Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Δείχνοντας την Έδεσσα στον εγγονό μας.


Αυτές τις μέρες ..εξαφανισμένη ..είμαι ανάμεσα στην "Αχτιδούπολη" και το μικρό μας εγγονό που λόγο δουλειάς της κόρης τον αναλάβαμε.Τα μεγάλα είναι πιο άνετα και δεν θέλουν κυνηγητό πια ενώ ο μικρός Δημητράκης δεν κάνει για..μαγαζί.
Γελάω κάθε φορά που θυμάμαι τον άνδρα μου όταν παντρέψαμε τις κόρες μας που έλεγε ότι δεν πρόκειται ποτέ να κρατήσει εγγόνια..ότι πρέπει να τα μεγαλώσουν όπως τα μεγαλώσαμε κι εμείς και ότι..ότι... Όταν τον είπαν παππού ..έλιωσε..και όταν τώρα τύχει να μη τον αγκαλιάσουν και τον φιλήσουν  το ...κρατά Μανιάτικο!
Τετάρτη λοιπόν στο αγαπημένο μας κτήμα..η τριανταφυλλιά μας άνθισε. τις ντοματιές τις ..τρώει ακόμα το ..οικόσιτο σκουληκάκι του θερμοκηπίου μας (!!!), οι κολοκύθες καλά κρατούν, οι πιπεριές έτσι κι έτσι, από μελιντζανιές έχουμε να φαν κι οι κότες. 
Οι βασιλικοί μας υπέροχοι, τα δένδρα μας πάνε όλα μια χαρά...ε!!εγώ προσωπικά δεν σκάω..αυτό το αφήνω για το Δημήτρη μου που με όσα ξοδεύει για τα φυτά του θα αγόραζε όλες τις λαϊκές ( δεν του λέω βρε παιδιά...μεταξύ μας αυτά)!
 Η σαλατούλα μας όμως εκεί με τα ..προϊόντα μας..υπέροχο!


Πέμπτη σπίτι με τον εγγονό που κοιμήθηκε μαζί μας..εγώ ζωγράφιζα κάποιες παραγγελίες και ο παππούς....



Το βραδάκι ο άνδρας μου πέταξε την ιδέα μες στη τρελή χαρά!
-Πάμε στην Έδεσσα να δει ο μικρός τους καταρράχτες;
Άλλο που δεν ήθελε ο Δημητράκος τζούνιορ..με ζάλισε όλη τη νύχτα να με ρωτάει αν μπορεί να κολυμπήσει στους καταρράχτες!
Παρασκευή πρωί ξεκινήσαμε οι..εκδρομείς  με όλα μας τα ..κομφόρ..ψυγείο φορητό, πίτες, κουλουράκια, νερά, χυμούς..( άστα να πάνε) ρούχα , μαγιό για το Πόζαρ μετά..α! και τη Κλώντη βέβαια .
 Έπειτα  από..δεκάδες στάσεις σε διάφορα καταστήματα καθ οδόν με το παππού και τον εγγονό( με σκάσανε) , με αμέτρητες φορές να τους δίνω νερό και με μία στο τηλέφωνο που τελικά με ..τούμπαρε να πάρω το πακέτο της HOL για καλωδιακή...φθάσαμε στην Έδεσσα!


Πρώτα επίσκεψη στο λόγγο στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου να ανάψουμε τα καντήλια και κεράκια..μετά του έδειχνε όλα τα φυτά και τα δένδρα.


-Γιαγιά ..κοίτα..μυρμήγκια..το σπιτάκι τους..



Έπιασε μία βροχούλα πριν λίγο και το..αγόρι μου με μαζεύει σαλιγκάρια, συγχρόνως βρήκε και κεράσια για το μικρό!


Ο μικρός έμεινε κατάπληκτος από τα νερά και δεν ξεκολλούσε από το παππού του..





Έπρεπε να βλέπατε την έκπληξη του και το θαυμασμό του για τους καταρράκτες..και λίγο τα..παραμύθια του παππού για τους γίγαντες που κατοικούσαν μέσα στα βράχια!!!!


Νάτο το φιλί..ήταν το ευχαριστώ για τη βόλτα που τον πήγε!


Φίλοι μου η εικόνα αυτή είναι νομίζω μοναδική..η ομορφιά της χώρας μας..


Εδώ είναι ..πίσω ακριβώς από το καταρράχτη..φόβος και τρόμος ο μικρός..δεν άφηνε την αγκαλιά του.


Καλέ..πάω για βραβείο φωτογραφίας..είμαι πίσω ακριβώς από το νερό που πέφτει!


Από πάνω βλέπεις τους τουρίστες που σε λίγο κατέφθασαν πούλμαν σειρά ολόκληρη!


Με το ζόρι ήρθε σε μένα..δεν ένιωθε ασφάλεια..μην μου πέσει λέει στο νερό!


Ο άνδρας μου του είπε για ..αστείο ότι ήταν η σπηλιά του..Κύκλωπα..άντε να μπει το παιδί μετά!

 Κουράστηκα με τις σκάλες, κρίμα που δεν πήρα το μπαστούνι από την εγχείρηση μου, άρχισα να πονάω στο ισχίο και ανέβηκα τις σκάλες με τη βοήθεια του Δημήτρη.
Φύγαμε από εκεί για το Πόζαρ της Αριδαίας να κάνουμε μπάνιο αφού πρώτα περάσαμε από την Λίμνη του Άγρα!


 Δυστυχώς έπιασε βροχή..κάποιοι μάζευαν κεράσια στον Άγρα που είναι τώρα τα κεράσια για μάζεμα. Ο Δημήτρης τους ζήτησε να αγοράσουμε αλλά να τα μαζέψει με το παιδί για να χαρεί..


Κρίμα όσα ετοίμασα σπίτι..μόνο φρούτα έφαγε το άτιμο και κουλούρια Θεσσαλονίκης που του αγόρασε το πρωί ο παππούς.


Η βροχή μας ανάγκασε να γυρίσουμε..και ο μικρός κοιμήθηκε πάλι σε μένα κουρασμένος..(εγώ να δει!!!), μπουγάδιασα τη Κλώντη, τον εαυτό μου και ..σε σας καλέ...άνοιξα το καναπέ...έτσι..για να ηρεμήσω..να ξεκουραστώ..Αύριο Σάββατο;
-Που θα πάμε κορίτσι μου;
..........................................................................................................................
--Πουθενά..θέλω να ξεκουραστώ..όχι άλλες εκδρομές..όχι άλλα ψυγεία, ταπεράκια,κουλουράκια, ρούχα για πλύσιμο...Θα μείνω σπίτι..θα κάτσω σπίτι..(το γνωστό άσμα!)
Αχτιδένια φιλάκια..καλό ΣΚ φίλοι μου!



19 σχόλια:

Memaria είπε...

Τι όμορφη εκδρομή!!Λατρεύω την Έδεσσα και χάρηκα πολύ που μοιράστηκες μαζί μας τόσες ωραίες στιγμές!
Καλή ξεκούραση τώρα!!
Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

kerina poiimata είπε...

Πανεμορφες φωτογραφίες, μοναδικές στιγμες!Να είστε πάντα καλά και να απολαμβανετε την καθε στιγμη, οπως συμβαίνει ως τωρα!Καλή ξεκούραση!Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα!ακριβώς ετσι, φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

ομορφες εικονες''ο κεναπες που ανοιξες για μας με ταξιδεψε΄΄΄με ξεκουρασε'''καλο ΣΚ'''
ΜΙΝΑ

venia είπε...

Τι όμορφα που περάσατε...ωραίες φωτό!!θα είχε κ δροσουλα στους καταρακτες..καλά για τον μικρό δεν έχω λόγια...τον αγαπώ...είναι φατσούλα τρομέρη!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Οι φωτογραφίες σου όντως είναι για έκθεση, αλλά και οι διηγήσεις σου
υπέροχες και μας ταξιδεύουν μαζί σας !! Ο μικρός απόλαυση !!
Καλή ξεκούραση στη θαλπωρή του σπιτιού σας !!

giasmin είπε...

ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ!!!!
ΑΧ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ!!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ.ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Αχτίδα μου, τι υπέροχη ξενάγηση !!!!
Μας.......ταξίδεψες !!!!!
Υπέροχες φώτο και ο εγγονούλης σας
σκέτη γλύκα !!!!

Xris Kat είπε...

ωραία εκδρομή!!! πανέμορφες δροσερές εικόνες. Και τι δεν θα έδινα να καθόμουν λίγο πίσω απο την υδάτινη κουρτίνα.
φιλιά

Unknown είπε...

Φανταστικές φωτογραφίες. Υπέροχη διαδρομή. Πανέμορφη Ελλάδα!Τώρα.... καλή ξεκούραση και να περνάτε πάντα καλά!!!

Pegys Land είπε...

Μπορεί με τα λεφτά που ξόδεψε για το χωράφι ο Δημήτρης σου να μπορούσε να αγοράσει όλες τις Λαϊκές μαζί, αλλά τα δικά μας ζαρζαβάτια που έλεγε και η συγχωρεμένη η μανούλα μου, είναι άλλο πράγμα!!! Ε; δεν είναι πιο νόστιμα; Φιλιά πολλά!

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα! Ωραία τα περάσατε! Αν δεν ήταν και ο καιρός βροχερός αυτές τις μέρες θα ήταν ακόμη καλύτερα!
Καλό ΣΚ!

Fanypap είπε...

Ευχαριστώ για τις υπέροχες φωτογραφίες γλυκούλα μου!!Πραγματικά σου αξίζει βραβείο!! Ο μικρούλης όμως, κλέβει την παράσταση!! Να τον χαίρεστε!! φιλάκια σε σας και περισσότερα σε κείνον!!!

MATINASAKE14 είπε...

Ωραίες και δροσερές οι φωτογραφίες , υπέροχες!!!! αλλά πιο ωραίος είναι ο εγγονός σας, να σας ζήσει.'Εχω την εντύπωση πως έχει καταλάβει την αδυναμία σας.
Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Τι όμορφη εκδρομή..φαίνεται ότι περάσατε όμορφα...πόσες ομορφιές έχει η Ελλάδα μας και χαίρομαι που κατάγομαι και εγω από την Ελλάδα...συμφωνω με τη φωτο που σας αρεσε...Οταν πήγαμε εκδρομη με το σχολείο στη Ελλαδα,μας πήραν και Εδεσσα..πρωτη φορα πηγα τοτε στην Εδεσσα και στους καταρρακτες..ποσο μου αρεσαν...τους εβγαλα φωτο...οταν φυγαμε απο κει μας ειπαν για τις σπηλιες...αντι να μας το πουν πριν να μας παρουν να τις δουμε ... ευτυχως βαλατε τις φωτος και κατι λιγο ειδα.. τι σπηλιές ειναι αυτες;

marilia είπε...

Περίσσεψε ταπεράκι;;;;;; Κι εγώ γιατί είμαι εδώ;;;;;;;;;

Η βόλτα καταπληκτική!!! Ζήλεψα λιγάκι... Εντάξει, πολύ. Ουφ!

Ανώνυμος είπε...

Ti υπέροχες και δροσερές φωτό. Καλά, ο Δημητράκης είναι αστέρι. Αλλά ο παπούς... τι να πω, ξελιγώνομαι στο γέλιο όταν βλέπω τη φωτό με τη σακούλα στο κεφάλι. ΜΜΜ, ο παπούς μου ήταν άνθρωπος πυ τα δικά του 3 παιδιά, δεν τα πήρε αγκαλιά ποτέ. Όταν γεννήθηκα, πρώτο εγγόνι βλέπεις, και μεγάλωσα λίγο (3-4 ετών), ένα μεσημέρι παίζαμε χαρτιά στο κρεβάτι του. Του πέταξα λοιπόν τα χαρτιά στο πρόσωπο, και το έβαλα στα πόδια. Με πήρε στο κυνήγι, και η γιαγιά έκανε το σταυρό της πυ τον έβλεπε να παίζει μαζί μου. Οπότε ο κύριος Δημήτρης είπε μεγάλο λόγο και έφαγε τεράστια μπουκιά!!! Και φυσικά τα μικρά καταλαβαίνουν την αδυναμία και την εκμεταλλεύονται!! Πάντως και οι δύο είναι γλυκύτατοι έτσι όπως παίζουν μαζί. Σοφία

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες φωτος μαζί με όμορφες οικογενειακές στγμές.
Φιλάκια ...

Effie's Sweet Home Designs είπε...

Αχτίδα μου να περνάτε πάντα καλά , βλέπω τι όμορφη εκδρομούλα πήγατε πάλι!!!!!!Ωραίες φωτό και αυτή με τα κεράσια με τον μικρούλη σας απίθανη!!!!!!Να μου φιλήσεις το Κλωντάκι!!!!!!!
Καλή εβδομάδα!!!!!!!!

Pepi είπε...

Τι όμορφη εκδρομή!! Πάντα τέτοια, Αχτιδα μου!! Πάντα να περνάτε όμορφα !!