Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ήρθαν οι πελαργοί!!!!!!


Σήμερα το πρωί φίλοι μου επειδή είχα τη καλή κυρία Στέλλα σπίτι που με βοηθά το έσκασα με τον άνδρα μου , τη Κλώντη , μία κούτα χαρτομάντιλα και ένα κουτάκι καραμέλες για το λαιμό για που αλλού..για το κτήμα που το επιθυμήσαμε.!
Ο ήλιος έπαιζε παιχνίδια με τα σύννεφα μα η Άνοιξη μου έδωσε το σινιάλο της μόλις φθάσαμε στο Βασιλούδι κοντά στη λίμνη της περιοχής που είναι στο δρόμο για το κτήμα μας στη Γερακαρού. 
-Δημήτρη..πελαργοί..κοίτα..πελαργοί..ήρθαν οι πελαργοί!



Το χάρηκα σαν παιδί..τους αγαπώ τους πελαργούς..είναι προμηνύματα της Άνοιξης!
Φθάσαμε στο κτήμα μας  και μας φάνηκε γυμνό αφού τα δενδράκια μας είναι ακόμα τόσο μικρά ώστε μέσα στα 4 στρέμματα είναι σχεδόν..αόρατα. Όμως ένα δενδράκι του έκανε τη χάρη..μια βιαστική δαμασκηνιά που άνθισε και μόνο που δεν τη φίλησε ο Δημήτρης μου, την έδειχνε περήφανος στη γειτόνισσα !


Μία από τις ..37 ελιές που έβαλε...όπως βλέπετε..το τσιγάρο τσιγάρο..τώρα έχει και παρέα το ζευγάρι των γειτόνων μας .


Δυστυχώς το θερμοκήπιο έμεινε μισό ακόμα λόγω των βροχών μα ελπίζω πια να ζεστάνει, να βγει ήλιος για να στεγνώσει η γη ,να το τελειώσει και να το χαρεί όπως το ονειρεύτηκε..


Έχει αγοράσει κούτες τις φραουλιές για να τις φυτέψει  και ένα κάρο σπόρους. Μας έμαθαν και οι φίλοι μας το νέο του μεράκι μας φέρνουν σπόρους από παντού!
Θα φέρουμε και το τροχόσπιτο  που έχουμε (από τότε που το αγοράσαμε ) για φύλαξη εκεί κοντά και σχεδιάζω να το βάψω και να το ζωγραφίσω όπως κάτι σχετικό που είδα στο διαδίκτυο και ξετρελάθηκα!
Όσο εκείνος ήταν με το γείτονα και φύτευαν Δάφνες εγώ ήπια ένα τσάι σπίτι τους και θαύμασα τα λουλούδια της που ανοίγουν πλέον ένα ένα..




Αποχαιρέτησα τη καλή μου Θωμαή χωρίς να τη φιλήσω για να μη τη κολλήσω ίωση, δεν ήμουν και καλά με το συνάχι και το βήχα , έπρεπε να γυρίσω σπίτι πια.

Γυρίζοντας ξαναθαύμασα τους πελαργούς και τους φωτογράφισα να σας τους δείξω..λέτε να σιάξει πλέον ο καιρός; 
Εγώ πάντως στο εργαστήρι μου φτιάχνω με πηλό πεταλούδες για να φέρω την Άνοιξη στις κατασκευές μου , τις χρωματίζω με όμορφα χρώματα και τις σκορπίζω μπροστά μου να τις χαρώ πριν τις βάλω στα κουτιά αποθήκευσης.
Όπως καταλάβατε από τη..φλυαρία μου..είμαι καλύτερα...έφτιαξα και πριν λίγο ένα κεκάκι για τα πρωινά και περιμένω το Δημήτρη μου που είναι ..( που αλλού;) στη κόρη μας για τις τελευταίες πινελιές διακόσμησης στο μαγαζί..( κάτι για πέργκολα έπιασε το αυτί μου!)
Αχτιδένια φιλάκια..φίλοι μου αγαπημένοι..κι εσείς που είστε στη Κύπρο..η σκέψη μου δίπλα σας μαζί με τη προσευχή μου!

28 σχόλια:

Ριτα Τρικαλα είπε...

Γεια σου Αχτιδα μου με τις ωραιες σου εικονες και περιγραφες.Αντε να ανοιξει ο καιρος μπας και παρουμε κι εμεις μπρος.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ.

Αντυ είπε...

Πανέμορφα πανέμορφα όλα! Ομορφο το κτήμα και φαντάζομαι κάτι καλό θα σκαρώσεις με το τροχόσπιτο!!
Πολλά πολλά φιλάκια και καλό βράδυ

Hfaistiwnas είπε...

Σήμερα πρώτη μέρα της Άνοιξης! Τροχόσπιτο και φύση! Θα έχετε την ησυχία σας!
Περαστικάαα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ριτα Τρικαλα,ήταν 'όμορφα αν και ακόμα δεν έστρωσε ο καιρός εμείς εδώ έχουμε πολλή υγρασία..93 χθες!

Ανώνυμος είπε...

Τ

Ανώνυμος είπε...

Τα εν οικω μη εν δημω,το γνωρ'ιζεις;

irini είπε...

Γεια σου ...αγροστισα μου !!!
Ομορφο το κτημα ..αλα περιμενο να δω το ζωγραφισμενω τροχοσπιτο...θα ειναι τελεια..
Σας βλεπω το καλοκαιρι να μην φυγετε
καθολου απο εκι,,και καλα τα κανετε.
φιλακια πολλα

ο παρατηρητης είπε...

γινε καλα για να κανεις και αλλες βολτες

Memaria είπε...

Τόσο όμορφα όλα..τώρα που μπήκε κι επίσημα η άνοιξη θα δεις κι άλλα θαύματα να γεννιούνται..
Να είστε καλά..φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

αγαπημενη μου ποσο μου αρεσουν οι πελαργοι!!πολλα φιλακια βασω λαρισα

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΑΝΘΙΣΕΕΕΕΕ'''
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ,ΠΑΡΑΔΩΣΑ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΩΣ'''
ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ
ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος Καλημέρα..Εδώ είναι το "σπίτι μου" και οι φίλοι μου όποιος δεν του αρέσει απλά δεν μπαίνει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini μου έτσι που είναι η κατάσταση μας βλέπω σίγουρα εκεί.όσο για το τροχόσπιτο αν δεις πως το φαντάζομαι να το κάνω ...το είδα κάπου και ξετρελάθηκα μα θα προσθέσω εγώ και ζωγραφική.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ο παρατηρητης, μη τα συζητάς, όλη νύχτα δεν κοιμήθηκα από το βήχα και έχω τώρα πονοκέαλο μα..θα περάσει που θα πάει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria), το έχω δηλώσει αμέτρητες φορές είμαι γέννημα της Άνοιξης..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα, καλό μου κορίτσι δεν σε πήρα τηλέφωνο, να γίνω καλά και θα τα πούμε, έχω συνέχεια πονοκέφαλο πράγμα σπάνιο για μένα ο πονοκέφαλος πραγματικά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μίνα μου χαίρομαι αφάνταστα και εύχομαι στο γιο σου μία καλή θητεία.Να είσαι υπερήφανη και να κάνεις το γιο σου ένα καλό πολίτη και ένα αυριανό καλό σύζυγο. Να θυμασαι οτι εμείς οι γυναίκες , οι μάνες φτιάχνουμε τους αυριανούς σωστούςμ ανθρώπους.

Μαρία Έλενα είπε...

Όλα πολύ όμορφα
Φιλάκια ...

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα και από μένα.
Ωραία η βόλτα σας Αχτίδα μου και τώρα που θα καλυτερέψει και ο καιρός πάντα τέτοιες όμορφες εικόνες να μας ανεβάζεις από τις βολτούλες σας!
Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημενη κ.αχτιδα ειμαι κυπρια και σας διαβαζω εδω και καιρο.Σας Ευχαριστω για το σχολιο σας για την πατριδα μου γιατι επαθα shock οταν διαπιστωσα οτι στα blog ο κοσμος ασχολειται με συνταγες οταν εμας ο κοσμος μας χανεται τοσο αδικα.

ruth_less είπε...

Περαστικά σύντομα Αχτίδα μου. Να χαίρεσαι ότι όμορφο σου προσφέρει η ζωή, μαζί με όλους τους αγαπημένους σου... και να μην ακους κανένα. Όταν η καρδιά είναι καθαρή, χαιρόμαστε ο ένας με τη χαρά του άλλου. Εγώ αυτό ξέρω.

Ευχαριστώ για τις ευχές για την Κύπρο. Θα περάσει κι αυτό... κάποια μέρα. Υπομονή και πίστη να έχουμε για καλύτερες μέρες. Τα φιλιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, ευχαριστώ και ..καλησπέρα πια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ, σήμερα πάλι είναι χάλια ο καιρός.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου κανείς δεν αδιαφορεί και μη κοιτάτε που ασχολούμαστε όλοι με διάφορα πράγματα.Είναι πιστέψτε με ένας τρόπος να μη σκεπτόμαστε όσα μας απασχολούν.Εμείς ήμαστε σε αυτό το "πηγάδι" εδώ και καιρό και ξέρουμε καλύτερα από όλους που θέλουν να μπείτε..Έχω καλές φίλες στη Κύπρο, έχω επισκεφτεί το νησί και έχω περάσει μορφες μέρες. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω παρά μόνο να ευχηθώ και να προσευχηθώ..όμως..όμως πιστεύω στο Θεό και στο απρόσμενο που κανείς δεν μπορεί να αλλάξει.Κουράγιο, ψυχραιμία και δύναμη φίλη μου και σ' ευχαριστώ που ανέχεσαι τη κουβεντούλα μου κάθε μέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΩΡΑ ΠΑΘΑΤΕ ΣΟΚ;; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΣΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΓΓΛΟΓΡΑΦΟΥΣΑ ΚΥΠΡΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 'Η ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ruth_less, φίλη μου ισχύει ότι είπα και στην επάνω φίλη, σας αγαπώ και σας σκέπτομαι και θέλω να ξέρετε οτι πολλές φορές η ελαφρότητα μου είναι ένας τρόπος άμυνας στα δύσκολα της ζωής.

myStickland είπε...

Καλησπέρα αχτιδούλα!Να περνάτε όμορφα και μακάρι να γεμίσει το χωραφάκι σας με όλα τα καλά του κόσμου!!
Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΧΤΙΔΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ''''
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ
ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ