Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ένα νέο ξεκίνημα ας είναι το μέλλον..


Μια φορά και ένα καιρό...


 Πριν πολλά χρόνια μια τέτοια μέρα , φοιτήτρια ,τη πέρασα σε..κρατητήρια.. η γενιά μου δυστυχώς πρόδωσε τα όσα πίστευε κι ..εμένα μαζί ..
Εγώ ...η γιαγιά ..τώρα διαβάζω παραμύθια πιστεύοντας με αισιοδοξία ότι αυτά τα παιδιά..η δική τους γενιά..στη δική τους σειρά ..θα φτιάξουν ένα νέο κόσμο έχοντας σαν κακό παράδειγμα τα δικά  μας λάθη..


Αχτιδένια φιλάκια...

16 σχόλια:

liana είπε...

nai nai oloi hrwes ginate..............liana

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

είπα να αλλάξω λίγο το προφίλ μου και να ασχοληθώ με τις συνταγές μου...όσο για τον Δημητράκη ζει σ'άλλο κόσμο..όπως σου εκμυστηρεύτηκε σήμερα, "όταν ήταν γάτα έτρωγε κροκέτες"

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ liana μου δεν ήμουν ποτέ ήρωίδα..με συνέλαβαν απλά γιατί γύριζα από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα σε ώρα που είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία.Μου έκαναν έλεγχο και είχα ταυτότητα Πολυτεχνίου, έφαγα ξύλο στην ασφάλεια ( κατα..λάθος..) .Σώθηκα χάρη σε μία φίλη μου.Δεν είμαι πλασμένη για φωνές και αγώνες τέτοιους φίλη μου, τότε μάλιστα ήμουν και φρεσκοχειρουργημένη από κύστεις στις ωοθήκες.Μπορώ να σου πω ιστορίες ολόκληρες από εκέινες τις μέρες..ιστορίες που ούτε καν φαντάζεσαι δυστυχώς..Ας έρθει η Δαμανάκη να μιλήσει μπροστά μου .....πολλές φορές διάφορες καταστάσεις γίνονται κατα , ..λάθος..Η κατάληψη έγινε στη αρχή σαν διαμαρτυρία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Chef At Home, κόρη μου άλλαξες προφίλ ; Αύριο πάω στη Καβάλλα στη φίλη μου γτο Δρομάκι..έφτιαξα και γλυκό μα όχι σαν το δικό σοπυ!

Memaria είπε...

Όλοι μας ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο..
Καλά έκανες κι απάντησες στη Λιάνα..να μαθαίνουν όλοι τι ακριβώς γινόνταν εκείνη την περίοδο..
Καλό βράδυ αχτίδα μου..φιλιά πολλά!

myStickland είπε...

Συμφωνώ με τη Μαρία!!!
Καλή συνέχεια!!!
Φιλιά:)

vivi ka είπε...

Οι γονείς μου.... μου έχουν μεταφέρει το κλίμα εκείνης της εποχής. Κανένας και τίποτα δεν θα μου σβήσει την φρίκη στα προσώπά τους όταν μιλούν για εκείνη την περίοδο. Καλό ξημέρωμα! Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδενια μου μου διαβαζε παραμυθια και ονειρεψου ενα καλυτερο αυριο για ολους!φιλακια!βασω λαρισα

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,έχεις απόλυτο δίκιο μανούλα μου!!!!καλημέρα φιλάκια!!!!μου λείπεις κ κρατάω την όρεξή μου για τα χριστούγεννα..

Μαρία Χ. είπε...

‘Aγαπητή’ Λιάνα,

Αν κάποιοι έγιναν ήρωες, κατά λάθος ή επίτηδες, κι αν κάποιοι απ΄αυτούς τους ήρωες διέψευσαν τα όνειρά τους ή τα όνειρα των υπολοίπων με τη μετέπειτα πορεία τους, δεν δίνει σε καμιά περίπτωση το δικαίωμα σ’ εμάς τους υπόλοιπους να ειρωνευόμαστε, ούτε να επιχειρούμε ξαναγράψουμε την ιστορία, ούτε, πόσο μάλλον, να μην ενθαρρύνουμε τα δικά μας παιδιά να ονειρεύονται και να ελπίζουν και να πιστεύουν ότι οι ήρωες ζουν και βρίσκονται ανάμεσά μας.

Αχτίδα μου καλημέρα!

liana είπε...

axtida,mporeis na dexteis th sygnwmh mou;htan ena akyro sxolio mou.de tha apanthsw se kammia....agaphth filh.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Η ΛΙΑΝΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑΝ.

Unknown είπε...

Πλέον τους έχω σιχαθεί όλους και όλα και τους γύρισα την πλάτη!!!!!!! Προσεύχομαι μόνο στο Θεό να έχει όλο τον κόσμο υπό την σκέπη του!!!!!!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Δυστυχώς θα συμφωνήσω ότι πολλοί έγιναν κατά λάθος ήρωες, γιατί βρέθηκαν κάπου συμπτωματικά. Και οι πραγματικοί ήρωες, ήταν αυτοί που δεν έγιναν πρωτοσέλιδα, ή που δεν πήραν αξιώματα μετά από χρόνια, εκμεταλλευόμενοι "όσα πέρασαν"", κατά τα λεγόμενά τους...
Και μακάρι η γενιά των παιδιών μας να παραδειγματιστεί από τους αγώνες της γενιάς μας και της προηγούμενης από τη δική μας, να αποφύγει τα λάθη που κάναμε όλοι μας, και να μας αποδείξουν περίτρανα ότι "δεν τα φάγαμε μαζί" και να διώξει αυτούς που "πραγματικά" τα έφαγαν και μας έφεραν μπροστά στο χείλος του γκρεμού!
Αχτίδα μου να έχεις μία όμορφη εβδομάδα και να συνεχίσεις να διαβάζεις παραμύθια στα εγγόνια σου και να ονειρεύεσαι μαζί τους ένα καλύτερο μέλλον!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλοι μου δεν θα δώσω συνέχεια, δεν είμαι ένα πολιτικοποιημένο άτομο.Εγώ έζησα αυτή την εποχή με όλες τις ασχήμιες από τη πλευρά της Χούντας, όμως δεν θα συγχωρέσω αυτούς που ονομάστηκαν καταλάθος ήρωες και που αργότερα έγιναν κάποιοι " στην εξουσία" να προδώσουν τα πιστεύω τους για χρήμα και ευφημία..Ντρέπομαι γιατί κάποιους τους γνώρισα προσωπικά ..σαν νέα..σαν συμφοιτητες.Τέλος..Η σημερινή κατάσταση τα λέει όλα..

Φιλία είπε...

Κι' εγώ το ίδιο ελπίζω για τα δικά μου μικρούλια. Μακάρι να φτιάξουν ένα κόσμο καλύτερο...... Γιατί εμείς τα κάναμε... άσε μην πω καλύτερα!!!!
Φιλάκια Αχτιδένια μου