Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Κεφάκια; κεφάκια;..γιατί όχι;


Το χθεσινό μου πρωινό ήταν πράγματι ένα όμορφο πρωινό όπως ακριβώς το ευχήθηκα..ήταν από εκείνα που έρχονται ξαφνικά , απρογραμμάτιστα και αυτό ακριβώς τα κάνει...μοναδικά!
Ξεκίνησα μετά από ένα ξαφνικό τηλεφώνημα της κόρης μου Ιωάννας να κατέβω στο bistro marche για να δω τη φίλη Μαρία ( το μπλοκ της Θεσσαλονικιάς)  και να ..παραλάβω τα δύο εγγόνια μου  που την είχαν τρελάνει!  
Και ποια δεν με πήρε τηλέφωνο φίλοι μου...και πόσες αντάμωσα..φίλες που δεν ήξερα παρά μόνο σαν όνομα στα σχόλια και άλλη που είχα πάνω από χρόνο να δω.'
Η αγαπημένη μου Νιόβη, ξάφνιασμα ! Ένα αγκάλιασμα ζεστό , μία ευχάριστη συζήτηση, ένα άτομο που αγαπώ και κυρίως εκτιμώ απεριόριστα. Τηλέφωνο από την Άννα από το Νευροκόπι, τηλέφωνο από την Ειρήνη από Πειραιά, τηλέφωνο από την αγαπημένη Τένια από Κέρκυρα....και τέλος μία γλυκιά  κυρία που στάθηκε μπροστά μου  και περίμενε υπομονετικά να τελειώσω από το κινητό μου που δεν έλεγε όλο το πρωί να χτυπά.
-Είμαι η Βαλασία από Κύπρο..είσαι η Αχτίδα!
Ένα ακόμη όνομα πήρε μορφή και εικόνα στη μνήμη μου..μία υπέροχη και όμορφη οικογένεια, ένας ζεστός άνθρωπος ...μιλήσαμε λες και είχαμε συναντηθεί τη προηγούμενη μέρα...λες και γνωριζόμασταν..μα σκεφτείτε..γνωριζόμασταν.. Η μπλοκογειτονιά μας ενώνει!
Δυστυχώς έφευγε σε λίγες μόλις ώρες και δεν δέχθηκαν με την οικογένεια της το κάλεσμα στο σπίτι για φαγητό μαζί μας, μα χωριστήκαμε με τη υπόσχεση να ιδωθούμε το χειμώνα.
Πέστε μου τι αξίζει περισσότερο από το να βλέπεις άτομα που σε κοιτούν λες και σε ξέρουν από καιρό..από "φίλες"που σε γνωρίζουν λες και σε ήξεραν από κοντά. Το πιο συγκινητικό ήταν ότι μου έφερνε δωράκι που θα το άφηνε στη κόρη μου για μένα..για μένα..



Ένα υπέροχο πρωινό φίλοι μου ..με φίλες..με αγαπημένες φωνές που παίρνουν για να ρωτήσουν πως είμαι..που ενδιαφέρονται για μένα..
Όλα αυτά μέσα από τη ..τεχνολογία που πριν λίγες μέρες σας έλεγα να βάλετε σε μέτρο ( όχι ότι άλλαξα γνώμη για εκείνο το θέμα  ).
Φίλες μου σας υπόσχομαι συνάντηση μετά από το καλοκαίρι , ίσως σε κάποιο ταβερνάκι να το γλεντήσουμε κι όλας γιατί όχι; 
Μετά από το όμορφο αυτό πρωινό έγινα η..αυστηρή γιαγιά..τα πήρα από το αυτί και..σπίτι!

                              
Νομίζετε ότι δεν είμαι αυστηρή;..δεν με έχετε ακούσει να φωνάζω..το αστείο είναι ότι μόνο τη δική μου φωνή υπακούουν ..μου έχει μείνει και κάτι..δασκαλίστικο από τότε που δίδασκα!
Ο παππούς μας μαγείρεψε, η γιαγιά τους άφησε να κάνουν ..περικεφαλαίες με κούτες από πακέτα..έφτιαξα και τυρόπιτα για το βραδάκι ( ψήνεται τώρα )...

      
Μετά έφτιαξα και κάτι που σήκωσε κάγκελο το μαλλί του άνδρα μου!!!!!!! Μαρμελάδα από μελιτζάνα..ναι...ναίιιιιιιι! 


Σας διαβεβαιώ ότι έγινε περίφημη και τσατίστηκα που αρνήθηκε ο Δημήτρης μου  να τη δοκιμάσει..
- Μελιτζάνα μαρμελάδα; τρελάθηκες; ούτε να το φανταστώ!
Μα σας ορκίζομαι ότι αφού γυρίσω από το ταξίδι μας  θα του φτιάξω μία πάστα Φλόρα που αγαπά και θα του την ταΐσω και αφού το..χωνέψει το γλυκό και του ρωτήσω μελιστάλαχτα:
-Αγόρι μου σου άρεσε το γλυκό;
Τότε θα του ξεφουρνίσω εκδικητικά το τι έφαγε και θα έχω έτοιμη τη φωτογραφική να του βγάλω την..αναμνηστική!!!Κακίαααααααα!!!!  
Να σας δείξω και το βραχιολάκι που έφτιαξα για τον..εαυτό μου για να το φορέσω στο γάμο με το μπλε μου το φόρεμα , εδώ ταιριάζει η παροιμία: Στο νέο πρέπουν τ' άρματα στο γέρο τα ..στολίδια!!!

        
 Καλημέρα φίλοι μου λοιπόν, όπως βλέπετε τα έχω τα κεφάκια μου..σήμερα σπίτι.. κάνω ρεκτιφιέ στον εαυτό μου για το ΣΚ που έρχεται. Ο γάμος είναι παραδοσιακός ,θα έχουμε χορούς λέει με στολές,  η νύφη κούκλα και σαν δικό μου παιδί (με φωνάζει θεία). 
Το ξενοδοχείο IMPERIAL στη Λάρισα που κλείσαμε  μας υπόσχεται μία όμορφη διαμονή και..έχω διάθεση βρε παιδάκι μου ..πως να το κάνουμε ( έχει και ΣΠΑ..που το βάζετε αυτό..θα οργιάσουμε οι σιτεμένοι!) 
Αχτιδένια φιλάκια..μάλλον γλιτώνετε από μένα για λίγες μέρες..θα με υποστείτε με φωτογραφικό υλικό μετά!!!!!                                                                               

16 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!! Γεμάτη μέρα!
Μελιτζάνα μαρμελάδα πρώτη φορά ακούω είναι η αλήθεια! χαχαχα μπράβο πάντως!Άντε και καλή Παρασκευη!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα'''Την ειδα κι εγω την συνταγη αλλα δεν τολμησα''''Να περασεις τελεια η Λαρισα ειναι ομορφη πολη'''
ΜΙΝΑ

labrini είπε...

Kαλημέρα Αχτίδα μου!!!!πράγματι πολύ γεμάτη η μέρα σου!!!!!πάντα να είναι έτσι!!!!!!!!να είσαι καλά να προσφέρεις αγάπη και αισιοδοξία!!καλά να περάσετε στην Λάρισα!!θα μας λείψεις!!!!μην κοιτάς που δεν σγράφω συνέχεια στα σχόλια.....πάντα περνάω από το blog να μαθαίνω τα νέα σου και....πως να στο πω.......κάνεις παρέα στην μοναξιά μου!!!Καλό ταξίδι και πολλά φιλιά!!!!!

ριτα τρικαλα είπε...

Να περνας παντα ετσι κριμα που θα ειμαι στο χωριο η Λαρισα μια ανασα απο μας να περνουσατε.Αν παλι θελετε να κανετε τον κυκλο και να γυρισετε απο Γρεβενα ειμαστε εκει.Οσο για τη μαρμελαδα θα συμφωνισω με τον κυριο Δημητρη....συγνωμη κι ολας χιχιχι ουτε με σφαιρες[ετσι μουρχεται να τον παρω τηλεφωνο γι αυτο που ετοιμαζεσαι να του κανεις..]ΦΙΛΑΚΙΑ

Marie είπε...

ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΜΕΛΙΤΖΆΝΑ??? Φιλενάδα δεν τολμώ δεν τολμώ!!! ΦΟΒΑΜΑΙ!!! :)
Όλα τα υπόλοιπα ΣΟΥΠΕΡ!!! Πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές ευτυχίας!!! Καλή σου μέρα! Πολλά φιλιά!

Penelope είπε...

Πάντα κέφια!!! Και πάντα τέτοια να σου συμβαίνουν καλή μου Αχτίδα!

Όσο για την "εκδίκηση" προς τον κ. Δημήτρη, θα είναι γλυκιά και δεν θα σου πει τίποτε :-)))

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα και από εμένα..
Έτσι γεμάτες να είναι πάντα οι ημέρες σου κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα....
Μμμ τί λιχουδιές είναι αυτές. Δεν θα πω όχι σε ένα μικρό κομματάκι τυρόπιτα για να πιώ ένα δροσερό ουζάκι. Όσο για την μελιτζάνα μαρμελάδα, τί να πώ, έχω δει σε διάφορες εκπομπές μαγειρικής να φτιάχνουν μαρμελάδες απο πάρα πολλά και διαφορετικά είδη, οπόταν ....... μόνο μία δοκιμή θα μας λύσει την απορία.
Και το βραχιολάκι σου σούπερ στα απόλυτα καλοκαιρινά ελληνικά χρώματα.... Να περάσεις όμορφα στην Λάρισσα και να γυρίσεις με πολλές φωτογραφίες και όμορφες αναμνήσεις! Φιλάκια

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα γλυκια αχτιδα!!

το οσο μου αρεσει ου βρισκεστε και αγαιεστε τοσο μεταξυ σας σε λεγετε!!!

φιλακια γλυκια μου! <3

Unknown είπε...

Να περάσεις αξέχαστα Αχτιδένια!!
Μη ξεχάσεις να επισκεφτείς το spa!!!
Πολλά φιλιά...
***Αννιώ***

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ πάντα περνάω από το blog σου για να μαθαίνω τα νέα σου και....πως να στο πω.......με κάνεις παρέα ...με ηρεμείς !!!Είσαι ένας καταπληκτικός άνθρωπος.... Καλό ταξίδι και πολλά φιλιά!!!!!ακόμα μία φίλη από τις τόσες που έχεις ...Κατερίνα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, και συ τέκνο Βρούτε; σε πληροφορώ οτι είναι φανταστική.

@ ΜΙΝΑ δεν είδα συνταγή απλά έκανα πάλι γλυκό και μου ήρθε σαν ..αστροπελέκι να δοκιμάσω να κάνω μαρμελάδα.

@ labrini μου σ' ευχαριστώ γλυκιά μου για τα καλά σου λόγια..θα σου λείψω;..να το πιστέψω;ματς..Αχτιδένιο φιλάκι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρίτα Τρίκαλα, εσύ ομορφούλα τη προηγούμενη φορά που ήρθες δεν σε χάρηκα..μπα..θα γυρίσουμε την επόμενη μέρα μάλλον το βραδάκι.

@ Marie μου εγ΄βω ποτέ δεν λέω κάτι αν δεν το δοκιμάσω!Αν βρεις μικρά μελιτζανάκια ( να μην έχει σπόρους) κάνε μία μικρή δοκιμή, ένα τόσο δα βαζάκι..

@ Penelope μου μόνοι μας ήμαστε πια..περνούμε καλά με τα γελάκια μας, τις φαρσούλες μας..έτσι είναι η ζωή για δύο σαν κι εμάς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου αγαπημένη μακα΄ρι να ερχόσουνα και να σε περιποιόμουνα από κοντά.

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, βρε κοριτσάκι μου..στείλε μου τη διεύθυνση σου να σου στείλω δωράκι πληκτρολόγιο με...φιόγκο!

@ Tis Annios, πρώτα ο Θεός γλυκιά μου από διάθεση πάντως έχουμε!

Ανώνυμος είπε...

Πολλα πολλα φιλια τοσο απο μενα οσο και απο την οικογενεια μου!Αν και ο χρονος μας ηταν περιορισμενος η συναντηση μας μας αφησε μονο τρυφεροτητα και γλυκα συναισθηματα. Να ειστε παντα καλα και να απολαυσετε το ταξιδι σας!
Βαλασια

Idea Studio είπε...

Μια πραγματικά όμορφη και γεμάτη κέφι μέρα!!
Να είστε καλά και οι δύο και να απολαμβάνετε τέτοιες μέρες...

Μαρμελάδα μελιτζάνα...μμ, θα εισηγηθώ στην μαμά μου που τρελαίνεται για πρωτότυπα και θα σας πω εντυπώσεις...

πολλά φιλιά

stalamatia είπε...

Να εισαι καλά Αχτιδα μου και να γνωριζεις φιλες ,ευχομαι καποια μερα να βρεθούμε και μεις.Παντως η οφθαλμίατρος μου σε διαβαζει αν και δεν κανει σχολια ,δενεχει μπλογκ απλα σε βρηκε απο μενα και μου το ειπε!!!!