Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

18η μέρα..με το ζόρι κρατιέμαι..


Είμαι ξύπνια από τις 5....Ξέρετε..εκείνες τις στιγμές που ξυπνάς από ένα τυχαίο θόρυβο και μετά το μυαλό σου γεμίζει από σκέψεις από όσα δεν έκανες, από όσα θα ήθελες να κάνεις, τα όσα θα διόρθωνες αν ήσουν σε άλλο μέρος.. Τότε τα μάτια σου στυλώνονται στο φως της λεωφόρου,  το αυτί σου προσπαθεί να διακρίνει το παραμικρό ήχο του αέρα έξω από το παράθυρο σου. 
Κάθισα κουρνιασμένη στο κρεβάτι μου χωρίς να προσπαθώ πια μάταια να κοιμηθώ..Κρίμα που από το παράθυρο μου βλέπω μόνο τη Δύση..θα ήθελα να δω την Ανατολή σήμερα..να δω εκείνο το ελπιδοφόρο άνοιγμα των χρωμάτων..Αχτιδούλες σαν κι εμένα..μικρές μα ..αισιόδοξες..
Ποτέ δεν αφήνω τη μελαγχολία να τρυπώσει μέσα μου..της κλείνω κατάφατσα τη πόρτα..δεν θέλω να έχει θέση στη ψυχή και τη ζωή μου και όταν νοιώθω κάποιο παραπονιάρικο δάκρυ να σιγοκυλά το σκουπίζω και σκέπτομαι κάτι το όμορφο..
Σηκώθηκα που λέτε κατά τις 7 και κούτσα κούτσα πήγα  και έκανα ένα ζεστό μπάνιο μόνη μου..με ξύπνησε, με έκανε να αισθανθώ ωραία.. κρεμούλα..κολονίτσα.. φόρμα.. Η πόρτα ανοίγει..πρώτα η πίεση, σφυγμοί, θερμόμετρο..μετά η καθαρίστρια..μετά οι ενεσούλες.. ΚΑΛΗΜΕΡΑ κορίτσια!!!!

Πριν λίγο γύρισα από τη φυσιοθεραπεία..ασκήσεις, μπάλα, λάστιχα.... ανέβηκα επιτέλους σε μεγάλα σκαλιά.. μετά ποδήλατο για 15 λεπτά... Με προβληματίζουν  τα σκαλοπάτια....Είπα στον Αργύρη τους φόβους μου για το πώς θα μπορέσω να ανέβω τα ..8 σκαλοπάτια της πολυκατοικίας μας..πως θα στηριχτώ σε μπαστούνι.. ποιο πόδι θα πιέσω αφού ακόμα δεν μου επιτρέπουν ( και δεν μπορώ) να πατήσω πλήρως το αριστερό.. Μου είπε με χαμόγελο ότι θα μου δείξει τα πάντα, ότι θα δοκιμάσουμε όλα τα κόλπα και ότι θα βγω από εδώ περπατώντας έστω και με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού για πολύ λίγο.. Δεν ξέρω αν μου το λέει για να μου δώσει θάρρος..μα τα καταφέρνει πάντα να με κάνει να αισθάνομαι όμορφα..τον ευχαριστώ γι' αυτό.
Αχτιδένια φιλάκια..μία ακόμα μέρα πάει..

27 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Δεν νομίζω να σου κρύβει την αλήθεια...
Δεν έχει λόγο!
Η Αχτίδα θα περπατά με σβελτάδα όπως έχει συνηθίσει!
Ετσι είναι οι αχτίδες... σκάνε αργά και σε ελάχιστο χρόνο έχουν στείλει το φως τους παντού!

Το κολόνια φόρεσες; Δεν πιστεύω να είναι ... προκλητική!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα Αχτιδα μου.
Μαρέσει που είσαι κεφάτη και στέλνεις το φως από τις αχτίδες σου παντού γύρω σου.
Έτσι μας έχεις συνηθίσει. Να είσαι κεφάτη, αισιόδοξη και να απολαμβάνεις την κάθε σου στιγμή!!!!
Φιλάκια

...irida... είπε...

καλημερα καλη μου!

Χρυσούλα είπε...

Καλή σου μέρα Αχτίδα!...πάντως Μπράβο σου!...με τη διάθεσή σου όλα χαριτωμένα τα παρουσιάζεις...ακόμα και τις ενέσεις που τις φοβάμαι τόσο...τις έκανες ενεσούλες...
Κουράγιο και υπομονή σου εύχομαι...άντε... πέρασαν οι μέρες...
Να έχεις μια όμορφη μέρα!

mariak είπε...

Καλημέρα καλή μου....Μ΄αρέσει που είσαι τόσο αισιόδοξη και γενναία...με κάνει και αναθεωρώ τις άσχημες στιγμές της δικιάς μου καθημερινότητας . Σ΄ευχαριστώ...ένα μεγάλο φιλί....

Κωνσταντίνα είπε...

Κάθε μέρα και καλύτερα, κάθε μέρα κι άλλο ένα σκαλοπάτι! Και η νύχτα με τις σκέψεις που δε σας άφησαν να κοιμηθείτε, πάει πέρασε κι αυτή...Καλή μέρα να έχετε, δυναμική!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Θαυμάσιο που είσαι αισιόδοξος άνθρωπος. Δηλαδή αν μετράω καλά το 3ο Σαββατοκύριακο από σήμερα θα πίνεις καφεδάκι στο μπαλκόνι ή στην βεράντα σου. Και ναι μεν θα πετάξει απ'την χαρά την η Κλώντη που απ'το κούνημα θα φοβηθείς πως θα ξεριζώσει την ουρίτσα της αλλά........... δεν θα έχει τον παίδαρο τον φυσιοθεραπευτή να σου αναπτερώνει το ηθικό με την "θεία" εμφάνισή του. Γι'αυτό απόλαυσε τον παίδαρο και οι μέρες θα περάσουν πιό γρήγορα απ'ότι φαντάζεσαι. Φιλιά για το ΣΚ - θα λείπω απ'τη βάση μου γιά τις επόμενες 4 μέρες (εκτός Ουγγαρίας).

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα! Και όμως ξημέρωσε και είμαστε όλοι καλά! Και σκέψου πόσα ξημερώματα θα δεις μόλις βγεις!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Μόνη σου σηκώνεσαι… μόνη σου μπάνιο… όλα μόνη σου και θα τα βρεις σκούρα μπροστά στα 8 σκαλοπάτια?????? Όταν θα φτάσεις μπροστά τους θα ξεπεράσεις τους φόβους σου… !!!! Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και κάτσε ήσυχα… όχι πολλές «κολονίτσες»!!!!!! Φιλάκια!!!!!!!!!!!!

Marina είπε...

Όλα καλά Αχτιδούλα μου....όλα καλά!!!!
Καλό απόγευμα με την παρέα σου!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αντε Αχτίδα μου, περνάνε οι μέρες σιγά σιγά, σύντομα θα είσαι στο σπιτάκι σου!
Και μην ακούς την Αντιγόνη, εσύ να φοράς τις σέξυ κολονίτσες σου χα χα χαα!
Φιλάκια!

Pepi είπε...

Αχτδούλα, βλέπω πήρες φόρα ! Αν και δεν είχα καμιά αμφιβολία για σένα! Νομίζω ότι η επιμονή και η υπομονή μάλλον σε χαρακτηρίζουν! Οσο για τα ...8 σκαλάκια, δεν είναι τίποτα !!!
Και διαφωνώ με τη Βίκυ, βάλε "κολονίτσες"!!! Χαχαχα!! Φιλάκια και να 'χεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

marimar είπε...

8 σκαλοπάτια; Μα σκαρφάλωσε στο ροζ συννεφάκι και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!!!! Εκτός απο την κολώνια μην ξεχνάς το κραγιονάκι!!!
Δώσε και τις ευχές μου για πλήρη αποκατάσταση στην γειτόνισσα σου.
Καλό Σαββατοκύριακο

Ανώνυμος είπε...

ομορφια μου και τα 8 θα τα ανεβεις και γρηγορα!βασω λαρισα φιλακια

serenata είπε...

Αχτίδα μου όλα θα πάνε καλά!!
Πολύ καλά να το θυμάσαι.
Με τόση γυμναστική που κάνεις εσύ θα βγεις κορμάρα!!!!
Τυχερέ Δημήτρη!!!!!
Φιλάκια πολλά πολλά:))

DIMI είπε...

Ολα θά πάνε καλά!Η ουρά έμεινε!Κοντεύουν οι μέρες Αχτίδα μου!Καλό απόγευμα σού εύχομαι,καί καλό βράδυ φιλενάδα μου!Φιλάκια!!

Φιλία είπε...

Μπράβο... μπράβο... μπράβο...
Όλα θα τα καταφέρεις και σκαλοπάτια και βουνά, δε σε φοβάμαι εγώ!!!!
Φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ,ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΠΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ.ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΚΛΩΝΤΗ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΜΟΛΙΣ ΕΦΥΓΑΝ..ΕΦΑΓΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΑΚΙ..ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΚ ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ...

Elena είπε...

Αχτιδούλα μου όπως πάντα αισιόδοξη!!! Καληνύχτα!!!!!

dhmhtra είπε...

Αχτίδα μου σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου.
Όλα θα πάνε καλά...ξέρεις εσύ να τα ξεπερνάς όλα τα δύσκολα και να δίνεις και σε μας κουράγιο και αισιοδοξία.
Δεν έχεις τυχαία το όνομα...ΑΧΤΙΔΑ!

Demi είπε...

Μπράβο Αχτίδα που κατάφερες να κάνεις μπάνιο μόνη σου!!!!!ολα πάνε καλυτερα !!!υπομονή και μην αγχώνεσαι για τα σκαλιά του σπιτιου μια χαρά θα τα καταφέρεις!!!!Περαστικούλια!!!!σε φιλώ!!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,όλα θα περάσουν μανούλα μου!!!κ θα γυρίσεις σπιτάκι σου!!!θα σε πάρω αυριο το πρωί.καλό βράδυ μαμ

Unknown είπε...

τι ειναι λιγα σκαλοπατια για σενα ??εχεις καταφερει τοσο.. κ αν δεν μπορειςςςςςςςςςς θα βοηθησουμε ολες μαζι να τα "φαμε " τ ατιμα τα σκαλοπατια..φιλουρεςςςςςςςςς

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ..ΚΑΛΟ ΣΚ ΝΑ ΕΧΕΤΕ..

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου.
Καλό σαββατοκυριακο και σε σένα.

akrat είπε...

καλημέρα Αχτίδα

μην φοβού τα 8 σιγά το πράγμα

σε λίγο καιρό θα μιλάς για 108 αυτά να είχες φόβο οκ θα συμφωνούσα αλλά 8.... θα τα καταπιείς

Ανώνυμος είπε...

αχτιδενια μου γλυκια σε χαιρετω απο την Κυπρον.Ολα θα παν καλα γλυκια μου...η σκεψη μου παντα μαζι σου.Φιλουθκια πολλα .Περαστικουλια...χχχχχχχχχχΕΙΡΗΝΗ Κ