Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Κρύο, κρύο μα..καιρός για αγκαλίτσες!

Καλημέρα από μία κρύα πρωινή Θεσσαλονίκη..κάθε εποχή έχει τις ομορφιές της ακόμα και σε κάποιες τέτοιες κρύες μέρες. Δεν είχα κέφια αυτές τις μέρες και από το να σας γκρινιάζω προτίμησα να κάνω αυτό που με ταξιδεύει σε ήρεμα λιμάνια..
Η Αγιογραφία μου πήρε τέλος και σήμερα θα παραδοθεί για να βρει τη θέση της κάπου . Αυτό ξέρετε μου λείπει από το μαγαζί μου . Όταν έδινα μία παραγγελία σε κάποιο πελάτη μου έλεγε με χαρά που θα πάει..σπίτι..σε εκκλησία..σε φίλη..σε συγγενή.. Ξέρετε πόσες φορές έχω νοιώσει συγκίνηση όταν τυχαία σε κάποια εκκλησία ή σε σπίτι έβλεπα δικά μου έργα; 


Χθες μου έκανε παρέα η φίλη μου η Μαιρούλα και μαζί φτιάχναμε στολίδια με πηλό και γλυκιές συζητήσεις όπως μόνο δύο τόσο δεμένες φίλες μπορούν.. Κλείσαμε και ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη για ένα απογευματινό τσάι στο μικρό στούντιο ( το παλιό μαγαζί μου) με τις υπόλοιπες φίλες από το σχολείο . 
Βλέπετε ακόμα έχουμε φιλίες, ακόμα βλεπόμαστε έστω και πιο αραιά μα πάντα συναντιόμαστε με την ίδια εύθυμη διάθεση που τα χρόνια δεν μπορούν να μας  αφαιρέσει!
Ο Δημήτρης ασχολείται τα πρωινά με τις διάφορες εργασίες στο κτήμα, σήμερα θα μεταφερθεί το τροχόσπιτο που αγοράσαμε μα εγώ δεν μπορώ να πάω δυστυχώς.. Ο καιρός μου έχει αφαιρέσει κάθε δυνατότητα και το μπαστουνάκι μου είναι πλέον ανάγκη.. στεναχωριέμαι μα η λογική με κάνει να καταλάβω ότι την Άνοιξη θα πάρω την ..εκδίκηση μου με πολλές εκδρομές εκεί.
 Το πρωί πήγα και σε Οδοντίατρο για ένα νάρθηκα δοντιών, δυστυχώς με την Πάρκινσον μου παρουσιάστηκε ένας νευρικός  σπασμός στη δεξιά μου πλευρά και δαγκώνω τα χείλη , τη γλώσσα και τα μάγουλα μου χωρίς να το νιώθω ακόμα και μέσα στη νύχτα εδώ και ...4 μήνες. Έχει αλιωθεί ακόμα κα η χροιά της φωνής μου.
Για να σκάσει και το χειλάκι σας στο γέλιο και για να δείτε ότι δεν το βάζω κάτω σας λέω ότι μπορεί να αντιμετωπίζω κάποιες δυσκολίες αυτό το καιρό με τη κατάσταση μου όμως δεν μου κρατά η στεναχώρια πάνω από ..2 μέρες όπως είδατε γιατί..γιατί είμαι από τις τυχερές που έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν όπως είμαι ή ..όπως θα γίνω..Δόξα λοιπόν το Θεό και ..όλα θα πάνε καλά. Λέω και να στολίσω τη Τετάρτη , όχι πολλά πράγματα μα ..θα στολίσω!
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους και καλό ΣΚ έστω και κρύο μα έχει και τα καλά του ( προτείνω ..αγκαλίστες και φιλάκια πονηρούλια!)

32 σχόλια:

Νατάσα είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου από την κρύα επίσης Αθήνα... Υπέροχη η αγιογραφία που έφτιαξες...Διαβάζω το ιστολόγιο σου εδώ και λίγο καιρό κι ήθελα να σου πω ότι μου δίνει τέτοια δύναμη... Πολλοί θα πάρουμε την εκδίκηση μας την Άνοιξη(χιχιχιχι)! Καλή δύναμη και καλό Σαββατοκύριακο!!! Φιλάκια πολλά

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου. Μαρέσει που φιλοσόφησες το όλο θέμα και δεν το άφησες να σε πάρει από κάτω....
Έτσι μπράβο σου.
Η αγιογραφία σου είναι πολύ όμορφη. Και όσο για τις βολτούλες στο κτήμα, θα εχεις όλο τον χρόνο λίγο αργότερα να το επισκεφτείς και να αναπληρώσεις τον χαμένο σου χρόνο.
Εξάλλου δεν θα χρειαστεί να περιμένεις και πάρα πολύ καιρό μέχρι την άνοιξη. Έρχονται και οι αλκυονίδες μέρες!!!!
Καλό σαββατοκύριακο

Ριτα Τρικαλα είπε...

Καλημερα Αχτιδα .Κι εδω κρυο και μεσα στο σπιτι μια και δεν αναβουμε καλοριφερ.Ολα με την ελπιδα και τα οικονομικα και τα της υγειας γιατι αλλιως χαθηκαμε!!Δυναμη για να παλαιψουμε!Σε φιλω!!!!

OLINA M είπε...

Υπέροχη έγινε η αγιογραφία σου!΄Αξιζε τον κόπο της!
Τι ζηλεύεις βόλτες μέσα στις λάσπες;
Άσε να κάνουν αυτοί τις άχαρες δουλειές και εμείς θα πάμε σε μέρες ηλιόλουστες και χαρούμενες.
Τρέχω να εφαρμόσω τη συνταγή σου για την αντιμετώπιση του κρύου! (αν και μου πέρασε από το μυαλό μια άλλη εκδοχή....ένα γερό χέρι ξύλο και στους τρεις τους, που μου έχουν γεμίσει το σπίτι χάντρες και χρυσόσκονες...!)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νατάσα μου καλημέρα, σ' ευχαριστώ για τη τιμή που μου κάνεις και για τα καλά σου λόγια..αχ! αυτή η Άνοιξη!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου το ξέρω και δεν σκάω και πολύ γιατί είμαι κρυουλιάρα και δεν μπορώ την υγρασία εκεί..Καλό ΣΚ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ριτα Τρικαλα, φίλη μου τον πήρες το φάκελο σου με το δωράκι μου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κοριτσάκι μου πάω να σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε!

Memaria είπε...

Καλημέρα..κρύο κι εδώ..ο χειμώνας δείχνει πια το αληθινό του πρόσωπο..που θα πάει όμως θα περάσει κι αυτό!!
Η αγιογραφία σου είναι εκπληκτική...
Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!!

Hfaistiwnas είπε...

Να στολίσεις βέβαια και για τα παιδιά!
Τώρα το Χειμώνα κλεινόμαστε στα σπίτια, η Άνοιξη θα είναι ότι πρέπει για σας εκεί!
Τα έργα σου παρόλα όσα αναφέρεις με τα προβλήματα είναι καταπληκτικά!

Eva's blog είπε...

Αχτιδα μου καλημερα!!!!Οντως το κρυο ειναι τσουχτερο σημερα ...Η αγιογραφια σου υπεροχη ,μου αρεσει που εισαι δυνατη ....Συνεχισε να δημιουργεις και να μας εμπνεεις...Σημερα ειναι για κλεισιμο στο σπιτι και χουχουλιασμα...Αυριο μαζευουμε την εκθεση.Πηγαμε παρα πολυ καλα!Φιλακια πολλα!!!!!!

giota είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ.ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ.ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου, να έχεις ένα πολύ όμορφο, χουχουλιάρικο Σαββατοκύριακο!
Φιλιά!

Unknown είπε...

Πολύ όμορφη η εικόνα σου. Εγώ όμως θα μείνω περισσότερο στην ομορφιά της ψυχής σου και στη δύναμή σου να βλέπεις με αισιοδοξία το μέλλον και στον τρόπο που την μεταδίδεις αυτή τη δύναμη και σε μας που πιθανόν πολλές φορές να γκρινιάζουμε περισσότερο από εσένα. Καλές χαρούμενες γιορτές σου εύχομαι με τους δικούς σου κοντά σου!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria), ήμαστε λιγάκι γκρινιαρούληδες..η ζέστη μας πειράζει το κρύο μας παγώνει..νομίζω ότι πιο πολύ φταίει το γεγονός ότι βραδιάζει εύκολα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου αυτό είναι ότι κλεινόμαστε σπίτι από νωρίς πλέον.Καλό ΣΚ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Eva's blog, ήταν φυσικό, οι τιμές ήταν πολλή καλές και τα πράγματα όλα όμορφα.Κρίμα που δεν σας βοηθάμε στο ξεστόλισμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ giota μου σ' ευχαριστώ γλυκιά μου.Καλό ΣΚ να περάσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου μόλις γύρισα από το Τζάμπο..χαμός!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Karatza, αλίμονο αν αφήναμε τη κατάσταση να μας πάρει από κάτω..δεν λέω ότι δεν αγχώνομαι όμως..η ζωή συνεχίζεται κι εμείς πρέπει να αγωνιζόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,καλησπέρα μανούλα μου!!θα τα πούμε τις γιορτές !!ανυπομονώ!!!

Φιλία είπε...

Καλησπέρα Αχτιδούλα μου
Η αγιογραφία σου ονειρεμένη! Πραγματικά, μεγάλη η συγκίνηση να βλέπεις έργα σου σε διάφορα μέρη...
Σου εύχομαι να είναι καλές οι εξετάσεις σου και την Άνοιξη με το καλό, να την πάρεις την εκδίκησή σου!!!!!! Προς το παρόν, κουράγιο, καλή μου!
Φιλιά πολλά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου σε περιμένουμε με χαρά το ξέρεις, πότε θα έρθεις;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φιλία, γλυκιά μου..καλές κακές ..εγώ θα ξεφαντώσω την Άνοιξη( πρώτα ο Θεός δηλαδή).

Unknown είπε...

αχτιδουλα μου γλυκια.. αεικίνητη..πολυταλαντη κ μες στην γλύκα ..καλη κυριακη ευχομαι..η αγιογραφια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ

Marie-Anne είπε...

Πολύ όμορφη η αγιογραφία σου Αχτίδα μου!
Γειά στα χεράκια σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Elena Kaloydia, καλημέρα και καλή Κυριακή να έχεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anne, φίλη μου ευχαριστώ.

drosostalitsa είπε...

Αχτιδούλα μου γλυκιά, σου στέλνω την αγάπη μου και όλη μου τη θετική ενέργεια από τον βροχερό Έβρο!

πολλα φιλιά

Ανώνυμος είπε...

αχτιδενια μου υπεροχη η αγιογραφια σου!φιλακια βασω λαρισα

Unknown είπε...

Καλησπέρα κυρία Γεωργία τι μου κάνης να προσέχεις τώρα με το κρύο ήθελα να ήξερα Καλησπέρα κυρία Γεωργία τι μου κάνης να προσέχεις τώρα με το κρύο ήθελα να ήξερα από πού αντλείς τοση δύναμη

Παρεμπιπτόντως η δύναμη που έχεις μήπως είναι από τους τόσο πολλούς αγίους που έχεις ζωγραφίσαμε με τόση αγάπη ‘αυτή η αγιογραφία σου είναι φανταστική την καλησπέρα από την όμορφη Σπάρτη .


από πού αντλείς τοση δύναμη

Παρεμπιπτόντως η δύναμη που έχεις μήπως είναι από τους τόσο πολλούς αγίους που έχεις ζωγραφίσαμε με τόση αγάπη ‘αυτή η αγιογραφία σου είναι φανταστική την καλησπέρα από την όμορφη Σπάρτη .

ikaxela είπε...

Αχτίδα μου δυνατή και όμορφη! Να σαι καλά και να δημιουργείς. Να μου πεις και μένα που πήρατε το τροχόσπιτο γιατί ψάχνουμε κι εμείς οικογενειακώς. Σε φιλώ!