Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Σας άφησα ήσυχους για λίγο!



Έχω χαθεί από το μπλοκόσπιτο ..το ξέρω μα αν το πιστεύετε δεν έχω χρόνο ούτε να καθίσω στον υπολογιστή μου. Τα  πρωινά με τον εγγονό μου και μετά μόλις φεύγει ασχολούμαι με τα γούρια που φτιάχνω συνέχεια σε ένα σωρό παραλλαγές. Βλέπετε 35 χρόνια μαγαζί αποκτάς μία πελατεία που δεν σε αφήνει εύκολα, σε ακολουθεί όπου κι αν πας, όπου και με ότι ασχολείσαι και θα έλεγα ψέμματα αν δήλωνα ότι αυτό δεν με κολακεύει. Όμως βρήκα προχθές το χρόνο να πάω το πρωί ( στο σπίτι είχα καθαρίστρια) με το Δημήτρη μου μια βόλτα στο κέντρο και να χαρούμε τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ...
Που αλλού θα πηγαίναμε βέβαια..βόλτα στην αγορά με τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα, αγόρασα ένα σωρό είδη για γλυκά που ίσως κάνω τώρα στις γιορτές..τι εύκολα παρασύρεσαι όταν βλέπεις αυτό το ..πανηγύρι των μικροπωλητών και της αγοράς. Παρασυρθήκαμε λοιπόν, μας αρέσει να έχουμε γεμάτες τις προμήθειες μας ώστε όταν μας έρθει η επιθυμία να κάνουμε κάτι να έχουμε τα υλικά. 
Πραγματικά είναι όνειρο το Καπάνι αυτό το καιρό..χαζεύαμε και θαυμάσαμε τα διάφορα που υπάρχουν εκεί. Μπαχαρικά παράξενα, κανελλόξυλα αγόρασα, τσάγια και καφέδες, φύλλα για γλυκά, αμύγδαλα και καρύδια, φόρμες μιας χρήσεως και κορδέλες για τις κατασκευές μου..
Σήμερα επιτέλους άρχισα το Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι.. μέχρι πριν λίγο έψηνα...αύριο θα αρχίσω να συναρμολογώ και μετά στόλισμα για να σας δείξω το αποτέλεσμα. Είχα και τον άνδρα μου που ήθελε να ...βάλει χέρι στη κατασκευή μου μα τον έδιωξα ..ηρωικά...φύγε του λέω..μακριά...αυτό είναι δικό μου κατασκεύασμα..προσπαθούσε να μου αλλάξει το τρόπο της κατασκευής μου μου έλεγε συνέχεια επάνω από το κεφάλι μου ότι θα στραβώσουν μα..πάτησα ΒΕΤΟ ...και όταν τα είδε τελειωμένα αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι είχα δίκιο! Είπαμε..εμείς ήμαστε δύο στη κουζίνα! 
Αύριο έχω τον εγγονό και μόλις φύγει..θα πέσω με τα μούτρα στο ένωμα του.
Φίλοι μου  να είστε όλοι καλά.. είμαι όρθια από το πρωί και όπως καταλαβαίνετε ..έχει τις επιπτώσεις επάνω μου .πάω για..ξάπλες!

15 σχόλια:

mia είπε...

Μοασχοβολάει η γειτονιά μπαχάρια Αχτίδα....ξεκουράσου γιατί έχουμε και συνέχεια!!!!φιλιά

Hfaistiwnas είπε...

αααα φτιάχνεις σπιτάκι; Βάλε και συνταγή, είναι εύκολο γενικά; Έχω βρεο διάφορες συνταγές!!!
Φαντάζομαι ότι η Θεσσ. θα είναι καταπληκτική αυτές τις μέρες! Μόνο απ'ότι άκουσα δεν στόλισε δέντρο ο Δήμαρχος!!!

δημητρα λαγονησι είπε...

καλημερα αχτιδα μας!περιμενω να δω το σπιτακι.ξερω οτι θα μας τρελανης παλι.τι ωραια περιγραφη απο την αγορα της θεσσαλονικης!θα ηθελα να μπορουσα να ελθω,να σε δω ,και να με ξεναγησης στην ομορφη πολη σας.πολλα φιλακια!!!

Βαρβάρα είπε...

Καλή επιτυχία στο σπιτάκι σου και περιμένω με ανυπομονησία να το δω τελειωμένο. Καλή συνέχεια, χμμμ!!! μοσχομύρισε η κανέλλα ...
φιλιά

labrini είπε...

Καλημέρα,Αχτίδα μου!μας ταξίδεψες πάλι,αλλά αυτή την φορά μέσα σε μυρωδιές....μπαχάρια,κανέλες,αρώματα.....τρέχω κι εγώ για ψώνια,έρχονται τα κορίτσια μου τα Χριστούγεννα και πρέπει να είμαι έτοιμη!περιμένουμε με αγωνία να δούμε το σπιτάκι που ετοιμάζεις!φιλιά πολλά!

Unknown είπε...

Καλημέρα!!! Είμαι σίγουρη ότι θα είναι πολύ πολύ ωραίο!!!! καλή συνέχεια στο κόλλημα!!!
Φιλιά πολλά!!!

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Καλημέρα! Τι ωραία που έχετε καλή διάθεση και απολαμβάνετε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, που δημιουργείτε και που παίρνετε μαζί σας όλους τους ιντερνετικούς φίλους σας στην αγορά για να μυρίσουν τα μπαχαρικά! Μας ταξιδέψατε πάλι....

tzeni xr είπε...

αχτίδα μου να έχεις μια πολυ πολυ όμορφη μέρα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλη επιτυχια σε οτι φτιαχνεις χρυσοχερα μου....παντα νασαι δημιουργικη.Φιλια πολλα.ΕΙΡΗΝΗ Κ

Ξανθή είπε...

Καλησπέρα!!Περιμένω το σπιτάκι!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Τι όμορφες μυρωδιές αυτές των Χριστουγέννων... κανέλα, γαρύφαλλα, πορτοκάλια!!! Καλή επιτυχία σε ότι και αν φτιάξεις!!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,όμορφα είναι πάντα στο καπάνι μανούλα!!αρώματα ,φωνές μυρωδιές...πόσο μου έλειψε ..πόσο μου λείπουν όλα!!αποπώ τι σπιτάκι θα φτιάξεις!φαντάζομαι...ότι κι αν φτιάξεις μαμ θα είναι μοναδικό και το ξέρω!!!καλή αντάμωση!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου λυπάμαι που απαντώ πάλι ομαδικά αλλά είπαμε..κουρασμένη ..ίσως φταίει και ο καιρός μα είμαι λίγο άρρωστη μα..θα μου περάσει..Το σδπιτάκι μου γίνεται πολλή όμορφο..θέλω να το τελειώσω για να σας το δείξω.

Fanypap είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου!!καλή ξεκούραση!! φιλάκια.