έχω μεγαλώσει στα χέρια μου ότι μπορείς να φανταστείς..μέχρι..σκαντζόχοιρο.. Βέβαια στη προκειμένη περίπτωση..τη Κλώντη μου..η τρίτη μου κόρη!
4) Αγαπώ το γαλάζιο..μα στο σπίτι μου νομίζω ότι κυριαρχεί το..χρώμα γενικά!
5) Με τον άνδρα μου σε..ΣΠΑ και...χρυσή κάρτα!!!
6) Τη ..γιορτή της συμπεθέρας μου!!!!
7)  Μου αρκεί το σήμερα..σε κάθε εποχή βρίσκω ομορφιές μα και άσχημα..πχ.θα ήθελα να ζω στα χρόνια του Χριστού για να τον αντικρίσω μα δεν θα ήθελα ποτέ να έχω το βάρος της Σταύρωσης του στους ώμους μου.
8) Λατρεύω τα αρώματα..κυριολεκτικά...Κάποιο που δυστυχώς δεν βρίσκω πια..το CHARLIE !
9)  Να πάψω να τρώω όσα κάνει ο άνδρας μου!
10) Μα τι άλλο;..Να μ' αγαπάει!
11) Δεν κάνω για υπουργός..μα αν..αν..μάλλον κοινωνικής πολιτικής έκανα.

Σοφάκι μου μέχρις εδώ..δεν τα στέλνω σε κανένα και δεν κάνω ερωτήσεις σε κανένα από τη μπλοκογειτονιά! Το αφήνω ανοιχτό πρόσκληση σε όλους..
Αχτιδένια φιλάκια..

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου θα ηθελα να πω κατι ως προς το πρωτο κομματι της αναρτησης σου. οτι καπου η ευθυνη ειναι και δικη μας. ειναι δυνατο να παει να χρεωθει καποιος με δανειο 5000 για να καλυψει τα εξοδα μιας γεννησης? αν δεν τα εχεις πανε σε νοσοκομειο που ειναι πιο οικονομικο και καποιες φορες και πιο ασφαλες. εκτος πια αν θελεις να κανεις λιγο και το κομματι σου και να παρεις και μονοκλινο. αυτος που μπορει να το κανει. αυτος που δεν μπορει ομως ειναι τουλαχιστον βλακωδες να παιρνει δανεια με τετοια ευκολια. δηλαδη αν δεν εδινε 5000 σε μια υπερκοστολογημενη κλινικη δε θα γινοταν μανα? sorry αλλα με εξοργιζουν τα δανεια και οι καρτες οπου ολοι ξοδευουν αβερτα για γλεντια και διακοπες και δεν ξερω και γω τι αλλο και μετα ξαφνιαζονται οταν καλουνται να επιστρεψουν τα δανεικα. αλλωστε και ως χωρα καπως ετσι την πατησαμε...

Hengeo είπε...

Ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις σου!

Καλή συνέχεια!

το στεκι της σοφιας είπε...

Λατρεμένη μου ΑΧΤΙΔΑ με ξάφνιασες πιστευα οτι δεν θα το κανης.Τι να σου πω?Οι απαντήσεις σου σε μένα υπέροχες εξαιρετικές τα δε ελλατώματα σου τα λατρεψα.Για ακόμα μια φορα μας αποδεικνυεις τι σημαινει να εισαι μανα γιαγια φιλη και μπλοκερ.μας δειχνεις για ακομα μια φορα ποσο αξιολογος και ξεχωριστος ανθρωπος εισαι!!! Ειναι τιμη για μενα να με εχης φιλη σου.Με συγκινησες!!! μια μεγαλη αγκαλια με πολλα φιλια σου στελνω αμεσως τωρα!!!!!!!

Unknown είπε...

Περαστικά εύχομαι!! Όσο για το γεγονός με τις 5000 ευρώ, ορισμένες φορές μόνοι μας δημιουργούμε ανάγκες και υποχρεώσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Υπάρχουν και τα δημόσια νοσοκομεία και πολύ απλά όταν δεν σου περισσεύουν 5000 πας και γεννάς εκεί που ενίοτε είναι και καλύτερα.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

μου ελειψες αχτιδουλα!
συγχαρητηρια για το βραβειακι σου!
φιλακια πολλα!

Ανώνυμος είπε...

Οι απαντησεις σου δεν με ξαφνιασαν!!!Το αρωμα αγαπημενο το φορουσα στα εφηβικα μου χρονια''''
ΜΙΝΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος,σας ανέφερα για κάτι που άκουσα..εγώ προσωπικά δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο και δεν έχω βγάλει ούτε καν μπλοκ επιταγών σαν επαγγελματίας.Είχα μία αρχή με τον άνδρα μου..Δεν δεόμασταν επιταγές στη βιοτεχνία μας και δεν δίναμε..όλα μετρητής ..όσα είχαμε αγοράζαμε.Όμως μπορεί ο γιατρός της να χειρουργούσε σε κλινική και να μη μπορούσε να κάνει διαφορετικά..Όταν γεννήθηκε ο μικρός Δημητράκης και είχαμε πρόβλημα πληρώσαμε διασωλήνωση σε θερμοκοιτίδα 3ου βαθμού 3500 ευρώ την..ημέρα!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hengeo, αληθινές πάντως!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφια Αρσενιου, σ' αγαπάω βρε! Ξέρω να ξεχωρίζω ανθρώπους φίλη μου..35 χρόνια μαγαζί..πίστεψε με ξέρω να ξεχωρίζω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marianna blazaki , όπως είπα..αυτά τα άκουσα..αυτά σας είπα.Εγώ δεν θα έπαιρνα ποτέ δάνειο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, κι εσείς μου λείψατε αγαπούλες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, οι κόρες μου αγκάλιαζαν τις γούνες μου και λέγανε ότι μυρίζανε..μαμά!

Maria Naka είπε...

Ωχ αυτο με το οικονομικο ειναι μεγαλο θεμα. Απο την αλλη ομως δε καταλαβαινω γιατι καποιος εφοσον δεν εχει λεφτα παιρνει δανειο για να γεννησει οταν τα δημοσια ειναι εξισου καλα (μη πω πολυ καλυτερα). Μεγαλη συζητηση αυτο...
Συγχαρητηρια για το βραβειακι και περαστικουλια!!!

Xris Kat είπε...

http://neraidodimiourgies37.blogspot.gr/2014/01/blog-post_21.html
Αχτιδούλα μου σου έδωσακαι εγω το βραβείο. Αν θες απαντάς στις ερωτήσεις μου αν πάλι βαρέθηκες τις ερωτήσεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι σε εκτιμώ γιαυτό στο χάρισα με την καρδιά μου.
φιλάκια

Admin είπε...

Ωραίες οι απαντήσεις σας κυρία Γεωργία, και η Charlie της Revlon ήταν η αγαπημένη και της μαμάς μου οπότε την έχω έντονη την μυρωδιά της. Θυμάμαι μάλιστα υπήρχε μια χρυσή, μια κόκκινη και μια μπλε, η μαμά μου τις είχε και τις τρεις, αλλά νομίζω οτι η κόκκινη ήταν η πιο αγαπημένη! Πολλά φιλιά, Βικτώρια