Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η παρουσίαση βιβλίου




Με λυπήθηκε ο Θεούλης και μου άνοιξε τη μέρα..είδα λίγο ήλιο βρε παιδάκι μου..έστω λίγο! Έτσι ζωγραφισα μία Ανοιξιάτικη παιδική φιγούρα να μου αλλάξει το πρωινό του Σαββάτου και μετά πήρα το Δημήτρη μου και ξεχυθήκαμε στους δρόμους..
Το μαγαζί της κόρης μας βρίσκεται ακόμα σε αναβρασμό κατασκευής και έπνιξα το άγχος μου σε καφέ με το μηχανικό και τη διακοσμήτρια. Πιάσαμε τη κουβέντα..θυμήθηκα την αρχή της καριέρας μου (έκανα ένα φεγγάρι ΚΑΙ τη διακοσμήτρια) και ζάλισα το κοριτσάκι με συμβουλές πείρας..
Αργά το απογευματάκι 8.30 πήγαμε στη συνάντηση με τη Μαρία Τζιρίτα που ήταν στην άλλη άκρη της πόλης μου.Έφθασα στο παρά5..όπως καταλαβαίνετε...έμεινα όρθια..Ευτυχώς μου έφεραν μία καρέκλα..



Θαύμασα τη Μαρία να μιλά για το βιβλίο της και εγώ που την ξέρω τόσα χρόνια και είδα τόσες παρουσιάσεις της μπορώ να δω την αλλαγή της..Η Μαρία..ωρίμασε..οι κουβέντες της μεστές, περιεκτικές... λέξεις ψυχής και λογικής μαζί...Ήταν η Μαρία των βιβλίων της, τα υπερασπίστηκε, να ανέλυσε, δέχθηκε μία καταιγίδα από ερωτήσεις και προσπάθησε επιτυχώς να απαντήσει..






Ένα ανεπάντεχο τηλεφώνημα με έκανε να πρέπει να φύγω δυστυχώς..είχε έρθει ο κουνιάδος μου από Έδεσσα να μείνει σπίτι μας..Η παρουσίαση κράτησε πάνω από 2 ώρες ..Βρήκα το ..θράσος να διακόψω..να φιλήσω, να χαιρετήσω τις γνωστές, να πάρω την αφιέρωση της στο βιβλίο, να φωτογραφηθώ, να δικαιολογηθώ για το φευγιό μου..Είδα και το φίλο Δύσπιστο με τη γλυκιά σύζυγο του..βιαστικές χαιρετούρες σε πολλούς..
Πάντα όμως μία όμορφη ανάμνηση και αυτή η συνάντηση για μένα..
Σας εύχομαι καλή Κυριακή φίλοι μου..Αχτιδένια φιλάκια σε όλους..

24 σχόλια:

Unknown είπε...

Όμορφη και γλυκιά η παιδική φιγούρα!
Μπράβο!
❁Anna
Snapshotjewellery

Ανώνυμος είπε...

@ ΜΑΡΙΩ. Αχτιδουλα μου, θέλω να σε ευχαριστήσω για την γρήγορη απάντηση στο μέιλ που σου έστειλα,για τη συμπαράσταση σου σε όσα εσύ κι εγώ ξέρουμε.Σ' ευχαριστώ από τη ψυχή μου και ας μη σε γνωρίζω απο κοντά.Είσαι αυτό που λέει το όμομα σου.Αχτίδα.

loulou είπε...

Δροσερή και πανέμορφη η παιδική φιγούρα! Μας θυμίζει την άνοιξη που έρχεται!
Καλό Σ/Κ!

mirsini's creations είπε...

Καλημέρα Αχτίδααααα !!!! Λάμπεις σήμερα !!! Είδες..ήρθε η πολυπόθητη λιακάδα και άρχισες τις βόλτες !!!! Πολύ όμορφη η άνοιξη που ζωγράφισες !!!!
Καλή συνέχεια...καλά να περνάτε !!!!
Φιλάκια πολλά και ηλιόλουστα !!!! :))

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΕΣ, ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ, ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΕΙΡΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΕΣ! ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Anna μου σ' ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΑΡΙΩ , ελπίζω να βοήθησα γλυκιά μου και θα είμαι πλάι σου όποτε νιώθεις την ανάγκη να μιλήσεις και να σε ακούσουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ loulou, φαντάσου να έρθει η Άνοιξη..θα ξεσαλώσω με τη ζωγραφική!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mirsini's creations, ε!..ε!..λιακάδα δεν θα την έλγα!!!μα μη ήμαστε αχάριστοι ..λέγομεν!!!!Τώρα πάλι γύρισα το παλιοσουρτούκι από τη λαική και το παζάρι!!!!

SPYRIDOULA είπε...

Πολύ πολύ όμορφη η ανοιξιάτικη φιγούρα που ζωγράφισες!!!Καλό Σαββατοκύριακο!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, γλυκιά μου να είσαι επιεικής με τα νέα παιδιά..κάποτε ήμουν κι εγώ γεμάτη όνειρα και ήθελα μόνη μου να μάθω και να κατακτώ..οι συμβουλές με κούραζαν..Τώρα ακούω τα πάντα γιατί η ζωή μου έμαθε οτι όσα έμαθα είναι ένα τίποτα..και οτι σε όλη μου τη ζωή θα μαθαίνω ακόμα και από το πιο νέο από εμένα..Σου κάνω μία αγκαλίτσα και σου εύχομαι μία καλή υπόλοιπη Κυριακή γλυκιά μου!

Hfaistiwnas είπε...

Καλή Κυριακή και καλό υπόλοιπο Σαββάτου!!! :):)
Καλο διάβαστο το βιβλίο!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SPYRIDOULA μου σ' ευχαριστώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , το είχα διαβάσει πριν πάω, είναι καλό με ενδιαφέρον ..αστυνομικό και ψυχολογικό αρκετά σε θέματα εφηβείας.

Unknown είπε...

καλο σαβ/κο!!!! Μυριζει ανοιξη η ζωγραφια :)

Ανώνυμος είπε...

ολα τα προλαβαινεις!!ηλιος και χαρα για ολους!φιλακια βασω λαρισα

ειρήνη χειροποιήματα είπε...

Πέρασα μια βόλτα μετά από πολύ καιρό να δω τί κάνεις!! Για κάποιον περίεργο λόγο δε φαίνονται οι αναρτήσεις σου στη λίστα των ιστολογίων μου, θα το κοιτάξω να δω γιατί... Σου στέλνω τα φιλιά μου και τις καλύτερες ευχές μου για την προσπάθεια της κόρης σου!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Να έχεις ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο Αχτιδούλα μου!
Σε φιλώ!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Να συνεχίσει το υπόλοιπο σαββατοκύριακό σου με τόσο όμορφες εικόνες και συναντήσεις!
Καλό απόγευμα

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφη η ζωγραφιά μανούλα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ritsa Crochet, σ' ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα, τι κάνεις γλυκιά μου; μόνο καλά λόγια ξέρεις να μου λες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ειρήνη χειροποιήματα, τέρμα..προβοκάτσια..πάνε να μας χωρίσουν!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου πάει και το Σάββατο ...αύριο να δούμε

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου σ' ευχαριστώ.

@ Νεφέλη, κοριτσάκι μου ελπίζω να είσαι καλά..