Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ένα τριήμερο γεμάτο..

Καλή εβδομάδα φίλοι μου..όλα να σας πάνε ευνοϊκά στο διάβα της...
Ένα τριήμερο όμορφο, ήρεμο και γεμάτο πέρασα  , εναλλασσόμενες εικόνες και γεύσεις  οικογενειακές.. 
Αν και το κρύο ήταν τσουχτερό ,ο ήλιος ήταν παρόν και έδινε μία άλλη όψη στο χειμωνιάτικο τοπίο.
Βόλτα ένα πρωινό στο κτήμα, επίσκεψη μετά σε φίλους για φαγητό , κουβεντούλα, αγαπημένοι φίλοι. Μετά επίσκεψη στις κόρες..η οικογένεια μας τραβάει μα μετά θέλουμε τη γωνιά μας. 
 Σάββατο πρωί πήγαμε βολτίτσα στη Φράγκων στα μαγαζιά με τα φυτά και τους σπόρους..βιάζεται ο άνδρας μου..αγόρασε τελικά σπόρους για σπανάκι και έκανε μία αναγνωριστική ματιά σε φυτά που δεν βρήκαμε σε φυτώρια. Παράξενο..δεν βρίσκουμε βυσσινιά!!!!!
Το απόγευμα το έριξα στις κατασκευές..βραχιολάκια και σκουλαρίκια έφτιαξα..νέα σχέδια που μου ήρθαν στο κεφάλι .. Τα έφτιαξα, τα χάρηκα και άρχισα να σκέπτομαι που θα τα χαρίσω..πάντα βρίσκω κάποια που τα φοράει και χαίρομαι..
Κυριακή ..επίσκεψη στον οικογενειακό τάφο, κεράκι στα αγαπημένα πρόσωπα και μετά επίσκεψη ..που αλλού; ..στη Μηχανιώνα για φρέσκο ψαράκι και σαλατικά..
Λοιπόν  οι φωτογραφίες τα λένε όλα..Πανέμορφη η πατρίδα μας παιδιά.. μαγευτική η θάλασσα..







Πρόσεξα ότι η θάλασσα έχει τραβηχτεί..κάποτε το νερό έφθανε μέχρι επάνω σχεδόν ..



Κοιτάξτε τις βάρκες..αγγίζουν την άμμο που παλιά δεν την έβλεπες..





Οι βάρκες δεν είχαν ψάρια και έτσι πήγαμε στα μαγαζιά δίπλα της ψαραγοράς.. Εγώ διάλεξα λαχανίδα για σαλάτα...Γαρίδες διάλεξε ο καλός μου , τις ονειρεύτηκε σε ριζότο (!) και πήρε τηλέφωνο τα εγγόνια.. Μέχρι να πάει να τα φέρει εγώ τις καθάρισα και του ετοίμασα τα υλικά σε μπολάκια να μη κουραστεί..
- Γιαγιά μου ήρθαμε..
Αγκαλιές ,φιλία.. χειμώνας έφυγε από το σπίτι σαν από μαγείας.. Μέχρι να μαγειρέψει ο παππούς κάναμε και τα μαθήματα εμείς..
Το σπίτι γέμισε παιδιά ( 5 στο σύνολο ) αφού το απόγευμα ήρθε η συννυφάδα μου με την ανεψιά και την οικογένεια της..χαμός..όμορφος χαμός..Χάρισα και τα βραχιολάκια μου, που το πάτε αυτό!!!!
 Ο Δημήτρης βάλθηκε να φτιάχνει πίτα..κιμαδόπιτα με πράσα κι εγώ μέχρι να τη φτιάξει σκάρωσα στα γρήγορα μία καρυδόπιτα σοκολατένια..Να πω την αλήθεια η εγγονή μου με βοήθησε..εγώ απλά της έδωσα τα υλικά σε σωστές αναλογίες..Μεγάλωσε το κοριτσάκι μου..την λατρεύω..το ομολογώ..
Δοκίμασαν τα όσα φτιάξαμε, καφεδάκι μετά..αποχαιρετισμός και υπόσχεση για νέα συνάντηση.
Όλα μετά έγιναν..περιεχόμενο σε..ταπεράκια και τα πάει ο άνδρας μου στους γνωστούς προορισμούς.. Εμείς οι γονείς η μόνη μας σκέψη είναι τα παιδιά μας..
Φίλησα τα εγγόνια μου αποχαιρετώντας τα..
-Γιαγιά θα ξανάρθουμε..
- Θα είμαι πάντα εδώ γλυκά μου..
Καλή εβδομάδα φίλοι μου ,δημιουργική και ευχάριστη..
Αχτιδένια φιλάκια..όπως πάντα..

22 σχόλια:

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Υπέροχο το τριήμερο σου Αχτίδα μου. Να είναι κάθε ημέρα σου τόσο γεμάτη και όμορφη όπως αυτό το τριήμερό σου. Καλή εβδομάδα.

Δημιουργία είπε...

Καλή εβδομάδα Γεωργία μου,με υγεία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου χθες σε σκεπτόμουνα συνέχεια..πετσετούλα γαλάζια..γαρ!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δημιουργία , Κατερίνα μου σ' ευχαριστώ καλές δημιουργίες.

κορδονέτο είπε...

Να περνάς πάντα καλά και να χαίρεσαι τα εγγονάκια σου.

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλή εβδομάδα μανούλα μου!!μου λείπετε!!αχ γαρίδες...τις λατρεύω!!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Εορταστικό το τριήμερο σου!!!Μέσα σε χαρά και αγάπη ...Πάντα να περνάς ετσι όμορφα και δημιουργικά Καλή μου Αχτίδα Ευχάριστη και δημιουργικά εβδομάδα σου ευχομαι αγαπημένη Γεωργία!!!Φιλάκια πολλα

nikol είπε...

Τι όμορφα περιγράφεις , το τριήμερό σου Αχτίδα μου. Πόσο αγαπώ και εγώ τις οικογενειακές συγκεντρώσεις με τις δυο μου κόρες.
Καλή εβδομάδα γλυκιά μου

Fanypap είπε...

Υπέροχες εκδρομούλες Αχτίδα μου γλυκιά!!! Η Ελλάδα μας έχει πάρα πολλές ομορφιές όντως!!Ευλογημένες-οι που γεννηθήκαμε σ'αυτόν τον τόπο!!!Ένα βήμα έξω από το σπίτι και ανοίγει η ψυχή μας!!! Τη συκιά γιατί την ξεριζώσατε καλέ;; Δεν αγαπάτε τα σύκα;; Εγώ τρελαίνομαι!!Τι χαρά που θα βλέπετε τα δένδρα σας να μεγαλώνουν!!!Εύχομαι όλα καλά, από άνοιξη θα το απολαύσετε το κτήμα, με την ψυχή σας!! Φιλάκια πολλά!

Hfaistiwnas είπε...

Και μετά σου λένε μεγαλώνει η στάθμη της θάλασσας.. μάλλον μικραίνει.
Βυσσινιά; Δεν μπορεί κάπου θα υπάρχει, μήπως επειδή είναι ακόμη Χειμώνας;
Καλημέρα!

KaPaworld είπε...

Αχτιδένια...τι υπέροχες οικογενειακές στιγμές! Τι μαγικά τα λες...τι σημαντικά τα γέλια κι οι φωνές των εγγονιών...Το γεμάτο σπίτι! Φιλιά κι ευχές...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κορδονέτο, καλημέρα γλυκιά μου..καλή εβδομάδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, μας λείπεις..άντε ..έλα ..σου έχω τη ..σφουγκαρίστρα έτοιμη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου, χθες φίλη μου δεν μπορούσα να ανοίξω το μπλοκ σου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikol, καλημέρα, καλή εβδομάδα, φίλη μου για μένα το μπλοκ είναι ένα..κατα κάποιο τρόπο ημερολόγιο..μια κουβεντούλα στο καναπέ μου με φίλες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος , εγώ προσωπικά ..παθαίνω αλλεργία..όμως η συκιά αυτή ήταν τεράστια και παλιά..και γεμάτη κάτω με παρακλάδια άγρια..Θα βάλει καινούργια λέει μα σε γωνία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, δεν βρίσκουμε ούτε σε φυτώρια φίλε μου στην Έδεσσα ούτε στ ίντερνετ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ KaPa, φίλη μου καλημέρα, καλή χρονιά, μα εγώ η ίδια είμαι..οκογένεια.Αυτό γεμίζει την ζωή μου..

Μαίρη (Ginger) είπε...

Βυσινιάαααααααααααα! Εδώ μεγαλώνουν παντού, μόνες τους. Βαριέμαι να τις βλέπω ειδικά που δεν αντέχω τα φρουτα τους. Αλήθεια μπορώ να σου στείλω κάτι από βυσινιά που να το μεταφυτέψεις?

Handmade by Mika είπε...

Να είσαι πάντα καλα να τα χαιρεσαι και να σε χαιρονται Αχτιδα μου!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ѧαяʏ-Ǥιиɢɛя©, καλημέρα φιληνάδα μου.καλέ πως να μου στείλεις βυσσινιά..απαγορεύεται.Που να τη βάλω..Ε! σε ..4 στρέμματα θα βρω μέρος..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mika (Xeirotexnia-Kosmima) καλημέρα καισ ' ευχαριστώ.