Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Μία τόσο γεμάτη μέρα που δεν είχε άλλο χώρο..

Καλημέρα , καλημέρα φίλοι μου..με το καφεδάκι μου το σκέτο στο φλιτζάνι και διάθεση για πρωινή κουβεντούλα στο ..καναπέ μου ..μαζί με όποια ανοίξει τη πόρτα μου καί θέλει να τον πιει μαζί μου! 
Χθες είχα καλεσμένες 3 φίλες από την μαθητική μου ζωή στο Καλαμαρί , φίλες που μείναμε μέχρι τώρα να βλεπόμαστε ..γιαγιάδες πια μα..τι γιαγιάδες..!! Όλες ενεργοί πολίτες , γυναίκες ζωντανές που τα χρόνια μας δεν άγγιξαν . Κυριαρχεί σε κοινωνικοκοινωφελές έργο που το ζηλεύω η μία ,την άκουγα να μου μιλά για τις συναντήσεις και την εμπειρία της με οικογένειες που ακόμα κι εγώ διστάζω να συναντήσω. Καλλιτέχνης η άλλη , Αγιογράφος και απασχολούμενη με ότι καλλιτεχνική εφαρμογή φαντάζεστε. Τέλος η γλυκιά μου Μαιρούλα, η αδελφική μου φίλη που σαν γνήσιος Δίδυμος ασχολείται με..όλα..μα με όλα...συν του πιο σημαντικού ..να τρέχει σε όποιον την χρειάζεται!
Τις δέχθηκα στο μικρό μου στούντιο, το παλιό μου εργαστήρι που αρχίζει να γίνεται αυτό ακριβώς για το οποίο τα φτιάξαμε ..ένας χώρος για παρεούλα, φιλοξενία, συζητήσεις καλλιτεχνικές , λιγάκι..κους κους..ε! γυναίκες ήμαστε!!!
Τους έφτιαξα νηστίσιμα μιας και οι τρεις τους είναι.. Αγιάζουσες όπως τις αποκαλώ γελώντας και το δέχονται με ακόμη περισσότερο γέλιο!
Τα μπουρεκάκια μου με λαχανικά έγιναν νοστιμότατα και θα σας βάλω τη συνταγή ( στο άλλο ..μπλοκόσπιτο κουζίνα )για να τα φτιάξετε !



 Τα κλασικά Μελομακάρονα που έφτιαξα πάνω από..80 (!) για να δώσω και στην Ειρήνη μου και σε φίλες γειτόνισσες.



Κλασσικά θεωρώ και για νηστεία τα..Μεθυσμένα με ινδοκάρυδο και ρετσίνα..



Βέβαια έφτιαξα και σαραγλί με φιστίκι Αιγίνης  που με παράπονο λέω ότι δεν δοκίμασαν γιατί δεν μπορούσαν να φάνε άλλο μου είπαν! 



Όμως εγώ το είχα..ψιλιαστεί από πριν και φρόντισα για μικρές πιατελίτσες Χριστουγεννιάτικες με το σχετικό δωράκι γούρι μαζί για να το πάρουν στο σπίτι φεύγοντας και να τα ξαναδοκιμάσουν όλα στο σπίτι.



Η Κλώντη φρεσκολουσμένη και περιποιημένη διάλεξε αγκαλιά!



Σε τέτοιες συναντήσεις οι κουβεντούλες , οι διηγήσεις και τα γέλια δεν σταματούν!



Ανέβηκα σπίτι αργά και πολύ κουρασμένη..τόσο που δεν φαντάζεστε. Στεναχωριέμαι όταν θέλω τόσα να κάνω,θέλω τόσα να προσφέρω όμως πια κουράζομαι εύκολα δυστυχώς.
Εδώ θέλω να ευχαριστήσω και τις φίλες που μου στέλνουν καρτούλες και δωράκια, από χθες στο χέρι μου ..μοστράρει ένα πανέμορφο βραχιολάκι και  στους τοίχους μου γούρια. Ευχαριστώ από ψυχής.Σήμερα θα στολίσω και το δενδράκι μου ..αν τελικά μου το φέρει από την αποθήκη ο άνδρας μου. Τον έδιωξα τώρα..του είπα βρε παιδάκι μου..θέλω να μείνω μόνη στο σπίτι...δεν θέλω βόλτες...γιατί θέλω να ζωγραφίσω μία πινακωτή που μου έφερε μία παλιά πελάτισσα εδώ και τόσο καιρό και δεν λέω να την κάνω..και ντρέπομαι ειλικρινά όταν με τηλεφωνεί.
Λοιπόν..τέρμα η κουβεντούλα, μαζεύω τα..φλιτζάνια του καφέ..άντε στο μπλοκόσπιτα σας..έχω δουλειά να κάνω!
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους και ..αν και δύσκολοι καιροί ..χαμογελάστε και κάντε ότι η καρδιά σας οδηγεί να κάνετε και προσφέρετε ότι η ψυχή σας διαθέτει..ακόμη και μία ευχή!

28 σχόλια:

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα, ωραίες οι φωτογραφίες με όλες τις καρδιακές φιλενάδες να κουβεντιάζετε παρεϊτσα!! Τι όμορφες στιγμές! Έφτιαξες ένα σωρό καλούδια!! Άξιζε όμως η κούραση για μια τέτοια όμορφη συγνκέντρωση, έτσι δεν είναι;; Με το καλό και σύντομα να βρεθείτε και πάλι όλες μαζί!!
Καλή σου ημέρα.

Ριτα Τρικαλα είπε...

Αχ!Τι κριμα να μην ειμαι κοντα !Ειμαι και γλυκατζου!Πολυ ωραια το στουντιο προσεγμενο ακομα και με σεμεν χειροποιητο.Αντε περιμενω να δω στολισμενο σπιτι.Καλη σου μερα.

Tante Kiki είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου... υπέροχα όλα όσα έφτιαξες αλλά δεν κάθεσαι να ξεκουραστείς και λίγο;;;;; Υπέροχα τα καλούδια σου και φαντάζομαι τη νοστιμιά τους... Πολύ όμορφη η συγκέντρωση!!
Φιλιά και καλημέρα!

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!ΧΘΕΣ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙ ΒΛΕΠΩ?ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΙΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΗε!!!!!!!!!!!!!!ΜΙΑ ΓΛΥΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΜΠΕΝΕΙΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΜΑΣ(ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ)ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΕΡ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒ......ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ

Hfaistiwnas είπε...

apapa μου άνοιξες την όρεξη! Περνάτε καλά βλέπω όμως και χαίρομαι! :)

thomi είπε...

αχτιδουλα μου τι ομορφες που ειναι οι παρεες και συγκεκριμενα οι γυναικοπαρεες..με τα καφεδακια και τα γλυκα!
μα αυτα τα χερακια σου τι φτιαχνουν..με συγκινεις και με ενθουσιαζεις!
εισαι παραδειγμα προς μιμηση τοσο ζωντανος ανθρωπος, τοσο δραστηριος!
γλυκεια μου σε φιλω και σε σκεφτομαι

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε., οι φίλες που είδες είναι φίλες από τη 1η Γυμνασίου ακόμα..Και ναι, πέρασα υπέροχα μαζί τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ριτα Τρικαλα, φίλη μου ευχαριστώ για το βραχιολάκι και το δαχτυλίδι σου , δεν σου απάντησα χθες γιατί ήμουν πτώμα και σήμερα πάλι ..ζωγραφίζω να τελειώσω με αυτή τη πινακωτή.Ευχαριστώ από ψυχής, στείλε μου το τηλέφωνο το σταθερό σου με μέιλ για να σε πάρω.Δεν μπορώ να βρω το μέιλ σου.Κάνε μου πρόταση φιλίας στο faceook ( gorgia manasi) για να σε βρω από εκεί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tante Kiki, αχ! Κικίτσα μου τίποτε δεν είναι μπροστά σε αυτά που κάνεις εσύ.Πάντως τα μελομακάρονα μου έγιναν φανταστικά..τα διώχνω από το σπίτι για να μη τα τρώω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ faysal ahmed, φίλε μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ( καλά να είναι βέβαια ο μεταφραστής της google) Θα έρθω στο σαίτ που δείχνεις να σε δω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89 , κοριτσάκι μου χαίρομαι που σου έδωσα έστω λίγη από την αγάπη που νιώθω για όλες σας.Να έχεις καλές γιορτές φίλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, έστω και..σιτεμένες περνάμε καλά..γιαγιάδες βέβαια μα..ιδιαίτερες γιαγιάδες, ζωηρούλες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ thomi, γλυκιά μου η ζωή μου είναι απλά..απλή,με φιλία, αγάπη και όνειρα..Είπαμε ..το ροζ συννεφάκι μου!

Ποδηλάτισσα είπε...

αχ τι τέλεια που περάσατε Αχτιδούλα μου!!!! Το βραδάκι θα έχω και εγώ τις Αρσακειάδες συμμαθήτριές μου για φαγάκι και κρασάκι όμως!!!!! Πάντα νά είμαστε καλά και τέτοια να έχουμε!!!!! Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!

Αντυ είπε...

Ολα τα γλυκά τα έκανες? Αναρωτιέμαι υπάρχει κάτι που δεν έκανες?
Μπράβο κυρία Αχτίδα, χαίρομαι που περάσατε ένα όμορφο απόγευμα. Πάντα γεμάτο να είναι το studiaki.
Πολλά πολλά φιλιά

Katerina V *Pause blog* είπε...

Καλησπέρα!Πόσο ξεχωριστές αυτές οι συνευρέσεις και πόσο σπάνια η αληθινή φιλία!!Δε σταματάμε να ελπίζουμε όμως!!

Μαρια είπε...

Γλυκια μου αχτιδα γεια σου!
Σου μιλαω ετσι γιατι νιωθω οτι σε γνωριζω αυτα τα δυο χρονια που διαβαζω τις αναρτησης σου.Ευχομαι να γινω και εγω μια απο της φιλες σου και να σε γνωρισω καποια στιγμη απο κοντα!

Ανώνυμος είπε...

Καλώς σε βρήκα Αχτίδα!
Υπέροχες οι δημιουργίες σου και υπέροχο το blog σου!
Θα σε προσθέσω στα αγαπημένα μου blogs!
*Η Κλώντη σου είναι σκέτη γλύκα!

Φιλία είπε...

Χρυσοχέρα Αχτιδούλα μας, τι είν' αυτά όλα τα εξαιρετικά εδέσματα που έφτιαξες για τις αγαπημένες σου; Πανδαισία γεύσης και ομορφιάς να τα βλέπει κανείς στρωμένα στο τραπέζι!
Για τέσσερις ήταν όλα αυτά; Εμ πού να φάνε και το σαραγλί μετά οι γυναίκες!
Να είσαι καλά και να καλοδέχεσαι πάντα όσους αγαπάς!!!
Φιλιά

BUTTERFLY είπε...

Εμ με τοσα που εφτιαξες ποσο να φανε πια;;;!!!
Παντα να εχεις γεματο το σπιτι σου και την καρδια σου Αχτιδουλα μου!

myStickland είπε...

Καλησπέρα και απο εμένα!
Πόσο όμορφες είναι οι παρεούλες για κουβεντούλα και γλυκάκια!
Πεντανόστιμα φαίνονται τα καλούδια σου!!
φιλιά και καλή ξεκούραση!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Μπραβο χρυσοχέρα Ακτιδα μας..και να ξερεις πόσο ζήλεψα την παρέα σας!!! τα γλυκα σου....γλυκατσού γάρ...τι ομορφες αυτές οι μικρές επισκεψεις με τις φίλες !!! μας βγαζουν λίγο απο την καθημερινότητα..κορίτσι μου..ολα σου τα γλυκα ωραια..αλλά εγώ λιγουρετηκα τα σαραγλί με το φυστίκι Αιγινης...ΑΧ! τι με κανεις!!!!στηλε συνταγή πλίζζζζζ η βαλε τη καπου να την δούμε; φιλώ σε...φίλη μου

ασωτος γιος είπε...

ε αμάν ρε αχτιδα μου, και ειναι και γιορτες και ολο τρωω γλυκα! δε με λυπάσαι? χάχα! να σαι καλα να σε χαιρονται οι δικοί σου! ωραιες φωτογραφίες
σπιτενιες

Anna είπε...

εχω καιρο να σου γραψω...αλλά η μετακομιση και τα διαφορα άλλα δεν μου αφησαν και πολυ χρονο. ιντερνετ δεν εχω ακομα στο καινουργιο σπιτι...ετσι όλα πηγαν λιγο πισω. Θελω όμως απο καρδιας να σου ευχηθω "Καλά και όμορφα Χριστουγεννα", να προχωρας καλά και τα θέματα υγειας να σε αφησουν ήσυχη!!!! Ο,τι καλύτερο ευχομαι και κυριως κεφια και χαρες και να εναι καλα όλη η οικογεννια σου!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφη η παρεούλα σας μανούλα μου!!ζηλεύω!!πολύ όμορφο το στούντιο!!άντε κ καλή αντάμωση!!

irini είπε...

Γεια σου !!!!
ΜΜΜΜΜΜ....τι νοστιμο φαινονται ολα ...χρυσο χερα.
ανυπονομω να δω τη πινακωτη ζωγραφισμενα.
να εχετε μια καλη μερα αυριο !!!!

Fanypap είπε...

Aχτίδα μου, ζήλεψα λίγο...μόνο λίγο, γιατί από βδομάδα θα έρθω για λίγο αν θέλεις, ένα πρωί να σε δω...φιλάκια πολλά.

Γιούλα Δημιουργίες χαράς είπε...

Αγαπητή Αχτίδα είσαι μια μέλισσα, που εκτός από τις καλλιτεχνικές σου δημιουργίες φτιάχνεις τόσο ωραία πράγματα στην κουζίνα.Και μόνο από τις φωτογραφίες τα χάρηκα.Είσαι μια πολύ ευγενική ψυχή μου έκανε εντύπωση ότι είχες ετοιμάσει τόσα δώρα για τις φίλες της έκθεσης και σ΄ευχαριστώ γι΄αυτό, δεν παρέλειψες ωστόσο τα δωράκια και για τις φίλες που σε επισκέφτηκαν. Ειλικρινά είμαι ευτυχής που σε γνώρισα. Φιλάκια και Καλές γιορτές.