Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Μία ..ξαφνική βολτίτσα..έτσι για ξέσκασμα!


Αυτό το πρωινό νοιώσαμε και οι δύο την επιθυμία να ξεφύγουμε από τη καθημερινότητα μας, τα αποτελέσματα των γιατρών, τα προβλήματα των καταστάσεων, τις ασχολίες με το κτήμα , τις ζωγραφιές μου στο εργαστήρι...ακόμα και από τα όμορφα του σπιτιού μας... 
Η μέρα φαινότανε ότι διέψευδε το μετεό , ο ήλιος δειλά μας φώτισε το μπαλκόνι ...άλλο που δεν θέλαμε...το σπρώξιμο που χρειαζόμασταν...Πήραμε το αμάξι μας, σάντουιτς για το δρόμο, τη Κλώντη μας..και κοιταχτήκαμε ..
- Που πάμε;
- Επιθύμησα την Έδεσσα , έχω και τα κεράκια για το εκκλησάκι από καιρό στο ντουλάπι..
Έτσι ξεκινήσαμε..χειμωνιάτικη εκδρομούλα..την ξεκινήσαμε με το..πάσο μας κάνοντας στάση για καφέ στη Χαλκηδόνα όπου σε ένα φούρνο έχει τα ωραιότερα καλαμποκίσια κριτσίνια που έχω δοκιμάσει .Τα λατρεύει η εγγονή μας, της αγόρασε ένα μεγάλο πακέτο ο παππούς..
Στην αρχή λοιπόν ..ήλιος..φωτογράφισα τα πρώτα αγριολούλουδα!

 
Ο λόγγος όλος ήταν γεμάτος αγρότες που κλάδευαν τις ροδακινιές και τις ράντιζαν..ο άνδρας μου τους ρωτούσε τα πάντα..σωστή ανάκριση..εκκολαπτόμενος αγρότης!!


Φθάσαμε στο λόγγο στο εκκλησάκι μας...


Εγώ πήγα να ανάψω τα καντήλια και κεράκια ,ο Δημήτρης έβαλε στο μάτι τη τεράστια Δάφνη!


Έκοψε κλαδιά για να τα βάλει στην ειδική ορμόνη να βγάλουν ρίζες και να τα φυτέψει στο κτήμα..Από τότε που του την έδωσε ο Γεωπόνος δεν αφήνει φυτό ήσυχο!

Δίπλα ακριβώς στο εκκλησάκι, στέκομαι με τη πόρτα στη πλάτη μου..Κοιτάξτε που είναι χτισμένο..σε αρχαία κτίσματα..Εδώ κάποτε είχα δει μισοθαμένα κιονόκρανα δωρικού ρυθμού.


Βλέπετε κολόνες σπασμένες, οι βάσεις τους είναι θαμμένες μέσα στο βάθος του δαπέδου που φαίνεται.Το μέρος αυτό είναι σε ύψωμα ,λίγο πιο κάτω υπάρχουν οι αρχαιολογικοί χώροι.




Έτσι ξαφνικά σκοτείνιασε, ο ήλιος κρύφτηκε και στα σύννεφα και ..κραύγαζαν για... βροχή.



Αποχαιρετήσαμε με το βλέμμα μας την  Έδεσσα, πανέμορφη όπως πάντα έστω και χειμωνιάτικη..


Μας έκανε καλό η βολτίτσα, γυρίσαμε σπίτι και μόλις έκανα να ανοίξω τον υπολογιστή ένα τηλέφωνο..η Ιωάννα από τα μπλοκ ..Love tou love...μου ζήτησε μανιταρόπιτα...δεν χαλώ χατίρι...όταν έφθασε η μανιταρόπιτα έβγαινε από το φούρνο!
Φίλοι μου αυτούς τους δύσκολους καιρούς το μόνο που θα γεμίσει τη καρδιά και τη ψυχή μας είναι οι δεσμοί φιλίας και αγάπης..τουλάχιστον εμάς αυτό μας ευχαριστεί. Ανοίξτε το σπίτι σας με λίγα ή με πολλά όπως κάνανε παλιά οι γιαγιάδες μας..Τα βράδια στα ΣΚ γίνονται πανέμορφα..αν υπάρχει και κάποια κιθαρούλα..άντε καλέ..κανένα CD..
Ολίνα ..αύριο σας περιμένω!!!!!!!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραιες οι φωτογραφίες.Οτι καλύτερο οι εκδρομες...
Καλησπέρα απο το www.radiopoint.gr

Γιούλα Δημιουργίες χαράς είπε...

Γεωργία μου έχω καιρό να σου γράψω. Διαβάζω όμως πάντα τις αναρτήσεις σου. Μου αρέσουν πολύ. Πραγματικά οι φιλίες ενώνουν τους ανθρώπους και γι αυτό τα σπίτια μας πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά. Να είσαι καλά και να απολαμβάνεις την κάθε μέρα την κάθε στιγμή μαζί με τον αγαπημένο σου.

OLINA M είπε...

Γιούπι !!!!!
Πάντα περνάμε υπέροχα μαζί σας!
Το σπίτι σου έχει τη θαλπωρή μιας ζεστής φωλίτσας και σίγουρα θα συμφωνήσουν μαζί μου όλοι όσοι είχουν διαβεί το κατώφλι του.
Θα σου φέρω και ταινίες για το μικρό.
Φιλάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, σήμερα φίλε μου θα έρθει ο ..ειδικός φίλος που σου είπα που θα μου βάλει το πρόγραμμα να σε ακούω..αλλά..να ξέρεις..δεν ακούω και πολύ ραδιόφωνο μέσα στο σπίτι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιούλα Δημιουργίες χαράς, φίλη μου αν το σκεφτείς σε τέτοιους καιρούς μόνο τέτοιοι δεσμοί θα μας κρατούν με το χαμόγελο.Ο ένας πρέπει να είναι δίπλα στον άλλο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, σας έχουμε ..καταχωρίσει σε..παιδιά και εγγόνια...λοιπόν σε περιμένω! Ό άλλος πάει τώρα ..κομμωτήριο να τον δει ο δικός σου όμορφο λέει!!!!!!

Craftlandgr είπε...

τι ομορφο μερος...ποσο μ'αρεσουν οι εκδρομουλες!!!ετσι κι εμεις ανοιγουμε το σπιτι μας για οτι εχουμε,σημασια εχει η παρεα!!φιλια

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα! Πως και δεν τον αξιοποίησαν τον αρχαιολογικό χώρο τον θαμμένο;; Αλλά θα μου πεις, και αυτούς που αξιοποίησαν, ριμάζουν..
Ωραία η βόλτα! Μπράβο! Θα το γεμίσετε δέντρα το κτήμα!!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη η εκδρομούλα σας με ωραίες φωτος.
Καλά πάντα να περνάτε.
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα απο www.radiopoint.gr
Εχθές περασα για καλησπέρα.Εμας μας φτάνει που μας αγαπάτε και μας βοηθάτε με το διαφημιστικο που εχετε.
Εχουμε ανταγωνισμο και η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Ευχαριστούμε που μοιραστηκατε μαζί μας την βόλτα σας, την εκδρομή σας..Ειχα πάει και γω μια φορά στην Εδεσσα και θαύμασα τους καταρράκτες (κι αυτούς εννοείται πρώτη φορά έμαθα γι αυτούς και τους είδα)

kiki είπε...

Να ΄στε πάντα καλά και να απολαμβάνετε τις βολτούλες σας!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα ,είναι κούκλα η Έδεσσα την λατρεύω πόσο μου έλειψε μία τέτοια βόλτα μαζί σας μαμ!!θυμάσαι τα σαλιγκάρια κ το πικ νικ κάτω από το δέντρο?