Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Παρεούλα με όσα αγαπώ!


Είμαι σε ένα στάδιο δημιουργίας φίλοι μου..είμαι σε μία φάση που θέλω να ασχοληθώ με τα..πάντα..




 Κυριακή ...υπέροχη μέρα..ο άνδρας μου έφυγε πρωί πρωί στο κτήμα ( με το σχετικό φιλάκι και την ευχή!!!) για να αρχίσουν με το γαμπρό μας τη τοποθέτηση του θερμοκηπίου.
 Χώθηκα στο εργαστήρι μου να εργαστώ επάνω στην Αγιογραφία που επιτέλους τελείωσα με χίλια εμπόδια αφού...σε λίγο το κουδούνι χτύπησε και ήρθε η..αδυναμία μου η μεγάλη..η εγγονή μου η Βάσια..
Κάναμε παρεούλα μαζί, μεγάλωσε..συζητάμε πια σαν δύο φίλες .Είχε εργασία του σχολείου στα καλλιτεχνικά και της δίδαξα τεχνικές επάνω στον εξπρεσιονισμό..δουλέψαμε μαζί ένα δείγμα..ικανοποιηθήκαμε από το αποτέλεσμα ..σφιχταγκαλιαστήκαμε γελώντας..
Πολλές φορές αισθάνομαι ότι ο χρόνος δεν πέρασε επάνω μου και ότι δίπλα μου έχω μία κόρη μου ή κάποια μαθήτρια μου .Πάντα τα πήγαινα καλά με αυτές..με θυμούνται μέχρι τώρα..με σταματούν στο δρόμο όταν με συναντούν και με χαιρετούν με σεβασμό. Είναι εύκολο φίλοι μου να κερδίσεις την αγάπη τους ..είναι όμως δύσκολο να κερδίσεις το σεβασμό τους.
Την ηρεμία μας λοιπόν τη διέκοψε το επίμονο κουδούνισμα..κοιταχτήκαμε ..αναφωνήσαμε και οι δύο ένα..ΩΧ!..ήρθε η κόρη μου και μαμά της  με τα δύο αγόρια ... άρχισε ο χαμός. Κλείσαμε το εργαστήρι..διπλοκλειδώσαμε τη πόρτα !
Ο Δημήτρης μου είχε μαγειρέψει αποβραδίς γεμιστά, είχα και κοτόσουπα, μπρόκολα (είπαμε..η μανία μου)..όλα αυτά εξαφανίστηκαν από τα μικρά.. είναι χάρμα να βλέπεις μικρά να τσιμπολογούνε τα πάντα μέσα στη κουζίνα!
Όμως η κόρη μου μας έκανε μπισκοτάκια για το καφέ  μόνο που της είπα ότι τα επιθύμησα!


Πάλι τα μικρά τα τίμησαν δεόντως!


Γύρισαν και οι άνδρες μας κουρασμένοι μα ευχαριστημένοι...το θερμοκήπιο βέβαια δεν τελείωσε (12 μέτρα) μα έγινε η δυσκολότερη δουλειά,το μέτρημα με ακρίβεια και  η τοποθέτηση των 14 στηριγμάτων με το τσιμέντο. 
Απόγευμα το σπίτι άδειασε..μείναμε μόνοι να συζητήσουμε την ημέρα μας..η ώρα φίλοι μου που όλα εσείς τα νέα ζευγάρια πρέπει να βάλετε απαραίτητο κομμάτι στη ζωή σας.. Πάρτε το σαν..μαμαδίστικη συμβουλή..
Να ευχηθώ καλή εβδομάδα και να σας δώσω ένα Αχτιδένιο φιλάκι αισιόδοξο, ζεστό και αγαπισιάρικο!

27 σχόλια:

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Τελικά δεν μας ομορφαίνεις την απλή μονότονη καθημερινότητά μας μόνο με τις όμορφες δημιουργίες σου, που μας δείχνεις χωρίς ενδοιασμό, αλλά και με τις όμορφες οικογενειακές στιγμές που μας περιγράφεις με τόση απλότητα αλλά και συνάμα με τόση συγγραφική γλαφυρότητα..
Να είσαι καλά Αχτίδα μου και να μας χαρίζεις απλόχερα την ομορφιά που είτε δημιουργείς εσύ με τα χεράκια σου, είτε βρίσκεται κοντά σου, απόδειξη του πόσο αγαπητή και καλόκαρδη είσαι!
Καλή εβδομάδα να έχουμε..
Καληνύχτα

serenata είπε...

Πόσο όμορφα ξέρεις να κάνεις τα πιο απλά!
Εκεί που βρίσκεται η αληθινή ευτυχία!
Σε φιλώ πολύ:)

irini είπε...

καλη εβδομαδα να εχουμε....

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα μου, ο δραστήριος και δημιουργικός άνθρωπος, δεν γερνά στην καρδιά και την ψυχή! Είναι ένας λόγος που βλέπεις την Βάσια σαν κόρη σου και όχι σαν εγγονή!
Οι εργασίες στο κτήμα καλώς κρατούν και προοδεύουν. Μπράβο στον κ. Δημήτρη. Με το καλό να δει το αποτέλεσμα των κόπων του.
Καλή επιτυχία στην Ιωάννα και τον αγαπημένο της σύζυγο, στο νέο επαγγελματικό τους ξεκίνημα. Να πάνε όλα καλά.
Καλή σου εβδομάδα.

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου τελικά τη μονοτονία στη ζωή μας τη φτιάχνουμε μόνοι μας..η ομορφιά βρίσκεται παντού ακόμα και στα πιο δύσκολα γιατί μέσα από αυτά πολλές φορές ξεπηδούν οι μετέπειτα χαρές.Ζούμε οι δυο μας πάντα το σήμερα, είναι μία συμφωνία που κάναμε..από αυτό βρίσκουμε χαρά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ serenata μου..η ομορφιά η ίδια είναι απλή..όπως ακριβώς η ευτυχία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini μου σ' ευχαριστώ καλή εβδομάδα γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε, σ' ευχαριστώ φίλη μου μα θα δεις κι εσύ ότι σαν περάσουν τα χρόνια περνούν στο ..καθρέπτη και στο σώμα..στη ψυχή και στο μυαλό ..ξεχνούν το ..δρόμο.Σ' ευχαριστώ για τις ευχές γλυκιά μου, εύχομαι όλα να πάνε καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, καλή εβδομάδα κοριτσάκι μου.

Marina είπε...

Καλή βδομάδα!!! Όμορφες δημιουργίες αγάπης!!! Φιλιά!!!

Hfaistiwnas είπε...

Πως να μην θες να ασχοληθείς με όλα αφού ότι πιάνεις γίνεται όμορφο!
Καλή εβδομάδα πια!

Pepi είπε...

Κάθε σου ανάρτηση είναι ένα παράθυρο στη ζωή! Μια όαση στο γκρίζο που μάς περιβάλλει! Ενας λόγος για να ξεκινάμε την κάθε μέρα με χαμόγελο, αισιοδοξία και πολλή μα πολλή αγάπη! Φιλάκια και καλή σου εβδομάδα!

Rena Christodoulou είπε...

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

Ιωάννα (Ayten Aydan) είπε...

Πόσο όμορφη είναι η ζωή όταν είναι ζωή!
Όταν κουβαλά κανείς την αγάπη και το χαμόγελο, μέσα του! Όταν δημιουργεί αλλά και ζει στιγμές! Όταν εκτιμά τις μικροχαρές που φέρνουν την πραγματική ευτυχία!...

Να είσαι καλά Αχτιδούλα! Κι εσύ και η γλυκιά σου οικογένεια!

Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα! ❀~✿

Μαρία Έλενα είπε...

Καλημέρα αχτίδα
Ότι φτιάχνεις είναι όμορφο γιατί βγαίνει από την καρδιά σου η κάθε δημιουργία σου.
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΠΑΩ ..ΚΤΗΜΑ..ΠΑΩ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΨΩ ΤΙς..ΕΡΓΑΣΙΕς..ΧΑ!ΧΑ!ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ..ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΑΣ.

Ριτα Τρικαλα είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΤΙΔΑ!ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ!ΦΙΛΑΚΙΑ!!

SPYRIDOULA είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!Να είσαι καλά και να περνάς πάντα όμορφα!Φιλάκια πολλά!

Handmade by Mika είπε...

Καλη σου εβδομάδα Αχτιδα μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.Καλή εβδομάδα.Απο το www.radiopoint.gr
Οτι θέλετε μπορείτε να μας το ζητήσετε με ενα mail.
info@radiopoint.gr

Magia da Inês είπε...

Lindos trabalhos.

Bom Carnaval!

♫•*¨*•.¸¸
♡°Brasil♡
¸¸.•*¨*•♫

Rena είπε...

Τι όμορφες εικόνες που μας περιγράφεις!!!
Τώρα που είδα τα μπουκάλια σου τα οποία είναι υπέροχα θυμήθηκα τα δικά μου που τα μαζεύω αλλά δεν λέω να τα φτιάξω γιατί σκέπτομαι πως να ξεκολλήσω τις ετικέτες,ξέρεις κανένα κόλπο να μου πεις,εσύ σίγουρα θα ξέρεις.
Φιλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΛΑ ΜΟΥ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ..ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ.ΟΜΟΡΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑΧΕΤΕ!!!ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΩΝΤΗ ΜΟΥ.ΧΧΧΧ ΕΙΡΗΝΗ Κ

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Καλή εβδομάδα Αχτίδα!!!Ολα τα κάνεις να φαίνονται απλά όμορφα αγαπησιάρικα θέλει ταλέντο η υπόθεση και το έχεις όχι μόνο στη ζωγραφική αλλά και στο να βλέπεις την θετική πλευρά της ζωής!!!Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ το όμορφα όλα μανούλα μου!!τα παιδάκια ο νταντούλης μου με το όνειρό του...όλα καλά εύχομαι πάντα

Fanypap είπε...

Καλορίζικο και το μαγαζί της Ιωάννας, τώρα το είδα στην προηγούμενη ανάρτηση. Θα έχουμε το στέκι μας για καφέ όλες μας...Πανέμορφα όλα σου,αλλά τα δύο πρώτα μπουκάλια, μου κλέψαν την καρδιά!!φιλάκια γλυκούλα μου!!