Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πως να αλλάξεις την διάθεση σου!



Ξύπνησα σήμερα με διάθεση να αλλάξω τη..διάθεση μου..! 
Χθες πέρασα ένα άσχημο απόγευμα με τον εγγονό μου με πυρετό κι εγώ σαν..σκίτσο γελοιογραφίας δίπλα του με ρόμπα, μαλλί κάγκελο,μύτη κλόουν, βήχα με ρυθμό... α πα..πα..!Το βράδυ που έφυγαν κοίταξα τον εαυτό μου στο καθρέπτη και κήρυξα τον άνδρα μου "Άγιο" της ημέρας! Λένε πως ότι κοροϊδεύεις τα..λούζεσαι . Κάποτε..νέα , έβλεπα μία γειτόνισσα που κυκλοφορούσε στο μπαλκόνι με νυχτικιές όλη μέρα μπικουτί στα μαλλιά και παντούφλες και δείχνοντας την στο άνδρα μου του είπα:
- Εγώ ποτέ δεν θα γίνω έτσι!
Τι στο καλό..μου το φύλαγε ο Θεός και μου κάνει τώρα παιχνιδάκι..αχ!..αχ!..όοοοχι! Θεούλη μου...εγώ αλλάζω από στιγμή σε στιγμή..τι Διδυμάκι είμαι!
Ξύπνησα που λέτε σήμερα, πήρα ότι χαπάκι βρήκα μπροστά μου από Θυρεοειδή, Πάρκινσον, Αντιβιοτικό, Αντιβηχικό, βιταμίνη και αναβράζον για το πονοκέφαλο , έκανα και ένα διπλό καφέ να..στανιάρω. Χώθηκα στο μπάνιο να βγάλω από πάνω μου το ..Άρωμα Βήξ..που φορώ τελευταία και έχει ποτίσει τις νυχτικιές μου (τις έχωσα όλες στο πλυντήριο) , έβαλα ότι κρέμα βρήκα μπροστά μου , άρωμα και ντύθηκα σε χρόνο ρεκόρ στα ..μουλωχτά για να προλάβω τον άνδρα μου πριν ξυπνήσει.
Καφεδάκι στο δίσκο..ένα μελιστάλαχτο ..-Ξύπνα αγάπη μου!!!! ..αναρωτιόταν όταν με είδε αν ..ξύπνησε με λάθος γυναίκα..από τη βραδινή!!!
- Θα με πας βόλτα σήμερα του λέω..όπου θες ..μα βόλτα!
- Είσαι καλά ;..δεν πονάς;..δεν βήχεις;..
(μωρέ όλα τα έχω μα τα έκανα πακέτο με τα φάρμακα)
Πήγαμε πρωινή βολτίτσα τη Κλώντη στη παραλία, μετά στην ΙΚΕΑ να χαζέψουμε κάτι πράγματα που έχω στο νου , ο Δημήτρης λάτρεψε ένα κιόσκι για το κτήμα..( ο έρμος..με τις βροχές..κτήμα έχει και κτήμα δεν βλέπει) .
Μετά στη κόρη μας για καφέ ( όχι καλέ..δεν έφαγα γλυκό ..σας το ορκίζομαι!!!), και βόλτα στην αγορά που μας έγινε πλέον μία διασκέδαση. Δεν ψωνίζουμε κάτι , μικροπράγματα, απλά χαζεύουμε αυτό το πανηγύρι του κέντρου και ανακαλύπτουμε όλο και νέα μαγαζιά. Σήμερα πχ ανακάλυψα στη Μοδιάνο ένα μαγαζί με Κρητικά προϊόντα και κρασιά χύμα από όλες της περιοχές της.
Κάπως έτσι αλλάζει η διάθεση..ο ήλιος έλαμπε..ζεστάθηκα...κάπως έτσι κρυώνει κανείς!!! Με πήγε μετά βολτίτσα σε μαγαζί με είδη ζωγραφικής ..ΕΔΩ ψώνισα..δεν αντέχω το πειρασμό να βλέπω υλικά , αν δείτε τώρα το εργαστήρι μου δεν θα το αναγνωρίσετε..ντρέπομαι να σας το δείξω..δεν χωράει καρφίτσα!
Σπίτι, έφτιαξα λαχανίδα σαλάτα, έφτιαξε μπακαλιάρο που δεν έφαγε χθες λόγω..αλμύρας, ήπιαμε τη τσικουδιά της φίλης μας Ιουλίας από τη Κρήτη και ..εβίβα!
Νάσου και η βροχή..έσπασε και το σκοινί με τα ρούχα που είχα απλωμένα έξω..μου το έφτιαξε όλο από την αρχή..
-Βρέξε καλέ..βρέξε να δούμε που θα το πας..τι θα καταλάβεις που θα βγάλουμε ρίζες σε λίγο.
Οι φραουλιές μας στις γλάστρες κοντεύουν να βγάλουν φράουλες ακόμα να τις πάμε στο κτήμα να τις φυτέψουμε. Καημό το έχει ο καημένος..θερμοκήπιο μισό έχουμε το υπόλοιπο σε..πακέτο!
Σας ζάλισα;..είδατε πως αλλάζει η διάθεση..πάω να βάλω τη πιζάμα μου τώρα ( αρκετά σημαιοστολίστηκα )..να πάρω από την αρχή όλα τα φάρμακα (τα μισώ), τις πεντοφλίτσες μου, να χουχουλιάσω στο καναπέ δίπλα του και να του πω τα νέα από το σερφάρισμα μου στα μπλοκόσπιτα σας.
Αχτιδένια φιλάκια..χαμογελάστε στην άσχημη διάθεση..μην αφήνετε να σας πάρει από κάτω..πέστε στον εαυτό σας οτι είναι ..άσχημο να φαίνεστε άσχημη !

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα να περνάτε....δεν κρατιέσαι με τίποτα...χαχαχα.....να σαι καλά

κυκλάμινο είπε...

έτσι θέλω να σε ακούω Αχτίδα μου Φιλάκια!!!

Funky Monkey είπε...

Μια χαρά τα λες και καλά έκανες γενικότερα! Περαστικά, εύχομαι να μην ταλαιπωρηθείς άλλο, για να μπορείς να αφιερωθείς σε όλα αυτά που σε γεμίζουν... χωρίς χαπάκια. Καληνύχτα!

Hfaistiwnas είπε...

Δεν μας ζάλισες! Πιο χαρούμενους μας έκανες! :)
Καλημέρα!

Nena είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!

ikaxela είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου, κι εγώ τώρα αναρρώνω σε φιλώ γλυκά και ανταποδίδω χαμόγελο! :)

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου. Και με την ευκαιρία, τώρα που άλλαξε η διάθεσή σου δεν βγάζεις και εκείνο το ροζ συννεφάκι σου από την γωνίτσα του να το ξεσκονίσεις και να αρχίσεις τις βολτίτσες σου??? (λέω τώρα εγώ!)
Να είσαι πάντα καλά και να μας καλημερίζεις ευδιάθετη και χαρούμενη!
Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ homemade, καλημέρα, φίλε μου στις ..προσπάθειες είμαι ακόμα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κυκλάμινο, πιστεύω οτι κάτι έχει μαζί μου ο καιρός..δεν μπορεί..πάλι βρέχει να πάρει η ευχή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Funky Monkey, αυτό το παλιοσυνάχι και το παλιόβηχα που να τον πετάξω μπορείς να μου πεις; καλημέρα γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου δεν την μπορώ τη κατάθλιψη, τη δυσάρεστη ατμόσφαιρα λύπης και τη κλεισούρα, δεν μπορώ αυτό το βροχερό τοπίο.τι στο καλό..έφυγα πριν τόσα χρόνια από Βέλγιο εξαιτίας ενός τέτοιου κλίματος..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nena μου καλημέρα όλη μέρα..μη βλέπεις τη βροχή..εσύ να φαντάζεσαι ..ήλιο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, καλημέρα και σε σένα γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ikaxela, πολύ κράτησε βρε παιδάκι μου, πρώτη μου φορά τόσο πολύ, ευτυχώς που δεν κάνω πυρετό εγώ..σπανιότατα..ούτε στις εγχειρήσεις μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου ..άντε και το ξεπάρκαρα..που να το πάω βόλτα με τόση βροχή..θα με σφαλιαρίσουν!

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Μια πολύ ωραία μέρα, δηλαδή!
Το κείμενο μάς "έφτιαξε"...
Ξενούδης

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΥΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=809

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΔΟΜΑΤΗΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ.
ΘΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΩΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΞΑΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ.
ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΤΗς ΘΕΑΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ
ΜΑΙΡΗ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, θα περάσω φίλε μου όμως θα ομολογήσω οτι ακούω ράδιο μόνο μέσα στο αυτοκίνητο μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Xenoudis - Ξενούδης, καλώς ήρθες φίλε μουκαι σ' ευχαριστώ.

oldthings είπε...

Τι να πω ?? Κάθε λέξη και αλήθεια ,κάθε πρόταση και γέλιο ! Να σαι καλά Αχτιδούλα , οι δικές μου ρίζες θέλουν κόψιμο μήπως και πάρω μπρός !Μουλιάσαμε αλλά η διάθεση δεν χάνεται ! Πάντα έτσι !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΑΙΡΗ μου προδότες υπήρχαν πάντα στην ιστορία δυστυχώς, δεν ξέρω ποια κακιά φύση του ανθρώπου τους γεννά ώστε να ισοπεδώνουν μέσα τους το ανθρώπινο στοιχείο.Είστε γεναίοι άνθρωποι, πολεμήσατε μια φορά θα πολεμήσετε και πάλι.Αν ρωτάς τη προσωπική μου γνώμη θα προτιμούσα να πρωχεύσω μόνη μου παρά με τη "βοήθεια" των ..βοηθών.Με λυπεί όλη αυτή η κατάσταση μα δεν θέλω να με πάρει από κάτω και προς Θεού ουτε εσάς.Θα αντέξετε, θα σηκωθείτε, θα δώσετε αξίες σε αυτά που έχουν αξία. Μακάρι να μπορούσα να διόρθωνα σαν τη μάγισσα το κόσμο όλο και να τιμωρούσα τους κακούς σαν το Σούπερμαν ..Μη χάνεις το θάρρος σου, μη γονατιζεις, το χρήμα του δώσαμε εμείς αξία..το Θεοποιήσαμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ oldthings δεν την αντέχω την υγρασία , την μαυρίλα, τα σύννεφα, τη βροχή, τις κλειστές πόρτες, τη τηλεόραση, τις ομιλίες και τους ειδικούς..

cook είπε...

αχτιδούλα μου γλυκια
γκουχ γκουχ κι από εδώ,δεν εχω και πολύ καλή διάθεση,μα διαβάζοντας σε με έκανες να χαμογελάσω... :)
φιλάκιιι

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αργω πολλες φορες να ερθω απο το σπιτικο σου αλλα δεν ξεχνω τους μπλοκοφιλους.Να περνατε παντα ομορφα και σιγουρα στο χερι μας ειναι να διωξουμε οτι ειναι ασχημο :) <3

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτιδα μου.. είδες οτι και με λίγη καλή θεληση και μια μικρή βολτουλα ..
κατάφερες για λίγο να γεμισεις καλη διαθεση... τωρα που βρήκες και το μαγαζί με τα Κρητικα προιόντα..!!!!εγω πεθύμισα τους Σαλονικιώτικους μεζέδες....καθε περιοχή της πατρίδας μας έχει κατ τα δικά του όμορφα προιόντα.... σου ευχωμαι ολα να ειναι περαστικά .. που θα ειναι... .. κορίτσι μου δεν σε προλαβένω στις αναρτησεις σου..χιχ.χι.. φιλακια πολλα...

kiki είπε...

Ειλικρινά θαυμάζω την δύναμή σου, είσαι ένα πολύ γλυκό και αξιοαγάπητο άτομο μας γεμίζεις αισιοδοξία είσαι παράδειγμα πρός μίμηση!!!!!Πολλά φιλιά!!!

Marina είπε...

Φόρτσα Αχτιδούλααααααααααα!!!!!!!!!!!
Εσύ παιδί μου τα νικάς όλα!!! Με το κέφι σου και το μπρίο σου!!!! Να μου ζήσεις χίλια χρόνια!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΟΥ,ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΕΣΩ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΡΑ''''''ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ'''''
ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα.έτσι μόνο μανούλα θα αντιμετωπίζουμε πια όλοι τα προβλήματά μας!!όλα καλά θα πάνε!!σας φιλώ κ περασστικά κ πάλι!!να μου τους φιλήσεις όλους!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ cook, μεταξύ μας κι εγώ το μαύριο μου το χάλι ε΄χω μα είπα να μη το λέω ούτε καν στον εαυτό μου πια γιατί δεν αντέχω να με βλέπω έτσι.Περαστικούλια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, φίλε μου καλέ εσένα είναι σαν να σε έχω κάθε μέρα σπίτι μου..Σε βλέπω , σε διαβάζω, σ' αγαπώ και το ξέρεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα , έλα εσύ και θα σου κάνει ο άνδρας μου μεζέδες να χορτάσει το μάτι σου ποικιλία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kiki μου αν αφεθούμε στα σύννεφα θα μας πάρουν μακριά..σε τυφώνες..πρέπει να συνέλθουμε και να χαμογελάμε στα δύσκολα..έτσι..μόνο από αντίδραση ..κόντρα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου τι να κάνω βρε πουλάκι μου..πρέπει να συνέλθουμε, δεν την μπορώ αυτή τη..Βελγική ατμόσφαιρα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ, κοριτσάκι μου γιατί τόση μαυρίλα..έλα..χαμογέλα..νάτο..το βλέπω το χαμόγελο..νάτο καλέ..αχ! να μη ξέρω το τηλέφωνο σου να σε πα΄ρω αυτλή τη στιγμή και να σου τα ψάλλω!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, που είσαι ψυχοκόρη να μου κάνεις μασαζάκι;

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ,ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ'''
ΜΙΝΑ

Μαρία Έλενα είπε...

Περαστικά να είναι όλα
Φιλάκια ...

Marsia Bramucci είπε...

Αχτιδούλα μου, δεν χάνω τίποτα απο όσα γράφεις αλλά το συγκεκριμένο ποστ πραγματικά έφτιαξε τη δικιά μου την διάθεση... μπράβο σου.. έτσι πρέπει να είναι η κάθε σου μέρα, γεμάτη με όρεξη και έμπνευση.. και φυσικά πολλά υλικά ζωγραφικής... φιλάκια...