Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Σήμερα θα σας τα πω σοβαρά..


Πολλά έχω να γράψω σήμερα..πολλά θέλω να εκφράσω ευχάριστα και στενάχωρα ίσως που συμβαίνουν γύρω μας...
Πριν λίγες μέρες μου έστειλα πολλοί μηνύματα για τη google που θα σταματήσει το bloging  με το γνωστό μέχρι τώρα τρόπο..
Σκέπτομαι ότι είμαι στα μπλογκ από το 2007..τόσα χρόνια , νομίζω από τις πιο παλιές.. Μπήκα χωρίς καν να το καταλάβω..μόνη μου..παίζοντας με το ιντερνέτ πρωτάρα στους υπολογιστές. Κάποιες από εσάς μου μάθατε πολλά, πως να βάζω εικόνες, πως να γράφω σχόλια, πως να επισκέπτομαι άλλα.. 
Σας γνώρισα, με γνωρίσατε,  με αγαπήσατε και σας αγάπησα..γίνατε οι δικοί μου άνθρωποι , σας άνοιξα το μπλοκόσπιτο μου και σε πολλές από, εσάς το σπίτι μου.. Από ότι έμαθα το Νοέμβριο θα πρέπει να μοιράζομαι το μπλοκόσπιτο μου μέσω face book κι αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ γιατί είναι ένας χώρος που δεν κατάλαβα ποτέ, που δεν ένοιωσα "δικό μου", "σπίτι μου"και δεν μπορώ να μοιραστώ τις σκέψεις μου με τόσους πολλούς.. Οπότε μάλλον η κουβεντούλα μας θα είναι μέχρι το Νοέμβριο σε τέτοιο επίπεδο..μετά..μετά..θα γίνω η "aktida" σε ένα δικό μου σάιτ (δώρο της κόρης μου Ιωάννας)  όπου θα δείχνω τη δουλειά μου..το κέφι μου..τις ασχολίες μου .Βέβαια δεν είναι αυτά για μένα ( μεγάλη γυναίκα είμαι πια) και θα δούμε μέχρι πότε θα αντέξω τέτοια δεσμά.. Θα μου λείψετε..οπότε..θα με ανεχθείτε μέχρι τότε όπως με συνηθίσατε..μετά..βλέπουμε..

Λοιπόν πήρα χθες ένα βραβειάκι από μία φίλη την http://mammy-on-line.blogspot.gr/




Γιατί λέει είμαι από τις πρώτες bloggers που παρακολούθησε, με συγκίνησε και απαντώ κι εγώ στις ερωτήσεις αν και αποφεύγω ως γνωστό τα βραβεία.
 1. Ποια blogs επισκέπτεσαι συχνά;
Θα γελάσετε ίσως από την ..ελαφρότητα του τρόπου που διαλέγω..Επειδή οι φίλες μου πλέον είναι τόσες πολλές που δεν ξέρω ποια να πρωτοεπισκεπτώ το κάνω στη..τύχη!! Επισκέπτομαι τα blogs που διαβάζω δίπλα τις αναρτήσεις τους με το ..τίτλο του θέματος τους , αυτές που με επισκέπτονται και τελευταία έχω βρει τη λύση που με ευκολύνει .Γράφομαι στα μειλ τους και λαμβάνω στα δικά μου τις αναρτήσεις τους και μπαίνω από εκεί και γράφω σχόλια. Όταν δεν γράφω σημαίνει ή ότι βιάζομαι λόγω χρόνου ή ότι δεν μου ανοίγουν πολλές φορές τα σχόλια οπότε τα..ακούει η google από τα νεύρα μου!!!
 
2. Γιατί δημιούργησα το blog μου;
  Ήταν μία δύσκολη περίοδος στη ζωή μου .Εκείνο το καιρό, είχα τη μητέρα μου στο κρεβάτι τυφλή και σχεδόν κατάκοιτη επί 11 χρόνια μέχρι το θάνατο της. Δούλευα στο μαγαζί μου χοντρική και λιανική, είχα τα εγγόνια μου, τον άνδρα μου, τα καθήκοντα μου στην φροντίδα της μάνας μου. Μελανχόλησα, είχα την ανάγκη να πάω σε ένα ταξίδι μα δεν πήγαινα παρά μόνο αν έβρισκα κάποια κατάλληλη γυναίκα να μου την κρατήσει για λίγες μέρες. Δύσκολο..ήθελε πεισματικά μόνο εμένα.. όπου και να πήγαινα ήμουν με το ρολόι στο χέρι..μόνο δύο ώρες..Ο άνδρας μου με ήθελε κοντά του, η δουλειά μου με ήθελε επάνω της..όλοι ήθελαν από μένα κι εγώ κράταγα μέσα μου τις σκέψεις μου ..για μένα..και το χαμόγελο για την οικογένεια και τους πελάτες μου.

Έτσι ξαφνικά μετά από μία έκθεση στη Θράκη γνώρισα και μπήκα στο κόσμο των υπολογιστών κόντρα στα ..γέλια των δικών μου. Μόνη μου, έτσι ξαφνικά..πήγα σε μία σχολή 4 μήνες..Πήρα υπολογιστή, ανακάλυψα το διαδίκτυο ,βρήκα μία παρέα τις  ώρες που έδιωχνα πιεστικά τον άνδρα μου να βγει με φίλους γιατί εγώ έπρεπε να μείνω σπίτι και δεν ήθελα να κλειστεί μαζί μου. 
Κάποια στιγμή έπεσα σε ένα μπλοκ που έχει κλείσει πλέον ..η Χελωνίτσα..ήμαστε πλέον φίλες στο face book ,είμαι περίεργη από φύση μου.. Μπήκα στο κόσμο των μπλοκ, με θάμπωσε, τον αγάπησα από τη πρώτη στιγμή, έψαξα μόνη μου, έκανα μπλοκ ..όλα μετά πήραν το δρόμο τους..Έγιναν οι φίλοι μου.. μέρος της καθημερινότητας μου.Μέσα από εσάς έχω αποκτήσει φίλες καρδιάς.."κολλητές" όπως λένε οι νέοι!
 3. Ποιά είναι τα αγαπημένα σου θέματα;
Τα πάντα, είπα..είμαι περίεργη από τη φύση μου..Λατρεύω τις κατασκευές και θαυμάζω τις ιδέες των νέων κοριτσιών που δημιουργούν θαύματα κάθε μέρα..
4. Ποια λέξη χρησιμοποιείς πάντα στο blog;
"Λατρεύω", "Αγαπώ", "Αχτιδένια φιλιά", "Σας ζαλίζω;".


Πρέπει να χαρίσω το βραβείο σε άλλα μπλοκ..δεν ξέρω ποιες άλλες το πήραν..οπότε προσκαλώ τις νεότερες, τις νέες μπλόγκερς που με παρακολουθούν να το δεχθούν και να απαντήσουν!

Τώρα ας πάω και σε κάτι που απασχολεί όλο το κόσμο αυτό το καιρό αλλά θα στηριχθώ στο σχόλιο μίας φίλης που απάντησα στη προηγούμενη ανάρτηση μου ( ανάρτηση εγώ;..λέμε τώρα!). Η φίλη ήταν Κύπρια και με ευχαρίστησε για τη φράση μου για το θέμα της Κύπρου λέγοντας ότι όλα τα μπλοκ ασχολούνται με ένα σωρό άλλα αδιάφορα θέματα..
Θα πω λοιπόν και από εδώ στη φίλη και σε όλες τις αγαπημένες δικές μου φίλες Κύπριες ότι όλες-οι εμείς ήμαστε μέρος μιας κοινωνίας που εδώ και αρκετό καιρό περνάμε από ένα "λούκι" πρωτόγνωρο .Δυσκολευόμαστε, παλεύουμε μέσα στην δοκιμαζόμενη οικογένεια μας , μοιραζόμαστε ή κρύβουμε τις στενοχώριες μας..Μέσα σε ΜΑΣ υπάρχουν άπειρες άνεργες, δοκιμαζόμενες, απολυμένες, απελπισμένες, διπλώματα σε ..κορνίζα! 
 Τα μπλογκ, οι αναρτήσεις είναι για όλες αυτές , για μας ,ένας τρόπος ΑΜΥΝΑΣ  απέναντι σε όσα μας μαυρίζουν καθημερινά.Η δημιουργία και η φιλανθρωπική διάθεση που υπάρχει μέσα από τα έργα μας είναι η λύση μας, το καταφύγιο μας..
Σας νοιώθουμε φίλες μας, σας πονάμε περισσότερο από όλους γιατί εμείς ήμαστε ΜΕΣΑ στο πηγάδι που μας έριξαν και σε αυτό που δυστυχώς πάνε να σας ρίξουν. Δεν αδιαφορούμε, απλά αμυνόμαστε όπως μόνο εμείς ξέρουμε για να μη χάσουμε το κυριότερο ..τη ψυχή και την ηρεμία που αντλούμε από το χώρο αυτό.
Κύπριες φίλες μας..θα πω κάτι το τετριμμένο για μένα πια που το λέω συχνά στον εαυτό μου στις δυσκολίες Όλα περνούν ..και τα καλά και τα κακά στη ζωή..όλα έχουν την αρχή και το τέλος τους αρκεί εμείς στη ..διαδρομή να βρούμε τη δύναμη να σταθούμε όρθιοι. Κι αυτό..θα περάσει με τη βοήθεια του Θεού κάποια στιγμή, κανένα μαύρο σύννεφο δεν μπορεί να κρύψει για πάντα τον ήλιο..
Αχτιδένια φιλάκια..όπως πάντα..από ψυχής.

26 σχόλια:

mahler76 είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου. θα πρέπει να έχουμε facebook για να έχουμε μπλόγκ?? Αυτό που το είδες? είναι σίγουρο? Αν ναι αντίο το άθλημα και για μένα από Νοέμβριο. Καλό σου βράδυ :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mahler76, μου το έστειλαν φίλοι μπλογκερς και όταν πήγα να κα΄νω εφαρμογή είδα οτι μου ζητούσαν έγκριση για να περνούν οι αναρτήσεις μου μέσω του facebook. Αυτό δεν ταιριάζει σε μένα, είναι σαν να.."ξεγυμνώνομαι" σε ξένους έστω και αν είναι "φίλοι". δεν το κατάλαβα ποτέ.Κάνω λαικ σε κάτι που μου αρέσει και αρχίζουν οι διαφημίσεις στη σελίδα μου..δεν μπορώ αυτό το..είπα είπες ..δεν είναι για μένα..

linaaaap είπε...

Αγαπητή Αχτίδα, είδα την ανάρτηση σου κ μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό που διάβασα! Δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Τι ακριβώς σου έστειλαν οι φίλοι bloggers;

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλησπέρα..διαβασα όλη την ανάρτηση..να χαρείτε το βραβέιο..διαβασα και όλα για την Κύπρο

BUTTERFLY είπε...

Αχτιδα μου γλυκεια τα λες υπεροχα οπως παντα! Για την Κυπρο, για πρωτη φορα νιωθω μια περηφανεια, γιατι εμεις οι Ελληνες μπορει να σκυψαμε το κεφαλι και να δεχτηκαμε καθε εξευτελισμο, αλλα ευτχως ακομα δεν εχουμε φτασει στο σημειο του φθονου, που ειναι για μενα το χειροτερο σημειο εξαθλιωσης. Ξερεις, αυτο το "αφου δεν εχω κατσικα, ας ψοφησει και του γειτονα Θε μου!" Αντιθετα, εμεις δεν θελουμε η Κυπορος να εξαθλιωθει, δεν θελουμε να περασει οσα περναμε, θελουμε να ειναι οι ανθρωποι εκει καλα και να ευημερουν, πραγμα που δειχνει πως ακομα δεν αποκτηνωθηκαμε, ειμαστε ανθρωποι!
Για το μπλογκ, εγω εχω ακουσει οτι θα αλλαξει αυτη η υπηρεσια "παρακολουθηστε αυτο το μπλογκ", δηλαδη εκει που γινεσαι μελος ενος μπλογκ και σου ερχονται οι αναρτησεις η κατι τετοιο, οχι ολη η λειτουργια των μπλογκ! Μαλιστα, εγω το πληροφορηθηκα απο το Μαλερ πιο πανω που δειχνει το ιδιο εκπληκτος με μενα με αυτο που λες! Εννοεις οτι θα πρεπει να εχουμε φατσοβιβλιο για να εχουμε μπλογκ; Παραλογο μου ακουγεται! Και δεν εχω κιολας! Και δεν θελω να εχω! Αν μπορεις, διευκρινισε το!
Φιλια πολλα πεταλουδισια!

Hfaistiwnas είπε...

Πλάκα μου κάνεις για το facebook! Τι είναι αυτά πάλι; Μία το reader μία αυτό.. να δούμε τι άλλο θα γίνει..
Κάπως έτσι άρχισα και εγώ το μπλόγκινγκ.. σε μια περίοδο διόλου καλή..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ linaaaap, πήρα ένα σωρό μέιλ, όλα είναι ασαφή όμως όταν πήγα να κάνω την εφαρμογή είδα την ειδοποίηση οτι η ανάρτηση μου θα γίνεται ορατή από το face book .Αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου έτσι που μου το γράφεις το σχόλιο αισθάνομαι σαν..δασκάλα που μου λές το μάθημα κι εγώ τώρα θα σου βάλω βαθμό βρε πουλάκι μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina Leli, είναι δυνατόν να θέλουμε το κακό του δικού μας; του γείτονα μας; Εμείς οι Έλληνες ήμαστε άνθρωποι που πονάμε το διπλανό μας..Από ότι είδα σε μερικούς μπαίνει η επικεφαλίδα της ανα΄ρτησης τους και μετά η λέξη "περοσσότερα" και το πατάς και διαβάζεις όλη την ανάρτηση.Εγώ αυτό δεν το δέχομαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, δεν ξέρω αν κάνω λάθος 'όμως αυτό που με έστειλαν όταν πήγα να το κάνω εφαρμογή για να μη χαθούν οι γνωστοί μου μπλογκερς έλεγςε οτι πρέπει να αποδεχθώ τις αρχές του face book και να συμφωνήσω με τις αρχές του.Ακόμα τώρα μερικά στε αυτό μπαίνουν οι τίτλοι των αναρτήσεων και η λέξη "περισσότερα" πατάς και βλέπεις όλη την ανάρτηση./

foufoula89 είπε...

A!!!!!!!!!!!ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ FACEBOOK .......ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ....../............ΚΑΛΉ ΝΥΧΤΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, κι εγώ το ίδιο μικρή μου!

Memaria είπε...

Τι αισιόδοξο μήνυμα αφήνεις στο τέλος Αχτίδα μου..αυτό πιστεύω κι εγώ..δύναμη μόνο να έχουμε και όλα περνάνε..
Για την Κύπρο τι να πω..τους θαυμάζουμε όλοι...ελπίζω μόνο η "τιμωρία" τους από τους κακούς να είναι ελαφρύτερη από τη δική μας "σωτηρία" από τους ίδιους κακούς..

Όσο για το μπλογκ έκανα ήδη μια εφαρμογή που προτάθηκε από άλλα μπλογκς για να μη χαθούμε..κι ελπίζω να συνεχίσω να σε διαβάζω..ελπίζω να μην είναι όπως τα λες..και δεν ξέρω κιόλας γιατί απλά έκανα τα βήματα που μου είπαν μηχανικά..
Καλό βράδυ..φιλιά πολλά..

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ααααα ουτε και εγώ εχω φέης μπούκ και δεν θελω να κανω... Αχτίδα μου....και αυτά που εχω μαθει και εγώ εδώ μεσα..απο τις φίλες.. ειναικρίμα αν γίνει κατι τέτοιο.. δεν θα ξερω να χειριστώ την κατασταση...αν μαθεις εσύ ενημέρωσέ μας... και οπως το λές εδώ ειναι η παρέα μας... αν την χάσουμε;;;τι μπορούμε να κανουμε...να μην γινει..φιλακια και καλή Σαρακοστή...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria, καλημέρα φίλη μου θα περιμένω από εσένα τα νέα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα, φίλη μου θα δούμε..όλα είναι ακαθόριστα ακόμη.

Μαρία Έλενα είπε...

Αισιόδοξη πρέπει να είσαι και όλα καλά θα πάνε.
Φιλάκια ...

Ριτα Τρικαλα είπε...

Ποσο δικιο εχεις Αχτιδα μου!Ειναι ωρες ωρες σαν να τα λεω στον εαυτο μου ολα αυτα.Εγω μπορει να μην εχω μπλοκ και να μην σκαμπαζω απο υπολογιστες αλλα φυση καλλιτεχνικη και συναισθηματικη βρηκα σε μερικες εδω αλλη μια πορτα ανοιχτη εναν αλλο οριζοντα ..μια αχτιδα.......Να εισαι καλα ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, το ότι είμαι αισιόδοξη είναι δηλωμένο και ολοφάνερο, δεν το βάζω κάτω γλυκιά μου εύκολα εγώ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ριτα Τρικαλα, σήμερα κάνω μπέιμπι σίτιγκ στον εγγονό μου, τώρα κοιμάται και είπα να μπω.

Handmade by Mika είπε...

Με προβλημάτισες, και για το blogging και για την Κύπρο. Πρεπει να μάθουμε τι ακριβως θα γίνει γιατι πραγματικα θα χαθει μια ολοκληρη γειτονια ετσι οπως την ξερουμε. Τωρα που μπηκα εγω που θα πατε βρε παιδια? Καθηστε, θα βρεθει λυση! Οπως και με την Κυπρο, δυστυχως συμβαινουν ασχημα πραγματα. Και δεν μπορουμε συνεχεια να αναπαραγουμε συνεχεια αυτα, η δημιουργια ειναι η διεξοδος μας και αυτος ειναι ο λογος που οι περισσοτερες απο μας καναμε blog. Η διεξοδος...
Σε φιλω

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Handmade by Mika, είπαμε..πρέπει να τα βλέπουμε με αισιόδοξη ματιά..θα βρεθεί λύση, όλα θα βρουν το δρόμο τους.

linaaaap είπε...

Γεια σου και πάλι, Αχτίδα! Τα mail που έλαβες μήπως σε προσκαλούσαν στο bloglovin και έκανες login μέσω facebook? Μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ, ειδικά τώρα που το bloglovin είναι πολύ της μόδας.
Φιλάκια!

Funky Monkey είπε...

Καλώς σε βρήκα, Αχτίδα!

Χαίρομαι που είμαι εδώ!

Αυτό με το facebook δε νομίζω ότι θα γίνει έτσι όπως σου είπαν, οπότε μη στενοχωριέσαι. Δε μου φαίνεται λογικό να σε προωθεί η Google σε μια άλλη, μεγάλη εταιρεία, μόνο και μόνο για να διατηρείς το μπλογκ... ποιο το όφελος; Μόνο αν εξαγοραζόταν η Google θα γινόταν αυτό!

Έγινα το 909ό σου μέλος και επειδή είμαι σίγουρη ότι πολύ-πολύ γρήγορα θα φτάσουμε τους 1000, εγώ θα σου ευχηθώ να μας δεκαχιλιάσεις τώρα...

Θα τα λέμε, καλό σου βράδυ! Να περάσεις ένα όμορφο τριήμερο!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι κάνετε μανούλα μου?τι ωραίο το κτήμα!!άντε λίγο έμεινε ακόμη.σε ένα μήνα περίπου θα είμαι πάνω για πάσχα!!σας φιλώ!!

Φιλία είπε...

Εάν δεν βρω τρόπο να συνεχίσω να είμαι μέλος αυτής της λατρεμένης γειτονιάς, ξεγράψτε με!!!! Σε κανένα ψυχιατρείο θα με βρείτε!!!!
Μα, αυτή έχει γεμίσει τη ζωή μου.... μόνο μέσα στη γειτονίτσα μας ΖΩ!
Το FB ΔΕΝ το αγαπώ. Το είχα και το έκλεισα!
Φιλιά πολλά Αχτιδούλα