Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

19η μέρα..μια μέρα με δύο ..όψεις..

Σάββατο σήμερα και ξεκίνησε άσχημα..Όλη νύχτα είχα πόνο στη κύστη που έβγαλα στη μέση, ξύπνησα με λίγο πυρετό και οι νοσηλευτές είδαν ότι είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και με φλεγμονή. Ήρθε χειρούργος και σε χρόνο 0 μου έκαναν διάνοιξη με τοπική νάρκωση. Δυστυχώς δεν μπορεί να αφαιρεθεί τώρα παρά μόνο μετά την αντιβίωση που μου άρχισα όταν θα φύγει η φλεγμονή.. Πόνος φίλοι μου μα και ανακούφιση από την διάνοιξη και συγχρόνως η ..γλυκιά μου Πάρκινσον βρήκε έδαφος να μου χτυπήσει ξανά τη πόρτα όπως κάθε φορά που συγχύζομαι.. Ήρθε και ο άνδρας μου, κρύωνα φοβερά ,με πήρε βόλτα με το καροτσάκι στον ήλιο να πιω καφέ..ηρέμησα λίγο..μα όχι ώστε να είμαι εντελώς καλά.. 
Η άλλη όψη..τις 3.30 ήρθαν για τη φυσιοθεραπεία μου..ο Αργύρης έφυγε με άδεια μιας εβδομάδος και μου έκανε... δώρο την Βιργινία τη  προϊσταμένη στο τμήμα.. Με εξέτασε για να με γνωρίσει και μου είπε χαμογελώντας ότι με κρίνει ικανή για το επόμενο βήμα..Με πήγε στην κάτω αίθουσα μου πήρε από τα χέρια τη περπατούρα και μου έδωσε μία πατερίτσα χειρός.. 
Μου χαμογέλασε και μου είπε: - μπορείς..ας κάνουμε δοκιμή.
Έμεινα παγωμένη, φοβόμουνα , είχα και το ..τρέμουλο ακόμα.. Μου έδειξε πως να το κάνω, με παρότρυνε..δοκίμασα..αν ξέρατε πόση προσπάθεια και φόβο έχει η πρώτη φορά.. Τα κατάφερα..δεύτερο βήμα..στην αρχή με κρατούσε, μετά τράβηξε το χέρι της..διέσχισα την αίθουσα και με έκοψε κρύος ιδρώτα.. Τα κατάφερα..ένοιωσα όμορφα..
-Τα κατάφερα της είπα..
-Τότε ας πάμε λίγο πιο στα δύσκολα..μπορείς..σου το διαβεβαιώνω..
Με πήγε στη σκάλα την ειδική που μας κάνουν ασκήσεις..της έδειξα ότι μπορώ να σηκώσω το πόδι μου μέχρι το 2ο σκαλί μα ποτέ δεν το ανέβηκα..ούτε καν το πρώτο..
-Ας προσπαθήσεις μου λέει και μου έδειξε πως να το κάνω.. Ανάσα βαθιά και..ανέβηκα το πρώτο σκαλί, μετά το δεύτερο , το τρίτο και έφθασα στη κορυφή.. Κατέβασμα..άλλη μέθοδος..τα κατάφερα.. Με πήγε στην άλλη μεριά της σκάλας, τα σκαλοπάτια από εδώ είναι πιο ψηλά.. Δοκίμασα..πονούσα λίγο ..έφθασα στο 2ο..με σταμάτησε..
Είμαι ικανοποιημένη και με το πόσα κατάφερα..Την αγκάλιασα και τη φίλησα..Νομίζω ότι αυτό σημαίνει..ευγνωμοσύνη!
-Σ' ευχαριστώ της είπα..
-Μη χαίρεσαι.. μου λέει.. σου έχω ακόμα κάτι περισσότερο να γιορτάσεις αυτή τη μέρα.. Με πήγε μέχρι τη κεντρική σκάλα του Κέντρου, η πισίνα κάτω φαινότανε σαν ένα φως.. Με το δεκανίκι έφθασα μέχρι την άκρη της . Μου έδειξε τη κουπαστή και πως να ανέβω..μία αληθινή σκάλα..
- Πες πως έφθασες στα..οκτώ σκαλιά της πολυκατοικίας σου!
Το πρώτο βήμα δύσκολο, πονούσε το χέρι μου από τη δύναμη που έπρεπε να βάλω σε αυτό για να στηριχτώ.. όλα είναι δύσκολα στην αρχή..
Τα κατάφερα φίλοι μου..ανέβηκα τη σκάλα..Ξέρω ότι κάποιοι θα πουν γελώντας: -σιγά το κατόρθωμα..
 Τα κατάφερα φίλοι μου, για μένα ΕΊΝΑΙ κατόρθωμα...μου ήρθε να βάλω τα κλάματα.. Πήγαμε μέχρι το δωμάτιο μου έτσι..οι νοσηλευτές μου έλεγαν σε όλο το διάδρομο ..μπράβο..Μπήκα στο δωμάτιο μου και φώναξα στην Ευγενία :
-Σου έχω έκπληξη ..κοίταξε με..πάει η περπατούρα...
Η Βιργινία μου είπε με χαμόγελο να ξαπλώσω και να ξεκουραστώ πια.. από Δευτέρα αρχίζω και πισίνα, πήρα το Δημήτρη να του το πω πανηγυρίζοντας και να του ζητήσω να μου φέρει πατερίτσα πλέον..
Δύσκολη και Εύκολη μέρα μαζί, Προσπάθεια και Νίκη..είμαι χαρούμενη για όλα αυτά..Θεέ μου σ' ευχαριστώ!
Φίλοι  μου να περάσετε μία όμορφη Κυριακή.. 
Αχτιδένια φιλάκια από μία φωτεινή Αχτίδα!

26 σχόλια:

Unknown είπε...

φυσικα κ ειναι κατορθωμα γεωργια μου..αχτιδουλα μου γλυκια..,ποσο λατρευω την γραφή σου που γινεται εικονα στα ματια μου..με τις περιγραφές σου ειμαι εκει κοντα να το ξερεις..ειμαι σιγουρη οτι αυριο θα τα πας ακομη καλυτερα..η σκεψη μου σε σενα..πολλα φιλια σμουτς ματς

Marina είπε...

Ζήτω και πάλι ζήτω!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μπορεί και τα απλά να είναι κατάκτηση όταν είσαι ανύμπορος, αλλά δεν παύουν να είναι μια σπουδαία νίκη που την εκτιμάμε μόνο όταν βρεθούμε στην ανάλογη κατάσταση!!!Μια δοκιμασία περνάς, για να εκτιμήσεις ακόμα παραπάνω τη ζωή! Πόσο χαίρομαι για σένα...!!! Περαστικά με τη μέση σου!
ΥΓ: Αυτό το μπαστουνάκι που κρατάς είμαστε όλοι εμείς οι φίλοι σου που σε αγαπάμε, γνωστοί και άγνωστοι! Πάρε αγάπη και δύναμη απ'όλους μας!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Τι πρόοδος είναι αυτή! Πολύ χαίρομαι. Και το καλύτερο είναι η αχτιδένια διάθεση που κάνει τους πάντες να βλέπουν τη ζωή λίγο πιο ροζ!
Καλή ξεκούραση ως την δευτέρα που θα αρχίσεις τις βουτιές!

marilia είπε...

:)

γλυκοφιλάκι

mammy on line είπε...

Πόσο χάρηκα Αχτιδούλα μου!
Χίλια μπράβο και ναι ήταν μεγάλο κατόρθωμα αυτό που έκανες.Εσύ όλα τα μπορείς μας το δείχνεις κάθε μέρα και πιο πολύ.
Και ακόμα καλύτερα θα είσαι από Δευτέρα και στην πισίνα ποιος σε πιάνει μετά. Καλή Κυριακή να έχεις και μόνο ευχάριστη διάθεση.Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,συγκινήθηκα μανούλα..είδες?όλα πάνε πολύ καλά!!άντε τώρα ποιός μας πιάνει !!!!σε φιλώ γλυκά κ σ'αγαπώ πολύ!!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Και τα δύσκολα θα γίνουν εύκολα! :)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μπράβο Αχτίδα μου, πολλά μπράβο!!!
Είδες που όλα γίνονται???
Ολα θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα πλέον!
Φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

EΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΜΟΛΙΣ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΈΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ. ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΨΥΧΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ..ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ..ΟΛΟΥΣ..

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μια φανατική σας αναγνώστρια εδώ και πάρα πολύ καιρό..Δεν θυμάμαι καν από πότε..Πάντα σκεφτόμουν να σας αφήσω ένα σχόλια αλλά πάντια δείλιαζα..Σήμερα όμως και με αφορμή την ανάρτηση σας ήθελα να σας πω μπράβο..Είστε το πιο αισιόδοξο και καλοσυνάτο άτομο που έχω γνωρίσει..που παρά τις δυσκολίες δεν το βάζετε ποτέ κάτω..Είστε η γυναίκα που θέλουν όλοι για φίλη τους..Η μητέρα που θέλουν όλα τα παιδιά για μάνα τους και η γιαγιά που θέλουν όλα τα εγγόνια..Έχετε καταφέρει γιατί το αξίζετε να χέτε δίπλα σας από όσα μας γράφετε καθημερινά έναν άνθρωπο πραγματικά διαμάντι..Είστε πολύ τυχερή γι'αυτό και για το πόσο όλους εμάς μας έχετε κάνει να σας αγαπήσουμε..Μην το βάζετε ποτέ κάτω..Χαίρομαι που σας γνώρισα και σας μίλησα έστω και μέσω ενός σχολίου..Μακάρι να σας ήξερα και από κοντά..Καλή συνέχεια και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε..Μαρίνα

Ανώνυμος είπε...

Όλα να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Οι μέρες στο κέντρο να περνούν γρήγορα,οι πόνοι να γίνονται πιο ήπιοι και το χαμόγελο και η αισιοδοξία να μη σβήσει ποτέ από το πρόσωπό σου.
Να έχεις ένα όμορφο και ήρεμο βράδυ.
Βαρβάρα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ .Μαρίνα μου αν και κουρασμένη κάνω εξαίρεση και απαντώ γιατί με συγκινεί και με εκπλήσει πάντα ότι έχουν ενδιαφέρον όσα γράφω κάθε μέρα.Πολλές φορές σκέπτομαι ότι είναι εγωιστικό να σας κουράζω..Σ' ευχαριστώ φίλη μου, δεν είμαι κάτι το διαφορετικό ..έχω χίλια ελαττώματα πίστεψε με..δεν έχω θάψει μέσα μου ακόμα το "παιδί"που κρύβω μέσα μου, είμαι κακομαθημένη από αγάπη και κουραστική με τις αλλοπρόσαλλες ψυχικές μεταπτώσεις μου.Όμως..αγαπώ..με δύναμη και ειλικρίνεια, παλεύω με όσα μου εναντιώνονται..και μη λες ποτέ ότι δεν μπορεί να συναντηθούμε..ποτέ δεν ξες...ευχαριστώ από καρδιάς..

Άννα είπε...

Σα τη ζωή, σαν το καιρό, σα τον ερωτα: κλαμα και γελιο πάνε αντάμα! Ετσι δεν είναι; Μπράβο για τη σκάλα και μπράβο που κάθε μέρα δίνει τη δική σου μάχη και την κερδίζεις! σου στελνω ένα γλυκο φιλάκι!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αυτήν την νικη ΑΧΤΙΔΑ μου θα την βλεπεις κάθε μερα απο εδώ και περα...ένα βήμα την φορά ειπαμε και εσύ τα έκανες μαζεμενα...αυτό κι αν είναι κατόρθωμα.!!!θα σου αφιερώσω
μια μαντιναδα μου..γυρω απο την σημερινή σου χαρμολύπη...

Χαρα και πόνος παν μαζί...
πιασμενα χέρι χέρι...
και ας βρεθει ενας άνθρωπος ..
να πεί πως δεν το ξερει.!!!!

Τα καλήτερα ειναι μπροστά.... φιλια..

serenata είπε...

Μπράβο Αχτίδα μου!!!
Μπράβο και ξανά μπράβο!!!!!
Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι για σένα.
Σε σκέφτομαι πολύ.
Τα καλύτερα έρχονται.
Να σκεφτεσαι μόνο θετικά!
Σε φιλώ πολύ πολύ:)))

Gyro είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Elena είπε...

Αχτιδούλα μου..χάρηκα πάρα πολύ με την πρόοδο σου....μπράβο..μπράβο...μπράβο..!!! Καληνύχτα καλή μου!!!!!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Μπράβο σου. Πολλά μπράβο κυρίως για την προσπάθειά σου και για το υπέροχο αποτέλεσμα. Και από Δευτέρα που θα μπεις και στην πισίνα όλα θα γίνουν καλύτερα.
Μετά την πρωινή αναποδιά ήρθε το υπέροχο αποτέλεσμα. Καλό ξημέρωμα να έχεις, όπως επίσης και μία όμορφη Κυριακή.

maria είπε...

Μπράβο κορίτσι μου, ακόμα μια μέρα νίκησες τις δυσκολίες.
Αυριο θα είναι ακόμα καλύτερα.
καλό ξημέρωμα

fantaizi είπε...

Αχτιδουλα μου οτι και να πω ειναι λιγο.Πρωτον και πανω απ ολα καλη αναρωση σιδερενια και περαστικα.Δεν ειχα υπολογιστη εδω και δυο μηνες και αλλαξα κινητο και δεν εχω τα τηλ σου.Οταν μπορεσεις στειλτα μου στο μειλ.Πο΄΄α πολλα φιλια πολη αγαπη και προσευχες να γινεις γρηγορα καλα

Maria είπε...

ΕΝΑ ΜΕΕΕΕΕΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!Τ ΑΞΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΧΗΤΡΙΑ!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΑΚΙ!ΥΠΝΟ ΓΛΥΚΟ!
ΦΙΛΙ ΜΕΓΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζοντας το σχολιο της Μαρινας, ενιωσα σα να ειναι γραμμενο απο μενα!!Ηταν αυτα ακριβως που σκεφτομαι, που νιωθω,που θα ηθελα να σας πω!!! Αννα

Georgina είπε...

Κυστη κόκκυγος ήταν? Αουτς πως πονάει!!! Συμπάσχω!
Γρήγορη ανάρρωση, άντε γερά με τσαμπουκά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ..ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ..ΚΑΘΟΟΟΟΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕ!!!ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ..ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ..

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Κάθε εμπόδιο για καλό δεν λένε και οι παλιοί; Κάτι ξέρουν....καλή συνέχεια.

marilia είπε...

Καθόμαστε;;; Εγώ αφενός δεν μπορώ να κάτσω γιατί... έμεινα χθες 3 ώρες στον ήλιο και... κάηκα πολύ, αφετέρου έχω τόσα τετράδια να γράψω και να κάνω προγραμματισμό τριμήνου για τη δουλειά μου. Τι να κάτσω; Πώς να κάτσω; Και τα δύο πλυντήρια ρούχα ποιος θα τα σιδερώσει; Αν και... μια χαρά μου 'ρθε τώρα που δεν μπορώ να κάτσω άνετα...

Γκρίνια; Μπα! Το καταφχαριστιέμαι! :)

Φιλάκιιιιιιιιιιιιιιι ελληνικού σκέτου καφέ, σε ροζ πορσελάνινη κούπα! Έτσι, για να μάθεις που... "καθόμαστεεεεεε". Αααααχ! Μμ!