Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν είναι εύκολες οι ανθρώπινες σχέσεις..


Όταν είδα αυτή την εικόνα νομίζω οτι συμπεριελάμβανε όλα όσα ήθελα να σας μεταφέρω σήμερα.. 
Σχέσεις φίλοι μου  ..σχέσεις αγάπης..συζυγίας.. φιλίας.. συγγενικές..γειτονικές..διαδυκτιακές..σχέσεις ανθρώπινες ..Όλες για μένα βασίζονται στο συναίσθημα, στη ψυχή, στην αγάπη, σε ότι σε οδηγεί η καρδιά και όχι το μυαλό και η ύλη.
 Ένα μέιλ που άνοιξα το πρωί μέσα σε πολλά που μου έγραφε: "Δεν είναι εύκολες οι ανθρώπινες σχέσεις"..και είχε δίκιο μα εγώ πάλι..η παντοτινά σε ρόζ συννεφάκι καβαλημένη..είχα τις αντιρρήσεις μου.. 
Ναι ..είναι μεν δύσκολες όμως..γιατί; τι φταίει; οι σχέσεις  ή εμείς οι ίδιοι που βαζουμε όρια , τοίχους και κανόνες;
Δύο αδελφικές φίλες αχώριστες από μικρές..η μία δίπλα στην άλλη, κρίκοι θαρρείς μιας άρρικτης αλυσσίδας.. 
Έφηβες , συμμαθήτριες, φιληνάδες , κάλυπταν τις σκανδαλιές τους πάντα στους γονείς της άλλης δίνοντας άλλοθι και υποστήριξη.. Κρυφά κοριτσίστικα μυστικά, έρωτες, ραντεβουδάκια, όνειρα..
Τα χρόνια περνούν , γάμοι, παιδιά, προβλήματα..τρίτοι..οι σχέσεις δοκιμάζονται..και τότε όλα σβύνονται θαρρείς με ένα σφουγκάρι από το πίνακα ..όλα....
Τότε εγώ η τρίτη έστω και από μακριά μέσω μέιλ ακούω τις δύο μεριές και βλέπω με πίκρα πόσο εύκολα μπορεί ο άνθρωπος να ξεχάσει, να διαγράψει, να πατήσει και να ξεριζώσει ένα ..ανθισμένο φυτό που έτυχε να μαραθεί κάπως η μία πλευρά του..Μιλώ πια σαν..αγρότισσα, έτσι φίλοι μου ;..
Όταν βλέπω ένα φυτό να μαραζώνει πέφτω επάνω του με φροντίδα, ψάχνω την αιτία, ξεχνώ τα άλλα και θέλω να το..σώσω..με χρειάζεται σκέπτομαι..δεν θα σε παρατήσω..
Ποια από τις δύο φταίει;..μα σε κάθε κακό που γίνεται φταίνε  δύο πάντα φίλοι μου ..κάποιος περισσότερο κάποιος λιγότερο μα πάντα ..δύο..σχέσεις συζυγικές, σχέσεις φιλικές, σχέσεις, γειτονικές..σχέσεις...
Τις είπα οτι ο εγωισμός είναι κακός σύμβουλος, οτι πολλές φορές τα ..πίσω βήματα μας πάνε μπροστά..μα οι δικές μου συμβουλες στα νειάτα είναι ένδειξη παθητικής στάσης και δεν συμβαδίζει με την εποχή μας...σας..ήθελα να πω φίλοι μου....γιατί εγώ θα ζω πάντα στο ροζ συννεφάκι μου ..λερωμένο πια λιγάκι μα..ροζ..
Δηλώνω πάντα αθεράπευτα ρομαντική, ευσυγκίνητη και ..με το δάκρυ στο τσεπάκι...Δηλώνω αμετανόητα με το ..συγχωροχάρτι στο χέρι, χωρίς ίχνος εγωισμού..ευκολόπιστη και αγχωτική με τα πάθη των άλλων..
Δεν είναι εύκολες οι ανθρώπινες σχέσεις..ίσως να έχει δίκιο ..Ποια είμαι εγώ να συμβουλέψω και να κρίνω..απλά έχω ένα όνειρο απλησίαστο και απραγματοποιητο..θέλω ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο..μα αυτό ούτε το ροζ συννεφάκι μου δεν το άντεξε έστω σαν όνειρο και με έρριξε κάτω για να..μάθω!!!!
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με πρόλαβες αγαπημένη μου αχτίδα... Ο εγωϊσμός ευθύνεται για την καταστροφή όλων των ανθρώπινων σχέσεων... έχω προσωπική πείρα... σε αγαπώ και σας σκέφτομαι όλους...πολλά φιλιά σε σένα και στον κ.Δημήτρη.Θα σου τηλεφωνήσω. Με αγάπη, Όλγα...

Rena Christodoulou είπε...

ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ , ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ρένα Χριστοδούλου! Πολύ σωστά τα λες!

Hfaistiwnas είπε...

Δεν είναι εύκολες οι ανθρώπινες σχέσεις.. αλλά στην φιλία δεν υπάρχει εγωισμός αν είναι αληθινή φιλία, είστε ένα, όχι δυο άτομα!
Καλημέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όλγα..τι κάνεις κοριτσάκι μου ;σου στέλνω φιλάκια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Rena Christodoulou, πόσοι το κάνουν όμως αυτό φίλοι μου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, ο..αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλλέτω γλυκιά μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, με τσεναχωρούν τέτοιες καταστάσεις φίλε μου, εγώ δεν κρατώ κακίες και εύκολα συγχωρώ και ξεχνώ.Όταν μου κάνουν κάτι..λέω..δεν βαριέσαι..θα το μετανοιωσει κάποτε..

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Πάντα ήταν δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις, αλλά η τεχνολογική εξέλιξη και το μικρόβιο απόκτησης όλο και περισσότερων υλικών αγαθών, μας αποξένωσε τελείως και χάσαμε το "δάσος"!
Ξεχάσαμε τον λόγο που διαλέξαμε να μοιραστούμε κάποιες στιγμές μας ευχάριστες και μη, με τους φίλους μας, και γενικότερα τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας.
Βάζουμε πάνω από όλα το "εγώ", "την ανάγκη αγοράς υλικών αγαθών", λες και αυτά θα αποκαταστήσουν την ζεστασιά, την τρυφερότητα, την αγάπη και όλα τα υπόλοιπα συναισθήματα που μοιραζόμασταν με τους αγαπημένους μας..... ή τις ευτυχισμένες στιγμές που μπορούμε να έχουμε καθημερινά μέσα στα μικρά πραγματάκια!
Παλιά, η έλλειψη των τεχνολογικών επιτευγμάτων (που κάνουν την καθημερινή μας ζωή ευκολότερη????!!), ένωνε τους ανθρώπους, που γίνονταν μία μικρή ομάδα για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και έτσι οι σχέσεις τους ήταν δυνατές, ζωντανές, και σαφώς πολύ καλύτερες από ό,τι σήμερα.
Χαθήκαμε μέσα στο τούνελ της αναζήτησης της ευτυχίας, και αδυνατούμε να δούμε όλες τις μικρές ικανοποιήσεις που απλόχερα μας δίνονται καθημερινά, και αυτό μας κάνει εγωιστές, απόμακρους και ελλειπείς συναισθημάτων απέναντι στους αγαπημένους μας!
Μήπως τελικά η εξέλιξη έφερε μαζί της πάρα πολλά αρνητικά????

Καλημέρα σε ροζ αποχρώσεις!!!

Marie είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά!!! Αυτός ο παλιοεγωισμός είναι, που όπου χωθεί σπέρνει τη διχόνοια... Πολλά φιλιά φίλη μου, να'χεις μια υπέροχη μέρα!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

δικιο εχεις αχτιδα μου σε οσα ανεπτυξες!

ευτυχως ομως υπαρχει και η καλη πλευρα ακομη!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη κουβέντα βασω Λάρισα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου ξέρω οτι δεν ήταν κουβέντα αυτή ιδιάυτερα τέτοιες μέρες..δύσκολοι καιροί, δύσκολα 'όλα, δύσκολες και οι σχέσεςι είναι φυσικό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie μου έτσι ακριβώς είναι

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ φίλη μου όλα έχουν τη καλή και τη κακή πλευράτους αρκεί εμείς να ήμαστε δυνατοί στα δύσκολα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@Βάσω Λάρισα, ναι έχεις δίκιο δεν ήμαστε πια για δύσκολα.