Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Χουχουλιάρικες όμορφες μέρες!


Χουχουλάρικες οι μέρες φίλοι μου, μα μου ..αρέσουν! Βέβαια το κρύο δυνατό και υγρό συγχρόνως στη Θεσσαλονίκη μας έκανε να μείνουμε σπίτι και να ..τρωγόμαστε με τα ρούχα μας γιατί δεν είχαμε κανένα στο τραπέζι μας να μας κάνει παρέα το μεσημέρι της Κυριακής... Μάθαμε να έχουμε πάντα κάποιον και μας ..κακοφαίνεται να μη μοιραζόμαστε τα όσα μαγειρεύουμε με κάποιον.. Θα μου πείτε γιατί δεν πάμε εμείς σε άλλους.. ε! ..μεγαλώσαμε πλέον..αρχίσαμε να θέλουμε τη..γωνιά μας ιδιαίτερα τέτοιες κρύες μέρες.
Ο Δημήτρης έχει πάθει ..αμόκ που λόγω των βροχών δεν μπορεί να μπει  μηχάνημα στο κτήμα να βάλει τη περίφραξη και να το οργώσει..κι εγώ τον ακούω με υπομονή να μουρμουράει και τον παρηγορώ ! Έτσι και δεν φυτέψει τα δένδρα που θέλει φέτος το χειμώνα φίλοι μου την έχω...βαμμένη  όπως λέει και η εγγονή μου!!! Είναι από αυτή τη "πάστα" των ανθρώπων που όταν θέλει κάτι το θέλει ...αμέσως..αν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή..ανυπόμονος και βιαστικός σαν παιδί. Πολλές φορές μου θυμίζει τον εγγονό μου το Πασχάλη που τον μοιάζει κι όλας και ..βιάζεται κι αυτός σε όλα..
Τώρα ελπίζει λέει να κάνει ...κρύο ( πόσο ακόμα;) για να παγώσει λέει η γη και να σφίξει!!!!!
Εγώ πάντως έχω πάρει το..καλοριφέρ αγκαλιά και τη πλεκτή κουβερτούλα της μαμάς μου και όταν δεν φτιάχνω κάτι στο εργαστήρι μου χουχουλιάζω στο καναπέ και του κάνω παρέα στα..ντοκιμαντέρ που βλέπει..
Ευτυχώς σήμερα έμαθα ότι η ψυχοκόρη μου η Αθηνούλα από την Αθήνα έρχεται για τις γιορτές σπίτι μας και το ..γιορτάζω γιατί η Αθηνούλα μου όπως και η Ολίνα είναι για μας ένα μείγμα ..κόρης και φίλης..
Χθες βράδυ βλέπαμε τη ταινία στη τηλεόραση με το ...Τέλος του κόσμου..και συζητούσαμε με τον Δημήτρη μου αν ήταν αλήθεια τι θα κάναμε αν είχαμε τη δυνατότητα να βρούμε θέση στη Κιβωτό που είχαν φτιάξει.. Πάντως συμφωνήσαμε αμέσως ότι θα δίναμε τη θέση μας σε νέα άτομα, θα μέναμε ..σπίτι..χεράκι χεράκι και  ..Θα τρώγαμε μία..μακαρονάδα του σπέσιαλ 3000 θερμίδων για τελευταίο γεύμα .. θα κρατούσαμε  τις εικόνες των αγαπημένων μας στη καρδιά μας , τη Κλώντη στην αγκαλιά μας και θα διαβάζαμε  ( αν προλαβαίναμε ) τα όσα γράμματα μας κρατήσαμε από τη ολόκληρη βαλίτσα με αυτά που κάψαμε.
 Ξέρω..σκάτε στα γέλια..είδατε τι σκέπτονται δύο ..σιτεμένα, ερωτευμένα, μεσήλικα  και ελαφρώς αταχτούλια πλασματάκια; Είδατε ότι και το κρύο έχει τα καλά του γιατί μένοντας σπίτι , στο καναπέ, με τη κουβερτούλα τριγύρω σου συζητάς και φαντάζεσαι  ότι σου έρθει στο μυαλό.
Σας ζάλισα..μα μου αρέσει να σας τα λέω..Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου..


21 σχόλια:

wild rose είπε...

Αχ,μ'αρέσουν όλα αυτά που σκέφτονται τα ερωτευμένα,αταχτούλια πλασματάκια!!

Mani di fata είπε...

ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ,ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΜΕ!ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ!ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ,ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ,ΦΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ.

Αντυ είπε...

Εχει και το κρύο τα καλά του. Μα καλά μακαρόναδα 3000 θερμίδων? Μα τι σκεφτεστε οι ερωτευμένοι! :) Πάντα έτσι κυρία Αχτίδα να είστε,φτου φτου :)
Πολλά πολλά φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ wild rose, το έχουμε το ..κουσουράκι..να ήμαστε αταχτούλια! Γειά σου γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mani di fata , Ιωάννα μου τώρα που τελείωσαν τα μπαζάρ..να δούμε τι θα κάνω όσα φτιάχνω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ, αμ! πουλάκι μου..δεν τα έβαλα τυχαία τα κιλά να πάρει η ευχή.. δεν έχεις φάει φαγητό από τον άνδρα μου..

Ανώνυμος είπε...

αχτιδενια μου,γλυκια μου ερωτευμενη ποσο χαιρομαι που ειστε ετσι!καλως να δεχτειτε την αθηνα σας!πολλα φιλακια βασω λαρισα

Unknown είπε...

Πόσο όμορφα και γλυκά τα λες αχτιδούλα. Δεν σε γνωρίζω παρά μόνο από το blog αλλά πολύ σε συμπάθησα με όλα αυτά που γράφεις και τις αυαισθησίες που έχεις. Μόνο συτεμένα γεροντάκια δε φαίνεστε. Να είστε καλά!!!

BUTTERFLY είπε...

Τι ομορφα που τα περνανε τα πιτσουνακια!
Γιατι καλε καψατε μια βαλιτσα γραμματα;;; Απαπαπα!
Κι εμενα μου αρεσει το χουχουλιασμα, απλα παντα μου χαλαει η διαθεση να σκεφτομαι οσους κοιμουνται εξω με αυτο το κρυο...

Ριτα Τρικαλα είπε...

αχτιδα να εισαι παντα ετσι .το δωρακι σου το πηρα και ευχαριστω πολυ δεν ειδες το σχολιο μου.Σε λιγες μερες θα παρεις και το δικο μου.Φιλια

Marie είπε...

Χα χα χα χα!!!!! Φιλάκιαααα!!!! Καλό βράδυ!

Άννα είπε...

΄Χαχαχαχα! Λοιπόν να ξέρεις οτι κι εμεις με το άντρα μου, χθες βράδυ που βλέπαμε την ταινία , το ίδιο σχέδιο κάναμε! (χωρις την μακαρονάδα!) Σε φιλώ!

marilia είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!! Δεν μπορώ, ψόφησα στο γέλιο με την τελευταία παράγραφο! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Δεν παλεύεσαι!!!!!!!!!

φιλιά... σιτεμένο πλασματάκι! χαχαχαχαχαχαχαχαχα

myStickland είπε...

Τι όμορφες στιγμές που περνάτε!
Πολύ σας καμαρώνω..Μην τον μαλώνεις τον κύριο Δημήτρη..Τον καταλαβαινω..και εγω όταν θέλω κάτι,το θέλω εδω και τώρα αν γίνεται..ανυπόμονη!
Ευχαριστώ και για τη συμβουλή!!Την επόμενη φορά θα τα κάνω με τον δικό σου τρόπο!
Καλό βράδυ!

Mania είπε...

Να είστε καλά και να περνάτε πάντα όμορφα!! Καλές γιορτές να εχετε!!

Pepi είπε...

Λοιπόν, δεν θα το πιστέψεις! Κι εγω που έβλεπα το "Τέλος του κόσμου", έκανα κάτι περίεργες σκέψεις!!! Αλλά, εκεί που θα "μείνω", είναι στο ότι θα έχετε την Κλώντη αγκαλιά: καλά, βρε αχτιδούλα, εδώ επέζησε από βουτιά από το μπαλκόνι, και εσείς θα την έχετε μαζί?????? χαχαχχα!!!
Οσο για τη ...μακαρονάδα, συμφωνώ, και προσθέτω και μια τούρτα -κατα προτίμηση σοκολάτα!!!
Φιλάκια, αταχτούλια πλασματάκια!! Και ..φρόνιμα!!!!!!!!

Fanypap είπε...

Ωραία χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα γλυκούλα μου!!Απόλαυσέ την!!! Θα σε δω μέχρι τις γιορτές, γιαυτό δεν σου εύχομαι από τώρα!!φιλάκια πολλά !!

fotolabida maria είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ!!!!ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ...ΧΟΥΧΟΥΛΙΑΡΙΚΑ!!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!

ikaxela είπε...

Φιλιά πολλά :)

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Άσε και εγώ τα ίδια σκεφτόμουν, αλλά καλά θα ήμουν και μέσα στην κιβωτό! χαχαχαχα!
Εδώ πολύ χιόνι!

Handmade by Mika είπε...

Πανέμορφες οι σκέψεις σας Αχτίδα μου!!Γελασα με το γευμα 3000 θερμίδων χααχχα!! Και εγώ σίγουρα θα ήταν ενα απο τα βασικά που θα έκανα. Θα ετρωγα τηγανιτες πατάτες μέχρι σκασμού!!

Φιλια πολλά