Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

τι μου θυμίζει αυτός ο καιρός...τι μου θυμίζει...

Να σας βάλω και λίγο από το μαγαζί της κόρης μου που πάει μια χαρά για αρχή και που πολλές από εσας τιμήσατε και ευχαριστώ.



Από μία βροχερή και συννεφιασμένη Θεσσαλονίκη..που μου θυμίζει ό,τι κάποτε εγκατέλειψα..καλά λένε ότι όλα εδώ τα..πληρώνεις τελικά ! 
Πριν πολλά πολλά χρόνια μου θυμίζει αυτή η εποχή ..όταν έφυγα κυνηγώντας το όνειρο του έρωτα στην αγκαλιά του καλού μου στο Βέλγιο όπου ζούσε ..όταν εγκατέλειψα μία ηλιόλουστη πατρίδα για χάρη του και βρέθηκα σε μία άλλη, βροχερή κάθε απόγευμα..μα κάθε απόγευμα..
Ένα ψιλοβρόχι , μία πάχνη σαν κι αυτή..μία συννεφιά..ένα ψυχοπλάκωμα..άνθρωποι που πηγαινοέρχονταν σκυθρωποί στις δουλειές τους χωρίς καν να λένε καλημέρα. Με κοίταξαν σαν...ψυχοπαθή όταν είπα "καλημέρα"στη γειτόνισσα, όταν χαμογέλασα και είπα το ίδιο στο μανάβη που τόλμησα να ζητήσω ένα ολόκληρο κιλό ντομάτες!!!
Ένας Δημήτρης που έκανε τα πάντα για να νοιώθω  όμορφα, που μου κατέβαζε τον ουρανό με τ' άστρα..μα δεν μπορούσε να μου δώσει τον ήλιο της πατρίδας μου και το φως της παραλίας  της πόλης μου..
Ένας τέτοιος καιρός με έδιωξε από εκείνο το μέρος..υπάρχουν λουλούδια που δεν ανθίζουν σε όλα τα μέρη.. που μαραίνονται χωρίς να μπορούν στρέψουν κάποια στιγμή το κεφάλι τους στο φως..
Ε! αυτός ο καιρός μου ήρθε τώρα πίσω..εκδικητικός και μνησίκακος μαζί μου...μου το κράταγε φαίνεται μανιάτικο στο γέρμα μου...τώρα και που το σώμα μου εκτός από τη ψυχή μου ζητάει τον ήλιο..
Πάντως..σήμερα νομίζω..τολμώ να πω ότι η ίωση πήρε τη βαλίτσα της και έφυγε από το σπίτι και το κρεβάτι μου! Ο Δημήτρης μου έφερε ένα μπουκέτο πασχαλιές που είναι το αγαπημένο μου λουλούδι και μύρισα το άρωμα τους..οπότε..δεν το πίστευα..μυρίζω..δεν έχω συνάχι..πάει το κουτί με τα χαρτομάντιλα!!!
Το πρωί πήγα στη ΔΕΗ για μια δουλειά της κόρης μου και βρέθηκα σε ένα θέαμα ουράς που έμεινα με ανοιχτό το στόμα..αφού περίμενα πάνω από 3/4 μου είπε κάποιος ότι άδικα περίμενα στην ουρά γιατί δεν ήταν να πληρώσω..οπότε πήγα στο ανάλογο γραφείο. Το τι άκουσα από το κόσμο δίπλα μου όσο περίμενα , τα παράπονα, τα προβλήματα τους με το χαράτσι,όλοι σαν να ήταν φίλοι μεταξύ τους μιλούσαν και έλεγαν το καημό τους..ψυχοπλακώθηκα! Τελικά δεν έκανα και τη δουλειά που με έστειλαν γιατί έπρεπε λέει να έχω και το συμβόλαιο του καταστήματος .
Γυρίσαμε σπίτι και ο καθένας βρήκε κάτι να απασχοληθεί, εγώ είχα ένα σωρό να κάνω και ο καλός μου ..Σαμαρείτης βοήθησε το διπλανό ζευγάρι να φτιάξουν το παιδικό δωμάτιο με το 1/3 των χρημάτων από ότι τους ζήτησαν.. 
Πήγαν και πήραν με τον άνδρα της τα υλικά που τους είπε και με τα εργαλεία του τους το έφτιαξε το γραφείο και τη βιβλιοθήκη σε χρόνο ρεκόρ.
 Βέβαια ακόμα δίπλα είναι και φτιάχνουν μα κι εγώ είμαι ήσυχη και μέχρι να στεγνώσει η δουλειά που έφτιαξα μέσα στο εργαστήρι είπα να πιω το καφεδάκι μου το απογευματινό μαζί σας.. στο καναπέ μου..να τα πω μαζί σας..
Δεν σας δείχνω τι φτιάχνω γιατί..έχω σκοπό να σας τα δείξω μαζεμένα..σε νέο χώρο που ετοιμάζω..βλέπετε..δεν σταματώ..δεν είναι στο ..αίμα μου που κυλά να σταματώ στο περιθώριο..
Αχτιδένια φιλάκια..μάθατε κάτι για το καιρό;....λέτε να σιάξει..λίγο φως στον ορίζοντα;...λιγουλάκι...

39 σχόλια:

Anna είπε...

τον ξερω καλά τον συννεφιασμενο καιρο που λες! ...εδω εχουμε την ελπιδα οτι ο ηλιος ΣΙΓΟΥΡΑ θα βγει! Μεγαλη Παρασκευη σημερα για τους καθολικους και άλλους...ισως για αυτό! χαιρετισματα απο επισης συννεφιασμενη αθηνα :)

Ανώνυμος είπε...

σννεφα και στη λαρισα!η ιωση εφυγε και απο μας ευτυχως γιατι μια εβδομαδα δεν κοιμηθηκα!πολλα φιλακια βασω λαρισα

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλησπέρα μανούλα μου!!σκέτο ψυχοπλάκωμα ο καιρός..κ αυτός κόντρα μας πάει!~!ήθελα να ξερα τι ετοιμάζεις πάλι!!!θα σκάσω!!φιλιά μαμ

Funky Monkey είπε...

Χαίρομαι που η ίωση πήρε τα μπογαλάκια της και έφυγε!

Καλή συνέχεια τώρα, που δε θα έχεις διαρκώς τα χαρτομάντιλα κάτω από τη μύτη... Φιλιά, καλό Σ/Κ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anna μου ίσως έχεις δίκιο, μακάρι να αλλάξει ο καιρός..αρχίζω και φοβάμαι οτι άλλαξε και το κλίμα εδώ πια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω μου και το δικό μου εγγόνι σήμερα κάπως..κάπως είναι καλύτερα.Χθες εγώ το κρατούσα, σήμερα η άλλη γιαγιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, και σε σένα κοριτσάκι μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, έλα να δεις ..έλα..τι κάθεσαι εκεί..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Funky Monkey , νομίζω οτι είμαι καλά..φτου..φτου..στο κόρφο μου..φτου..είμαι καλάαααα!

Ανώνυμος είπε...

μην αφηνεις τον καιρο να σου καθοριζει τη διαθεση. οταν τα υπολοιπα πανε καλα ειναι αμαρτια να χαλιομαστε σε τετοιο βαθμο απο τα καιρικα φαινομενα. εγω τη μονη δυναμη που αναγνωριζω στον καιρο ειναι στη ικανοτητα του να ανοιγει ψιλοκουβεντα :) 9 στις 10 συζητησεις δε θα υπηρχαν αν ο καιρος δεν αλλαζε ποτε.

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα, το ευχάριστο είναι ότι τελικά, σας....έχασε το Βέλγιο και σας κέρδισε και πάλι η όμορφη Θεσσαλονίκη μας!! Η αλήθεια είναι ότι εφέτος είχαμε πολλές βροχές και εδώ στον Πειραιά. Χθες, έβρεχε πάλι. Η άνοιξη όμως είναι εδώ πλέον.
Περιμένω να δω, τι καινούργιο ετοιμάζεις πάλι. Με το καλό.
Καλό βράδυ.

Xris Kat είπε...

Αχτίδα έφυγε η ίωση απο σένα και ήρθε σε μένα. Απο χτες είμαι χάλια. Φορτώθηκα μια σακούλα φαρμακα και σε θυμήθηκα...
Ο καιρός και στη Λάρισα καταθλιπτικός. Μουχιάλιασαμε φέτος. Εχω επιθυμήσει να πιω το καφεδάκι μου στη βεράντα αλλά που...
Περιμένω να δω τις δημιουργίες σου!!!
Καληνύχτα

Memaria είπε...

Κι εδώ ο καιρός έτσι είναι..μέρες τώρα!!
Που θα πάει θα βγει ο ήλιος!!
Καλές δουλειές εύχομαι στην κόρη σου!!
Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

Ανώνυμος είπε...

Αχ και τώρα εδώ ύστερα από τόσα χρόνια κοιτούμε όποιον πέρνει κιλό ζαρζαβάτι ή κρέας σαν πεις για ψάρι...! Πάει η Ελλάδα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου δεν ξέρω για σένα μα για μένα ο καιρός είναι σημαντικός, το φως, ο ήλιος μου αλάζουν τη διάθεση.Πως μπορείς να σκέπτεσαι, να δημιουργείς, να ζωγραφίζεις χωρίς να έχεις μέσα σου μία όμορφη διάθεση που θα ξεπηδά και από μία όμορφη εικόνα γύρω σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε, δεν τολμώ να σας το πω..πάντως τολμώ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Xris Kat, κρατάει 4 μέρες ξέρεις..μη κοιτάς σε μένα είμαι και μεγάλη και η Πάρκινσον μου φέρνει άλλες παρενέργειες..περαστικούλια και πολλά ζεστά..βιταμίνες πάρε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria)πριν λίγο είπε οτι τις υπόλοιπες μέρες θα βρέχει πάλι..θα σκάσωωωωω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, μη το γελάς..τώρα κι εγώ ακόμα δεν κάνω σπατάλες..αγοράζω όσα κομμάτια λαχανικών χρειάζομαι.πρώτα αγόραζαπχ μελιντζάνες 2 κιλά τώρα μετρώ τις μερίδες, ή τα μπρόκολα ανάλογα με τα άτομα ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!ΚΑΛΟ ΣΚ!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Αχτίδα μου.. και πάλι καλές δουλειές να έχει η κορούλα!... όσο για τον καιρό... πολύ ΒΡΟΧΗ!!... τι να κάνουμε;;...
τα λέμε! χάρηκα !

κυκλάμινο είπε...

Αχτιδάκι μου «αμαρτία εξομολογημένη δεν είναι αμαρτία» οπότε αφού την είπες την αμαρτία σου έχεις συγχωρεθεί και ναιιιιιιιιιιιιιιιιι θα βγει ο ήλιος επιτέλους.
φιλάκια

despina είπε...

Σαν τον ήλιο της Ελλάδας μας πουθενά!!!!όταν έρχονται τα ξαδέρφια μου από το εξωτερικό για διακοπές κάθονται με τις ώρες στον ήλιο αφού τους κοιτάω και λέω δε ψηθήκατε ακόμα;που θα πάει θα φτιάξει ο καιρός!!!χαίρομαι που σου πέρασε η ίωση!!!επίσης μου αρέσουν και τα γλυκά της κόρης σου και αυτό που γράφεις δίπλα!ένα στέκι για γλυκατζίδες και ανθρώπους που χαμογελούν!!!!να σαι καλά να είστε όλοι καλά!!!!φιλιά!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Paraskevi Lamprini M, καλημέρα φίλη μου και ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κυκλάμινο, είδες οτι τελικά όλα εδώ πληρώνονται!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ despina, όταν ο άνδρας μου ήρθε στην Ελλάδα δεν μπορούσαμε να τον μαζέψουμε από τις παραλίες.Είναι κοκκινόξανθος με ευαίσθητο δέρμα, τώρα το πληρώνει με πολλά δυστυχώς καρκινώματα στο δέρμα.

oldthings είπε...

Άλλαξε μάλλον το περιβάλλον και οι εποχές Αχτιδούλα !! Μάλλον επιβάλλεται να συμβιβαστούμε και να το αποδεχτούμε !!Στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να πάω και εγώ στο κτήμα μας αλλά τι να κάνω ....Θα λάμψει ο ήλιος που θα πάει !

Ανώνυμος είπε...

Εγω μενω Κυπρο. Εδω ο καιρος ειναι ηλιολουστος αλλα γεματο σκονη η ατμοσφαιρα. Σωστη Σαχαρα!Οσο και να μου αρεσει ο ηλιος, οταν σκεφτομαι τη θερμοκρασια του καλοκαιριου εδω,προτιμω το χειμωνα!
Το στεκι για γλυκατζηδες και χαμογελαστουν ανθρωπους ευχομαι να παει καλα!και επειδη εχω ενα τετοιο ανθρωπο στη Θεσσαλονικη(η κορη μου) της το προτεινα και ενθουσιαστηκε.Μετην πρωτη ευκαιρια θα το επισκεφτει...αν δεν το εχει κανει ηδη! να στε παντα καλα! Βαλ

Marie-Anne είπε...

Καλές δουλειές να έχει το μαγαζάκι της κόρης σου! Το καιρό του Βελγίου τον ξέρω πολύ καλά!!!!Δεν ξέρω όμως αν θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα εκεί! Περιμένουνε να δούμε τα νέα σου έργα. Καλή Κυριακή !!!!!

Φιλία είπε...

Μου θύμησες τα δυόμισι χρόνια που έζησα στην Αγγλία!!!! Είχε μουλιάσει το κόκαλο μου, έκανα αμάν να γυρίσω να το στεγνώσω!!!! Τι τα θες, όσοι ζούμε σε τέτοια ευλογημένη χώρα, δεν κάνουμε αλλού!!!!! Εύχομαι να δουλέψει ρολόι το μαγαζάκι της κόρης σου και σε σένα περαστικά.
Φιλιά και καλό Σ/Κ

ioanna είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ioanna είπε...

ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΠΛΑ ....ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!!!!!
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΧΤΙΔΑ ΘΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...;)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ oldthings, σήμερα Ολυμπία μου πήγαμε μία βόλτα από το κτήμα και ήταν λες και έβλεπες δύο..εποχές.Λουλούδια στη γειτόνισσα ανθισμένα και βροχή γύρω μας με ομίχλη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαλ μου έχεις κόρη εδώ; στη πόλη μου; να της πεις να έρθει σε μας όποτε θέλει.Στείλε μου μέιλ να σου στείλω τηλέφωνο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anne, πάει καλά, δόξα το Θεό περισσότερο από ότι περιμέναμε, μακάρι να συνεχιστεί έτσι.Είναι γλυκά παιδιά και τα δύο και πρόσχαρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φιλία , σήμερα γυρίζοντας από το κτήμα ο άνδρας μου βλέποντας την ομίχλη και τα χρώματα μου είπε:-φθινόπωρο εχουμε;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ioanna μου πάντα η ζωή είναι ωραία ακόμα και στα δύσκολα της..αυτή είναι η νοστιμιά, το αλατοπίπερο της.

Μαργαρίτα και Νίκη είπε...

Αν σε κάποιον αξίζει να πάρει αυτό το βραβείο είναι σε μια μαμά, γιαγιά, σύζυγο ΚΑΙ blogger.
Νομίζω ότι σου αξίζει και με το παραπάνω.
Πέρνα να πάρεις το βραβείο σου:)