Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Τι είναι φιλία;..


Είναι ένα ερώτημα που το βάζαμε πρώτο πρώτο στα Λευκώματα της μαθητικής μας ζωής!..Μη μου πείτε ότι δεν είχατε Λεύκωμα;..Μη μου πείτε ότι δεν γράψατε σε κάποιες σελίδες του κρυφά κάτω από το θρανίο..Ξέρετε ότι ακόμα έχω το Λεύκωμα του Γυμνασίου μου;..
Σήμερα λοιπόν έκανα 400 χλμ. για να απαντήσω εμπράκτως στο λεύκωμα μου..400 χλμ. να δω τη φίλη μου ..τη κολλητή μου..το Δρομάκι.. για να την αγκαλιάσω και να περάσω μαζί της την ημέρα μου.. Έχω πολλές φίλες ..φίλοι μου..μα "φίλες" έχω μετρημένες   και η Μαρία είναι μία από αυτές..
Τι παράξενο..γνωριστήκαμε πριν..3..4..χρόνια εδώ, στο διαδίκτυο, στα μπλοκ ..δεν θυμάμαι πια γιατί νομίζω ότι την γνωρίζω μια ζωή!
Ήταν η  "χημεία", ήταν η εκτίμηση, ο αλληλοσεβασμός, η ηλικία..ποιος ξέρει..; Μας χωρίζουν χιλιόμετρα, μιλάμε όποτε το θυμόμαστε στο τηλέφωνο και σε κάποιο μέιλ..δεν έχει σημασία, , όταν ανταμωνόμαστε δεν έχουμε κανένα κενό από όσα μας συμβαίνουν, γιατί ήμαστε πάντα " μαζί". Εκείνο που μετρά είναι ότι με καλεί  όταν με χρειάζεται ψυχικά κι εγώ την αναζητώ όταν αισθάνομαι διαλυμένη από κάτι.. είναι γραφτό μάλλον το όνομα Μαρία να με κυνηγά και οι τρεις φίλες μου να λέγονται έτσι..
Στο Κεχρόκαμπο λοιπόν φίλοι μου..με ξύπνησε ο βάρβαρος άνδρας μου από τις 7 το πρωί λέγοντας μου: 
- Ξύπνα.. θα σε πάω στη φιληνάδα σου τη Μαρία  στη Καβάλα! ( ο γλυκούλης μου!)
Η Κλώντη βέβαια ..μαζί μας, πάει επίσκεψη στη φίλη της την Λούνα!


Στο δρόμο κάπου στα βουνά ένα αδυνατισμένο αδέσποτο τσομπανόσκυλο τραυματισμένο μάλιστα στη μύτη καθότανε σε ένα κιόσκι και περίμενε τι;..μα τον άνδρα μου με τις κονσέρβες για τα αδέσποτα!


Τι είναι φιλία;..νομίζω η ανοιχτή αγκαλιά της Μαρίας και του Χρήστου, τα δάκρυα της που πήγα να τη δω και η δική μου γλυκύτητα στη ψυχή μου μέσα που χώθηκα στην αγκαλιά της.. Ήμουν τυχερή γιατί ήρθε και η κόρη της η Κόκκινη Ομπρελίτσα που είχα καιρό να την δω , η φίλη της κόρης μου..
Θρονιάστηκα στο καναπέ ..και πιάσαμε τη κουβέντα κάνοντας το χρόνο και την απόσταση που μας χωρίζει αόρατη πλέον..
Λοιπόν το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δένδρο για φέτος το είδα ΕΓΩ..στο σπίτι της..και βέβαια θα σας το δείξω..καθώς και μερικά όμορφα από αυτά που μόνο τα χρυσά χεράκια της Μαρίας ξέρουν να φτιάχνουν.


Αν έπρεπε να  σας τα δείξω όλα θα θέλαμε ατελείωτο χώρο στην κουβεντούλα μας σήμερα..Προσέξτε το δαντελωτό κάλυμμα στις πετρούλες της; Στόλιζαν σε δίσκο το πεζούλι από το τζάκι τους..


Μια όμορφη  γωνιά γεμάτη με αντικείμενα αγαπημένα..


Στο τζάκι επάνω ένας Άγιος Βασίλης από τα χεράκια της επάνω σε μία κολοκύθα..δίπλα στη δική μου πέτρινη γοργόνα παλιό μου δωράκι που με τιμά η θέση του στο σπίτι της.




Πόσο γρήγορα περνά η ώρα με κουβεντούλα και φίλους σαν κι αυτούς.. Μαρία ,Χρήστο σας ευχαριστούμε..θα μου λείψεις φιληνάδα μέχρι την ..επόμενη συνάντηση  !
Φύγαμε νωρίς να μη μας πιάσει η νύχτα μα μας πρόλαβε το φεγγαράκι ..μισό..ξαπλωμένο με σκιά ολόγυρα ..που σημαίνει ότι αύριο θα κάνει κρύο..
Μια στάση στα εγγόνια μας..ένα κομμάτι γλυκό της Ιωάννα όνειρο..και σπίτι..λίγη παρεούλα μαζί σας και μετά ύπνο..Γιαγιά είμαι..έστω και ..αταχτούλα για τα 60 μου χρόνια.
Αχτιδένια φιλάκια και εύχομαι μία καλή εβδομάδα φίλοι μου!

25 σχόλια:

Δημιουργία είπε...

Καλή εβδομάδα Γεωργία καλά να περνάς.

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Oμορφη ανάρτηση αγαπησιάρικη και γαλήνια...την χάρηκα..σου εύχομαι μία ευχάριστη και δημιουργική εβδομάδα..Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφα που τα είπες μανούλα μου!!!τι τρυφερή ανάρτηση.το όμορφο να έχεις ανθρώπους τέτοιους στην ζωή σου..αυτό είναι η ουσία!!

foufoula89 είπε...

ΟΜΟΡΦΗ ΓΛΥΚΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑΙ!!!!!!ΖΗΛΕΥΩ !!!!ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΡΥΑ ΖΩΗ ΜΑΣ .....ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλή εβδομάδα

Ανώνυμος είπε...

αχτιδενια μου πολυ ομορφη η κλωντη σου!τι φορεμα!περασες καλα με την μαρια σου,πολυ χαιρομαι που εχεις καλες φιλες γιατι ειναι χρυσος οι καλοι φιλοι στη ζωη μας!φιλακια βασω λαρισα

Μαίρη (Ginger) είπε...

Ζήλεψα Αχτιδενια μου γιατί σκέφτηκα ότι η πιό κοντινή μου φιλενάδα είναι πολλά περισσότερα χιλιόμετρα μακρυά καί είναι αδύνατον το πήγαινέλα σε μιά μέρα μέσα. Είναι όμορφο που περιτριγυρίζεσαι από θαυμάσιους ανρώπους. Τι όμορφη που ήταν η Κλωντούλα με το κόκκινο φορεματάκι της. Πάντα τέτοιες όμορφες στιγμές να μοιράζεσαι γλυκειά μου. Καλή σου βδομάδα γιά αύριο και πολλά φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δημιουργία, καλημέρα Κατερίνα μου καλή εβδομάδα να έχεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου, συγκινούμαι όταν μιλώ για ανθρώπους που αγαπώ.Η φιλία και οι καλές σχέσεις με τους γύρω μας θα μας κρατήσουν σε αυτές τις άσχημες εποχές φίλη μου .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου περάσαμε και από τα " μέρη " σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, άντε..έλα κι εσύ σε μένα..για να γνωριστούμε και να περάσουμε καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, καλημέρα και καλή εβδομάδα και σε σένα γλυκιά μου..όλα να σου πάνε καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ βασω λαρισα, έχω μία φίλη δίπλα μου που μου τα έραψε..σε πολλά χρώματα για..σικ εμφανίσεις!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ѧαяʏ-Ǥιиɢɛя©, καλημέρα φίλη μου..είμαι λίγο σουρτουκάκι και δεν σκεπτόμαστε τις αποστάσεις οταν θέλω να δω κάποιον που αγαπώ.

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδούλα μου ένας θαυμάσιος άνθρωπος σαν και εσένα... δεν μπορεί παρά να περιτριγυρίζεται από θαυμάσιους φίλους!!!!! Να περνάς πάντα τόσο όμορφα με αυτούς που αγαπάς!!! Πολλά φιλιά καλή μέρα και καλή εβδομάδα!!!!

Υ.Γ. Μοντελάκι η Κλώντη..... τι υπέροχο φουστανάκι είναι αυτό!!!!!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Όλα όμορφα αλλά το ομορφότερο το φορεματάκι της σκυλίτσας σου! Ήταν κούκλα για την επίσκεψη!
kathy by anthomeli

Ριτα Τρικαλα είπε...

Καλημερα Αχτιδα τετοια γιαγια μακαρι να γινω κι εγω να εισαι καλα με τον αντρουλη σου να γυριζεται να χαιρεσαι τους φιλους τα εγγονια και ολα οσα σε ευχαριστουν καλα η Κλωντη μοντελο φιλια!

Marie είπε...

Τι όμορφα! Πάντα τέτοια Αχτίδα μου! Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

OLINAM είπε...

Έτσι είναι...όποιος δίνεται και αγαπά με την ψυχή του, αξιώνεται φιλίες σαν τη δική σας.
Τι υπέροχο σπίτι...πανέμορφη και η κολοκύθα, και το δέντρο και οι χιονονιφάδες στα κλαδάκια...χρυσοχέρα και εκείνη όπως και εσύ!
Φιλάκια, λοιπόν, και στις δυο σας!

princess είπε...

Αχτιδούλα μου, τι όμορφα που πέρασες! Πάντως εμένα και από τις 6 να με ξυπνούσαν, αν ήταν για τέτοια βόλτα θα πέταγα τη σκούφια μου! Το σπίτι της φίλης σου Μαρίας φαίνεται ζεστό και φιλόξενο!

Fanypap είπε...

Kαλή σου εβδομάδα γλυκιά μου Αχτίδα!!! Ωραίο ταξιδάκι, αξίζει όταν είναι για αγαπημένα πρόσωπα!!Να περνάτε καλά!!!φιλάκια πολλά!!

Unknown είπε...

ομορφο το ταξιδι σου κ ομορφες οι εικονες που μοιραστηκες μαζι μας..να σαι καλα

Unknown είπε...

Καλη Εβδομαδα Αχτιδα μου πες στον Δημητρακη σου να χαση το δρομο προς την Σπαρτη να σε γνωρισω και εγω ειναι πολυ ομορφα καλο βραδυ

Penelope είπε...

Μου "έφτιαξες" το πρωϊνό μου σήμερα Αχτίδα μου, γιατί κι' εγώ έτσι μια καλή μου φίλη σκεφτόμουνα που έχω καιρό να την δω κι' ας μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο...

Το φουστανάκι της Κλωντίτσας ΤΕΛΕΙΟ.

ZouZouna είπε...

Φιλία, ανθος ιερόν
οπου ανθεί σπανίως
κι όταν ανθίσει κάποτε
θα μείνει αιωνίως !!

αυτό ξέρω απο την γιαγιά μου!